Siirry sisältöön
Medialle Uutishuone Hammaslääkäripäivillä pohditaan kestävää terveyttä
Uutinen

Hammaslääkäripäivillä pohditaan kestävää terveyttä

Suomen suurin hammaslääketieteen ammattitapahtuma järjestetään Helsingin Messukeskuksessa marraskuussa. Paikan päällä kävijät voivat tutustua alan uutuustuotteisiin ja -palveluihin laajassa näyttelyssä sekä kouluttautua ja päivittää osaamistaan ajankohtaisessa luento-ohjelmassa. Hammaslääkäripäivien teemana on tänä vuonna kestävä terveys.

Hammaslääkäripäivien luento-ohjelma järjestetään torstaista lauantaihin 9.–11.11. Alan näyttely on avoinna torstaina ja perjantaina 9.–10.11.

Tapahtuman järjestäjille on tärkeää tarjota Hammaslääkäripäivien kävijöille foorumi, jossa he voivat kouluttautumisen ja tuotteisiin tutustumisen lisäksi myös tavata toisiaan kasvokkain ja verkostoitua. Hammaslääketieteen suurtapahtuma on tärkeä koko alalle.

– Kohtaamisilla on valtava merkitys meidän kaikkien hyvinvointiin ja yhteisöllisyyteen. Tapahtumassa kohdataan myös hoitohenkilöstöä ja muita alan toimijoita. Hammaslääkäripäivät on alan suurtapahtuma, jolla on pitkä historia, ja tapahtuman merkitys koko toimialalle on suuri, sanoo Suomen Hammaslääkäriseura Apollonian pääsihteeri Annamari Nihtilä.

Hammaslääkäripäivien tämän vuoden teemaksi on valittu ”kestävä terveys”, jonka taustalla on YK:n kestävän kehityksen tavoiteohjelma Agenda 2030. Ohjelma tähtää kestävään kehitykseen, jossa otetaan tasavertoisesti huomioon ihminen, talous ja ympäristö.

– Terveyden ja hyvinvoinnin osalta on tavoitteena taata terveellinen elämä ja hyvinvointi kaikille. Hyvä suunterveys on tärkeä osa hyvää yleisterveyttä ja hyvinvointia, ja kaikkein kestävintä terveyttä on sairauksien ennaltaehkäisy. Kaikkien suun terveydenhuollon toimijoiden tulee myös pohtia ympäristön kannalta parhaita toimintakäytäntöjä, Nihtilä toteaa.

Päivien ohjelmassa on luentojen ja näyttelyn lisäksi muun muassa ohjattuja hands on -näyttelykierroksia. Hammaslääkäripäivien luento-ohjelma on julkaistu nettisivuilla www.hammaslaakaripaivat.fi.

Hammaslääkäripäivät on hammaslääketieteen suurin koulutus- ja näyttelytapahtuma Suomessa. Tapahtuman järjestävät yhteistyössä Helsingin Messukeskus ja Suomen Hammaslääkäriseura Apollonia. Hammaslääkäripäivät 2023 avaa ovensa Helsingin Messukeskuksessa 9.–11.11., näyttely on avoinna 9.–10.11.

Lisätietoja luento-ohjelmasta: Apollonia, viestinnän asiantuntija Annika Nissinen, annika.nissinen@apollonia.fi, p. 040 779 6435

Lisätietoja näyttelystä: Helsingin Messukeskus, viestinnän asiantuntija Antti Karjunen, p. 050 574 3444, antti.karjunen@messukeskus.com

Kuvia aiemmista Messukeskuksen tapahtumista vapaasti toimitusten käyttöön: https://mediabank.messukeskus.com.

Lue lisää