Siirry sisältöön
Medialle Uutishuone Messukeskus kokeili kämmentunnistukseen perustuvaa biometristä maksamista 
Uutinen

Messukeskus kokeili kämmentunnistukseen perustuvaa biometristä maksamista 

Helsingin Messukeskus pilotoi alkuvuoden yleisötapahtumissaan uutena palveluna biometristä maksamista. Kämmentunnistukseen perustuvaa Zeesam-palvelua kokeiltiin sisääntulossa, narikassa ja ravintolaostoksissa Matkamessuilla, MP-messuilla ja Vene Båt -messuilla. 

Biometrinen maksutapahtuma suoritetaan tunnistamalla henkilön kämmenen ainutlaatuiset piirteet, kuten kämmenkuviot, biometrisen skannerin avulla. Messukeskuksessa uutta teknologiaa kokeiltiin FPSystem Oy:n rakentamalla Zeesam-palvelulla erilaisissa käyttötilanteissa portilta narikkaan ja edelleen ravintolapalveluihin.  

Maksaminen tapahtuu käytännössä ojentamalla kämmen biometriseen skanneriin. Kämmentunnistus on askel kohti helppoa ja nopeaa maksamiskokemusta, sillä pin-koodeja tai fyysisiä kortteja ei tarvita. Hyötyihin kuuluu myös lisääntynyt turvallisuus, sillä biometriset tiedot ovat vaikeasti väärennettävissä. 

”Ensireaktio kulkuporttia kämmenellä aukaistaessa oli hämmennys maksamisen nopeudesta ja helppoudesta. Kokeilu herätti testiryhmässä uteliaisuutta, ja palaute oli positiivista”, kertoo CEO Janne Takalo FPSystemistä.  

"Messukeskukselle tämä oli kiinnostava kokeilu. Saimme arvokasta tietoa ja palautetta teknologian mahdolliseen käyttöönottoon. Biometrinen maksaminen on tulevaisuuden valuutta ja saattaa yleistyä tapahtumissa piankin. Meille on kunnia-asia olla palvelukehityksen edelläkävijä ja notkea kokeilija”, valottaa Messukeskuksen markkinointi- ja viestintäjohtaja Lumia Ankkuri pilotin taustaa. 

Vielä biometrinen maksutapa ei kuitenkaan kuulu Messukeskuksen vakiopalettiin. 

Biometrisen maksamisen yleistymiseen vaikuttavat lähitulevaisuudessa mm. kuluttajien yksityisyydensuojaan liittyvät pohdinnat ja maksuteknologian kustannukset. Tämän rinnalla lainsäädännön ja standardien kehittämistä tarvitaan, jotta voidaan varmistaa menetelmien turvallinen ja eettinen käyttö. 

Lue lisää