Siirry sisältöön
Medialle Uutishuone Lapsiperheiden megatapahtuma avautuu perjantaina
Uutinen

Lapsiperheiden megatapahtuma avautuu perjantaina

Lapsiperheiden, odottajien ja lastenhoitoalan ammattilaisten tapahtuma Lapsimessut järjestetään pe–su 19.–21.4.2024 Helsingin Messukeskuksessa samaan aikaan Lemmikki Helsingin la–su 20.–21.4 kanssa, jonne on ilmoittautunut lukuisien eläinyhdistysten lisäksi näyttelyihin toista tuhatta kissaa ja koiraa.

Liikunnan merkitys korostuu Lapsimessuilla tänä vuonna asiantuntijoiden niin puheenvuoroissa kuin käytännön tasolla, kun lapset ja varhaisnuoret voivat kokeilla eri liikuntalajeja uudella Sporttialueella. Tanssinharrastajien viikonloppu huipentuu sunnuntaina järjestettävässä Tanssin tähti -kilpailussa, jossa pääpainotus on tanssista saatavassa riemussa. Lapset pääsevät tanssimaan soolona, duoina tai ryhmissä. Odottajille on Lapsimessuilla luvassa joogaa ja vauvoille vanhempiensa kanssa yhteistä jumppaa.

Uusina alueina Lapsimessuilla Sporttialueen lisäksi on pienoismallimaailma, Ihmeellinen Pieni Maailma. Kotimaassa tuotettu -alueella pääsee ostamaan suomalaisten vaateyritysten tuotteita ja Ihmeellinen Pieni Maailma tarjoaa mahdollisuuden päästä tutustumaan pienoismalleihin ja nukkekoteihin.

Satoja eri kissa- ja koirarotuja näyttelyissä viikonlopun aikana

Samaan aikaan järjestettävillä Lemmikkimessuilla on monipuolinen edustus lemmikkieläinten lajiyhdistyksiä, mikä antaa kävijöille mahdollisuuden tutustua kattavasti erilaisiin lemmikkeihin ja niiden hoitoon. Tapahtumassa järjestetään erilaisia näyttelyitä, kuten Cat Fanciers Finlandin kissanäyttely ja Showtasticin järjestämiä koirien näyttelytreenejä ja Match Show. Kissanäyttelyyn on ilmoittautunut yli 70 kissaa edustaen 20 eri rotua. Tänä vuonna Kennelliitto järjestää kaksi kaikkien koirarotujen pentunäyttelyä, jonne on ilmoittautunut yhteensä yli 900 pentua. Molempina päivinä on edustettuna pentuja yli 130 eri rodusta.  

Lemmikkimessujen Tietoisku-lavalla opastetaan lemmikkien hyvinvoinnin saloihin. Puheenvuoroissa opastetaan esimerkiksi lemmikin valintaan lapsiperheeseen, miten eri eläinlajeja tulisi hoitaa oikeaoppisesti ja millaisia asioita tulisi ottaa huomioon, jos adoptoi koiran ulkomailta. Koiranomistajille jaetaan lisäksi vinkkejä koiran kouluttamiseen ja yhteisiin harrastuksiin.

Kaverikoiria pääsee halutessaan silittelemään ja Kennelliiton lukukoirat kuuntelevat kaikkina messupäivinä, kun koululaiset harjoittelevat ääneen lukemista. Tapahtumassa pääsee myös tutustumaan erilaisiin jyrsijöihin ja niiden hoitoon sekä kaneihin, lintuihin.

Perheen pienimmät voivat kokeilla keppihevosille ratsastamista ja käydä ihmettelemässä erilaisia matelijoita, kaloja ja lintuja.

Lapsimessut Helsingin Messukeskuksessa 19.–21.4.2024 ja samaan aikaan järjestettävät Ruokamessut sekä Lemmikkimessut 20.–21.4.2024. 

|www.lapsimessut.fi | #lapsimessut2024 | Fb + Ig: @lapsimessut

|www.lemmikkitapahtuma.fi I #LemmikkimessutHelsinki I Fb: @LemmikkimessutHelsinki   

Lisätiedot: Messukeskus, tapahtumaviestintä, Anu-Eveliina Mattila,  
050 555 6183, anu-eveliina.mattila@messukeskus.com   

Kuvia edellisiltä Lapsimessuilta ja Lemmikkimessuilta sekä tapahtumien logomateriaalit. 

Lue lisää