Siirry sisältöön
Medialle Uutishuone KUTSU MEDIALLE: Lapsimessut 19.–21.4.2024
Uutinen

KUTSU MEDIALLE: Lapsimessut 19.–21.4.2024

Hyvä toimittaja,

tervetuloa Lapsimessuille, lapsiperheiden ja odottajien omaan tapahtumaan, joka on tulvillaan tietoa lasten ja perheiden hyvinvoinnista. Tänä vuonna erityiseen keskiöön on nostettu lasten liikkumisen tukeminen, josta alan ammattilaiset tulevat pitämään useita kiinnostavia esitelmiä.

Perjantain avajaispäivänä järjestettävässä paneelikeskustelussa klo 11–12 haetaan ratkaisuja lasten liikunnan lisäämiseen. Aiheesta tulevat puhumaan Olympiakomitean Seura- ja jäsentoiminnan johtaja Jaana Tulla, Urheiluliiton valmennuksen ja koulutuksen johtaja Jarkko Finni, entinen ammattijalkapalloilija Mika Kottila ja kansanedustaja, psykoterapeutti Ville Merinen. Paneelin moderaattorina toimii HS:n Lasten Uutisten esihenkilö Fanny Fröman.  

Toimittajat ovat myös tervetulleita kasvatusalan ammattilaisille suunnattuun seminaariin (kokoustila 203 pressin vieressä). Klo 12.00–13.30 Jari Sinkkonen kertoo miten auttaa tunnehäiriöistä lasta. Vuoden lastenhoitajan palkitseminen tapahtuu seminaarissa klo 13.30, jonka jälkeen klo 14.00 Marco Bjurström pitää kasvattajien voimavaraluennon.

Kiinnostavia puheenvuoroja lapsiperheiden raha-asioista ja hyvinvoinnista tulevat pitämään esimerkiksi suosittu sosiaalisen median vaikuttaja ja kirjailija Julia Thurén, MIELI ry:n Lapset ja perheet -yksikön projektipäällikkö Janette Vesterinen ja EHJÄKSI-hankkeen koordinaattorit Unna Halla ja Pauliina Turunen.

Liikunnan merkityksen korostaminen näkyy Lapsimessuilla myös käytännön tasolla, kun tapahtumassa järjestetään tänä vuonna lapsille suunnattu Tanssin tähti -kilpailu. Kilpailussa lapset pääsevät tanssimaan soolona tai eri kokoonpanoilla ja pääpainotus on tanssista saatavassa riemussa. Uudella Sporttialueella lapset pääsevät kokeilemaan monipuolisesti myös muita liikuntalajeja. Odottajille on Lapsimessuilla luvassa joogaa ja vauvoille vanhempiensa kanssa yhteistä jumppaa. Liikunnallisesta vauva-ajasta tulevat tarkemmin kertomaan Lasten ja nuorten keskuksen Satu Rathgeber ja Hanna Rajalin

Muita uusia alueita Lapsimessuilla ovat Kotimaassa tuotettu ja Ihmeellinen Pieni Maailma. Kotimaassa tuotettu -teema-alue nostaa suomalaisia vaateyrityksiä esille ja Ihmeellinen Pieni Maailma täyttyy Arto Saarisen ja Mallikaupan järjestämänä pienoismalleista ja nukkekodeista.

Ohjelmavinkkejä Kasvulavalla:

