Siirry sisältöön
Medialle Uutishuone Kevättä juhlistavaksi festivaaliksi noussut Kevätmessut toi yhteen yli 58 000 uuden kauden fiilistelijää
Uutinen

Kevättä juhlistavaksi festivaaliksi noussut Kevätmessut toi yhteen yli 58 000 uuden kauden fiilistelijää

Kulman takana kurkistelevaa kevättä juhlistettiin viikonloppuna Helsingin Messukeskuksessa. Suomen suurin puutarhanhoidon, mökkeilyn, rakentamisen, remontoinnin ja sisustamisen tapahtumakokonaisuus Kevätmessut aloitti uuden kauden ja täytti talon runsaalla 58 000 kävijällä, yli 500 yrityksellä sekä vilkkaalla kaupankäynnillä.

Puutarhanhoidon, mökkeilyn, rakentamisen ja remontoinnin, asumisen ja sisustamisen kohtaamispaikka ja kevään kohokohta Kevätmessut toi yhteen 58 800 uuden kauden fiilistelijää.

Suomalaisten rakkaus puutarhanhoitoon ja mökkeilyyn näkyi tapahtumassa mukana olleiden yritysten näkökulmasta vilkkaana kaupankäyntinä ja ihmisten haluna tehdä asumiseen, remontointiin, mökkeilyyn liittyvistä suunnitelmista totta. Samanaikaisesti järjestetty Golfmessut toi yhteen ja hankintoja tekemään uuden golfkauden kynnyksellä olevat harrastajat.

”Kulman takana kurkisteleva kevät näkyi positiivisesti messukävijöiden tunnelmissa, kohtaamisissa ja ostojen määrän kasvussa näytteilleasettajien osastoilla. Moni yritys viesti kävijöiden mielialan muutoksesta tapahtuman aikana käydyissä keskusteluissa; aiemmin lykätty osto- tai remonttipäätös sinetöitiin messuilla ja kauppaa tehtiin vilkkaasti kaikissa samanaikaisissa tapahtumissa”, Helsingin Messukeskuksen liiketoimintapäällikkö Tanja Pasila iloitsee.

Tapahtumakokonaisuus tarjosi kävijöille inspiraatiota, ideoita ja tietoa monissa muodoissa: esimerkiksi runsaana ohjelmana asiantuntijoineen, kuusi erilaista pihaa esittelevänä Ideapihat-alueena, uutena hyötypuutarhoihin keskittyvänä neuvontatorina ja sisustustrendejä esittelevänä Trendikotina.

Meillä on ollut hirveästi kiinnostuneita asiakkaita ja todella positiivisissä fiiliksissä. Rakennusprojekteja on lähdössä käyntiin paljon.

Pia Yliharju, Pluspuu Talot

Rakentamisen tarve ei ole kadonnut – projekteja on lähdössä käyntiin paljon

”Kevätmessut oli tänä vuonna yhtä iloinen kokemus kuin viime vuonna. Kekkilän kanssa toteuttamamme neuvontatori toi paljon asiakkaita, jotka olivat todella innostuneita keväästä. Ihmiset olivat tapahtumassa ostohousut jalassa: he halusivat shoppailla. Tämä on antanut meille hyvän pohjan myös siihen, miten voimme parantaa valikoimaamme ensi kaudelle”, Viherrinki Oy:n toimitusjohtaja Satu Laurell kertoo.

Neuvontatorilla kysyttiin hänen mukaansa kaikesta mikä liittyy puutarhaan: kasveista ja kasvilajeista, istuttamisesta ja kylvämisestä sekä siitä, kuinka sitä perennapenkkiä huolletaan keväällä. Jätelainsäädännön muututtua myös kompostointiin liittyvät kysymykset kiinnostivat kävijöitä.

Kevätmessut oli erittäin hyvä kokemus myös vapaa-ajan asuntoja ja saunoja valmistavalle Pluspuu Taloille, jonka hirsirakentamisen asiantuntijat antoivat kävijöille vinkkejä vapaa-ajan asunnon suunnitteluun ja rakentamiseen.

”Meillä on ollut hirveästi kiinnostuneita asiakkaita ja todella positiivisissä fiiliksissä. Rakennusprojekteja on lähdössä käyntiin paljon. Olemme saaneet todella hyviä kontakteja ja keskustelunavauksia kuten odotimmekin. Ja jopa hieman paremmin. Rakentamisen tarve ei ole kadonnut. Epävarmuutta on ollut niin kauan, että monella on asenne, että nyt on alettava projekteja edistämään”, Pia Yliharju Pluspuu Talojen myynnistä kertoo.

Lisätiedot:  

Pia Sievinen, viestinnän asiantuntija, Helsingin Messukeskus, p. 040 559 9155, pia.sievinen@messukeskus.com 

Tapahtumakuvat: https://mediabank.messukeskus.com/kuvat/

Kevätmessut 2025 järjestetään 27.–30.3.2024 Helsingin Messukeskuksessa. | www.kevatmessut.fi  | facebook.com/kevatmessut | @kevatmessut_official | #kevätmessut2025

Lue lisää