Siirry sisältöön
Medialle Uutishuone Lapsiperheet viihtyivät ennätysmäärin viikonloppuna Lapsi- ja Lemmikkimessuilla
Uutinen

Lapsiperheet viihtyivät ennätysmäärin viikonloppuna Lapsi- ja Lemmikkimessuilla

Lapsiperheet viihtyivät ennätysmäärin viikonloppuna Lapsi- ja Lemmikkimessuilla

Helsingin Messukeskus täyttyi viikonloppuna lapsiperheistä ja eläinystävistä, kun Lapsimessut ja Helsingin Lemmikkimessut järjestettiin suuren suosion saattelemina, kävijöitä uuden Ruokamessut 2024 kanssa oli lähes 59 000.

Lapsimessuilla keskityttiin tänä vuonna erityisesti erilaisiin harrastusmahdollisuuksiin, mutta tapahtuman teatteriesitykset, muskarit, Pomppulinnamaailma, Pienoismallimaailma ja muut ohjelmanumerot saivat perheet viettämään yhteistä aikaa takatalven tuiskutessa ulkona. Vilskettä riitti myös osastoilla ja kauppaa tehtiin niin lastentarvikepuolella kuin vaatebrändien osastoilla vilkkaasti.

”Meillä on ollut oikein hyvin asiakkaita Mainion osastolla, lauantai varsinkin oli vilkas ja kauppaa tehtiin vähintäänkin yhtä hyvin kuin viime vuonna. Lasten- ja naistenvaatteiden kysyntää riitti hyvin”, sanoo myyntipäällikkö Jenni Hieta Mainiolta.

”Olemme hurjan tyytyväisiä tähän tapahtumakokonaisuuteen, mikä toimi erinomaisesti yhdessä Ruokamessujen kanssa. Lauantain ennätyskävijämäärä aiheutti ajoittain ruuhkaa ja jonoja lipun hintaan kuuluvissa ohjelma- ja aktiviteettipisteissä, mutta isossa kuvassa kaikki sujui hyvässä hengessä. Saimme erinomaista palautetta myös ulkomaisilta näytteilleasettajilta, jotka vahvistivat käsitystämme siitä, että Lapsimessut on Pohjois-Euroopan suurin ja ohjelmallisin Lapsiperheiden tapahtumia”, sanoo Satu Papadopoulos Helsingin Messukeskuksesta.

Lapsimessut on Messukeskuksen laajimpia messutapahtumia, koska se kattaa lapsiperheiden koko elinympäristön aina vauvaiästä murrosikään sekä tarvikkeista vaatteisiin ja harrastuksiin saakka.

Ilmiönä Lapsimessuilla on nähtävissä edelleen suomalaisen lastenvaateala- ja lastentarvikkeiden vahva läsnäolo ja isossa kuvassa uudet lanseeraukset.

Lemmikkimessuilla nähtiin erittäin laaja pentunäyttely

Lemmikkimessujen näyttelyihin ja ohjelmanumeroihin riitti katsojia ja he hyödynsivät aktiivisesti mahdollisuutta kysyä lemmikkien hoidosta suoraan asiantuntijoilta. Flyball, koirien Aqidance, sekä lemmikin hankintaan ja hoitoon liittyvät tietoiskut kiinnostivat yleisöä. Lemmikkimessuilla näkyi myös monia kotimaisia ruoka- ja tarvikemyyjiä.

”Meillä on ollut paljon kivoja pentuasiakkaita, jotka ovat maistelleet snack-baaristamme herkkuja. Toivomme olla mukana myös ensi vuonna”, sanoo markkinointipäällikkö Karoliina Nuutinen Lemmikki Oy:stä.

Tapahtumassa järjestettiin erilaisia näyttelyitä, kuten Cat Fanciers Finlandin kissanäyttely ja Showtasticin järjestämiä koirien näyttelytreenejä ja Match Show. Kissanäyttelyyn on ilmoittautunut yli 70 kissaa edustaen 20 eri rotua. Tänä vuonna Kennelliitto järjesti kaksi kaikkien koirarotujen pentunäyttelyä, jonne on ilmoittautunut yhteensä yli 900 pentua. Molempina päivinä on edustettuna pentuja yhteensä yli 130 eri rodusta.   

Lapsimessut järjestettiin Helsingin Messukeskuksessa 19.–21.4.2024 ja samana viikonloppuna Lemmikkimessut 20.–21.4.2024. Seuraavan kerran Lapsimessut järjestetään 11.–13.4.2025 ja Lemmikkimessut 12–13.4.2025. |www.lapsimessut.fi | #lapsimessut2024 | fb+ ig: @lapsimessut I www.lemmikkitapahtuma.fi I #LemmikkimessutHelsinki I Fb: @LemmikkimessutHelsinki  

Lisätiedot: viestinnän asiantuntija Anu-Eveliina Mattila, 050 555 6183, anu-eveliina.mattila@messukeskus.com , Messukeskus, liiketoimintapäällikkö Satu Papadopoulos, 050 540 3670, satu.papadopoulos@messukeskus.com;

Kuvia Lapsimessuilta ja Lemmikkimessuilta.

Lue lisää