  • Pe 19.4. klo 11–12.00 Paneelikeskustelu – Miten saada enemmän nuoria liikuntaharrastusten imuun?
  • Pe 19.4. klo 13.30–14.00 Rahat reilusti lapsiperheessä eli miten jaetaan raha-asiat kaikille sopivasti? Kirjailija ja vaikuttaja Julia Thurén. Hän esiintyy myös sunnuntaina klo 12.
  • Pe 19.4. klo 14.00–14.30 Nepsy Focus (esiintyy myös la klo 14) Miksi lukeminen ei innosta? Vinkit tunnistamiseen ja tukemiseen.
  • Pe 19.4. klo 14.30–15.00 EHJÄKSI – Kiusaamisesta toipumisen tukena, Unna Halla ja Pauliina Turunen, Ehjäksi-hankkeen koordinaattori, Mannerheimin Lastensuojeluliitto
  • La 20.4. klo 13.30–14.00 Ylisukupolviset vanhemmuuden perinnöt – taakkoja vai rikkauksia? Johanna Sassali, Vanhemmuuden ja perhesuhteiden asiantuntija, Väestöliitto
  • La 15.4. klo 12.00 Piki ja villi vekotin: Onko älylaite kiva kaveri vai kurja kapistus? Pienten lasten kaveritaitojen vahvistamisesta ja kiusaamisen ehkäisystä digitaalisessa maailmassa tulee puhumaan, varhaiskasvatuksen kouluttaja Tiina Haapsalo Lasten ja nuorten keskuksesta
  • Su 16.4. klo 11.00 Rajoja ja raivareita, vanhemmuuden asiantuntijat Rozjin Rokhzad & Minja Lappalainen, Väestöliitto

Samaan aikaan järjestetään Lemmikkimessut, joissa pääsee tutustumaan monen kokoisiin ja näköisiin lemmikkieläimiin. Tapahtumassa järjestetään myös kaksi kaikkien koirarotujen pentunäyttelyä. Näyttelyistä vastaa Suomen Kennelliitto. Lemmikkimessuilla on lemmikkien hyvinvointia, hoitoa ja hankkimista käsitteleviä puheenvuoroja ja mahdollisuus päästä juttelemaan eri lajien harrastajien sekä kasvattajien kanssa.

KUTSU Pe 19.4. klo 10.00 Voimisteluliiton mediatilaisuuteen osastolla 7k100

Tiesitkö, että kuperkeikka tekee hyvää aivoille? Kuperkeikka on myös kokonaisvaltaista liikuntaa, joka kehittää ketteryyttä, tasapainoa, liikkuvuutta, lihasvoimaa ja kestävyyttä.

Tervetuloa testaamaan Voimisteluliiton pisteelle asiantuntijan johdolla kuperkeikan tekemistä! Ständillä voit myös haastatella voimistelun asiantuntijoita ja harrastajia. Haastamme sinut samalla mukaan kuperkeikkahaasteeseen – kuinka monta kuperkeikkaa saamme heitettyä huhtikuun aikana?

Lisätietoa kuperkeikkahaasteesta https://www.voimistelu.fi/ajankohtaista/heita-kuperkeikka-ylita-itsesi/

Lisätietoja ja ohjeet median edustajille:
Helsingin Messukeskus, viestinnän asiantuntija Anu-Eveliina Mattila, p. 050 5556183, anu-eveliina.mattila@messukeskus.com

Median edustajat voivat akkreditoitua ennakkoon Messukeskuksen uutishuoneessa www.messukeskus.com/uutishuone tai tapahtuman aikana Messukeskuksen Lehdistökeskuksessa (eteläinen sisäänkäynti, 2. kerros).

Lehdistökeskus palvelee median edustajia tapahtuman aukioloaikoina. Esitäthän saapuessasi Suomen Journalistiliiton lehdistökortin tai jonkun muun todistuksen siitä, että saavut tapahtumaan työtehtävissä.

Kuvia aiemmista tapahtumista vapaasti toimitusten käyttöön Messukeskuksen kuvapankista https://mediabank.messukeskus.com/kuvat/

Lapsimessut avaa ovensa Helsingin Messukeskuksessa 19.–21.4.2024. Samaan aikaan avoinna myös ensimmäistä kertaa järjestettävä Ruoka 2024 ja Lemmikkimessut (la–su).

https://lapsimessut.messukeskus.com/| @lapsimessut | #lapsimessut2024

https://lemmikki.messukeskus.com/ | @lemmikkimessuthelsinki | #lemmikkimessut2024


Lue lisää