Siirry sisältöön
Medialle Uutishuone Kevätmessujen ohjelmassa innostutaan luonnonmukaisesta puutarhanhoidosta, kasvitrendeistä, kompostoinnista, ympäristöystävällisestä rakentamisesta ja remontoinnista sekä saunan terveyshyödyistä
Uutinen

Kevätmessujen ohjelmassa innostutaan luonnonmukaisesta puutarhanhoidosta, kasvitrendeistä, kompostoinnista, ympäristöystävällisestä rakentamisesta ja remontoinnista sekä saunan terveyshyödyistä

Kevätmessujen runsaana rönsyilevä ja ajankohtainen ohjelma tarjoaa tuoreimmat ideat puutarhoihin ja pihoihin, rakentamiseen ja remontointiin, asumiseen ja mökkeilyyn. Suomen suurin puutarhanhoidon, rakentamisen, remontoinnin ja piensisustamisen tapahtumakokonaisuus aloittaa kevään Helsingin Messukeskuksessa 21.–24.3.2024.   

Kevätmessut tarjoaa kevätkauden alkua tunnelmoiville kävijöille ajankohtaisen ja innostavan ohjelman. Pitkän viikonlopun aikana tutustutaan luonnonmukaisen puutarhanhoidon, tomaattien viljelemisen, kompostoinnin ja kompostoreiden saloihin, opitaan uudesta rakennuslaista, ympäristöystävällisestä rakentamisesta ja remontoinnista, sekä puutarhanhoidon ja saunan terveyshyödyistä ja paljon muuta.  

Kevätlavalla kuullaan tuoreet ideat persoonallisiin pihoihin ja puutarhoihin ja mökkirannan hellävaraiseen hoitoon sekä perehdytään siihen, mitä ottaa huomioon robottiruohonleikkuria hankittaessa. Saunomisen monipuolisiin terveyshyötyihin ja uusimpiin löydöksiin tutustutaan hyvinvointi- ja ravintoasiantuntija, tietokirjailija Jaakko Halmetojan opastuksella. Tarjolla on myös tietoa pihasaunan rakentamisesta ilman rakennuslupaa, kuivakäymälöiden valinnasta ja uudesta mökkiläisten hiilijalanjälkilaskurista.  

Uudella Puutarhalavalla esitellään kauden kiinnostavimmat kasvitrendit, tutustutaan pihan ja parvekkeen syötäviin kukkiin, luomukasvimaan perustamiseen ja kuivuutta kestäviin kasveihin. Tietokirjailija, harrastajapuutarhuri Maaretta Tukiainen tutustuttaa kuulijat neljän päivän aikana muun muassa puutarhan ja luonnon 10 tutkittuun terveyshyötyyn, puutarhan kulttuurihistoriaan liittyviin anekdootteihin sekä kuuluisiin taitelijoihin, jotka ovat ammentaneet inspiraationsa puutarhasta.  

Trendilavalla kurkistetaan vuoden 2024 sisustustrendeihin sisustussuunnittelija ja trendiasiantuntija Malla Tapion johdattelemana ja kuullaan, miten oikeanlaisilla verhoratkaisuilla voi säästää energiaa. Luvassa on lisäksi keskusteluja vintagella ja antiikilla sisustamisesta sekä second handin hyödyntämisestä osana remonttia.  

Kotirempat-ohjelmasta tuttujen Arin ja Kirsin Remppacornerista saadaan ideat ja vinkit remontteihin ja rakennusprojekteihin. Mukana ovat myös sisustusartesaanit Jenna ja Milla.  

Retkilavalla perehdytään muun muassa pyöräretkeilyyn ja retkeilijän ravitsemukseen. Lasten ohjelma-alueella on luvassa kevätruno- ja räppityöpajoja, kasvo- ja käsimaalausta glitterillä sekä Kevätaurinko paistaa -muskarivartteja läpi viikonlopun. 

Kevätmessujen kanssa samaan aikaan järjestetään Golfmessut, joka tarjoaa tietoa ja elämyksiä sekä kokeneille golfareille että lajin aloittamista suunnitteleville. Golfmessuilta löytyvät muun muassa Aloita golf -alue, puttialue lähipelin harjoitteluun sekä range, jossa voi testata ja vertailla golfmailoja.    

Tutustu Kevätmessujen 2024 koko ohjelmaan täällä.  

Lisätiedot:  

Pia Sievinen, viestinnän asiantuntija, Helsingin Messukeskus, p. 040559 9155, pia.sievinen@messukeskus.com  

Tapahtumakuvat: https://mediabank.messukeskus.com/kuvat/ 

Akkreditoituminen: https://messukeskus.com/akkreditointi/ 

  

Kevätmessut 2024 järjestetään 21.–24.3.2024 Helsingin Messukeskuksessa. Kokonaisuudessa ovat mukana Kevätpuutarha-, Asu & Remontoi-, Oma Mökki-, Sisusta-, Retkelle & luontoon- ja Lähiruoka & luomu -tapahtumat sekä samanaikaisesti järjestettävät Golfmessut. | www.kevatmessut.fi | @kevatmessut_official | #kevätmessut2024 

Lue lisää