Siirry sisältöön
Medialle Uutishuone FinnBuild 50 vuotta lokakuussa 2024
Uutinen

FinnBuild 50 vuotta lokakuussa 2024

Rakentamisen ja talotekniikka-alan suurin messutapahtuma FinnBuild viettää ensi vuonna 50-vuotispäiviä. Tapahtuma järjestettiin ensimmäistä kertaa vuonna 1974 silloisessa messuhallissa eli nykyisessä Töölön Kisahallissa. Kansainvälinen juhlatapahtuma järjestetään 8.10.10.2024, mitä juhlitaan myös Portion Boysin tahtiin Helsingin Messukeskuksessa.

FinnBuild-messut järjestettiin ensimmäisen kerran Töölössä samaan aikaan kun Helsingin Messukeskusta rakennettiin Pasilaan, Hanasaareen avattiin uusi ja upea hiilivoimala ja Tampereen Hervannan kaupunginosaa alettiin rakentamaan. Suomalaisten rakentama Viru-hotelli avattiin samoihin aikoihin.

Rakennus- ja talotekniikan alan ammattilaiset kokoontuvat ensi vuonna juhlatapahtumassa, jossa on luvassa nostalgisen tunnelman ja historianostojen lisäksi laaja kattaus uutuustuotteita rakentamisen vihreään siirtymään, kiertotalouteen, älyrakennuksiin ja energiansäästöön liittyviä ratkaisuja sekä merkittäviä innovaatioita, joita palkitaan lukuisissa kilpailuissa. Juhlatapahtumaan on jo nyt ilmoittautunut mukaan parisataa yritystä useasta maasta Euroopasta ja Kauko-idästä. Mukana on lähes kaikki johtavat rakennustuoteteollisuuden toimijat.

Rakennusalalla valmistaudutaan jo vuoteen 2025

FinnBuild 2024:ssä nähdään betoni- ja puurakentamisen sekä talotekniikan trendit ja uutuustuotteet. Tärkeinä aiheina mukana ovat myös korjausrakentaminen, infra- ja ympäristörakentaminen sekä suunnittelu.

Tulevaisuuden työnantaja -teema nähdään jo nyt varmana aiheena, koska tuolloin alalla uskotaan jo olevan työvoimapulaa. Rakennusalan koulutus- ja opiskelijaohjelmat kuuluvat tärkeänä osana FinnBuild 2024:n.

”50-vuotisjuhla näkyy tapahtumassa sopivan historian, nostalgian ja juhlan merkeissä, mutta ennen kaikkea toimialan alustana positiivisempiin tulevaisuuden näkymiin ja liiketoiminnan kasvuun vuonna 2025 ”, sanoo FinnBuildin liiketoimintapäällikkö Jussi Kivikari.

Rakennus- ja talotekniikka-alalla on lamasta huolimatta katseet tulevaisuudessa ja esimerkiksi siinä, miten toimialalle saadaan rakentamisen jälleen lisäännyttyä riittävästi työvoimaa.

”FinnBuildissä syksyllä 2024 katsotaan pitkälle vuosiin 2025–2026, jolloin rakennusala on varmasti nykyistä paremmassa tilanteessa. Energiatehokkuus, hyvät sisäolosuhteet sekä toisaalta kiristyvät säädökset, mutta myös uudet liiketoimintamahdollisuudet puhuttavat varmasti edelleen, kun rakennusala lähtee taas nousuun”, sanoo Taltekan toimitusjohtaja Ilkka Salo.

Sen lisäksi tapahtuman ohjelmissa keskustellaan rakennusalaan vaikuttavista ajankohtaisista aiheista yhteiskunnassamme ja ilmastonmuutoksen kaltaisten megatrendien vaikuttavuudesta rakennusmarkkinoihin.

Kilpailut siivittävät juhlatapahtumassa – SPAN-puusiltakilpailu avattu

FinnBuild 2024:ssä järjestetään jo perinteeksi muodostuneet FinnBuild Highlights -kilpailu ja SPAN-puusiltakilpailu, jonka ilmoittautuminen on jo avattu. FinnBuild Highlights avataan hieman uudistuneena tammikuun lopussa ja jaossa on historian suurin palkinto, 15 000 euroa. Opiskelijoille suunnatussa SPAN-puusiltakilpailussa on 5000 euron palkinto. Molemmat palkinnot myöntää Suomen Messusäätiö.

FinnBuild on rakentamisen ja talotekniikka-alan suurin ammattimessu Suomessa niin osallistuvien yritysten, kävijöiden lukumäärällä kuin näyttelypinta-alalla mitattuna. Se järjestetään joka toinen vuosi.

Lisätietoja tapahtumasta:

Messukeskus, viestintä, Anu-Eveliina Mattila, puh. 050 555 6183, anu-eveliina.mattila@messukeskus.com

Messukeskus, liiketoimintapäällikkö Jussi Kivikari, puh. 050 525 2425, jussi.kivikari@messukeskus.com

Finnbuild.fi, LinkedIn #FinnBuild2024 #rakentaminen #talotekniikka

Lue lisää