Siirry sisältöön
Medialle Uutishuone Helsingin Messukeskuksen vuosi 2023: Kasvua vastuullisuuden siivittämänä
Uutinen

Helsingin Messukeskuksen vuosi 2023: Kasvua vastuullisuuden siivittämänä

Vuosi 2023 oli Helsingin Messukeskuksessa toiminnantäyteinen. Ohjelma toteutui täysipainoisesti ensimmäistä kertaa pandemiakauden jälkeen. Vastuullisuus nousi tekemisen ytimeen, ja punaiseksi langaksi kiteytyi vahva kasvustrategia. Messukeskuksen vuodesta kertoo tänään julkistettu Suomen Messut Oyj:n vuosikertomus 2023.

Suomen Messut -konserni järjesti vuonna 2023 33 messutapahtumaa. Lisäksi Messukeskuksessa järjestettiin 30 vierastapahtumaa ja noin 500 kokousta, kongressia, juhlaa, viihdetuotantoa ja erikoistapahtumaa. Tapahtumien kävijämäärät elpyivät pandemiatauon jälkeen, ja yritykset raportoivat uusia myyntiennätyksiä osallistumisissaan.  Tapahtumissa vieraili kaikkiaan 883 280 kävijää. Konsernin liikevaihto kasvoi edellisvuodesta 11,4 % ja oli 51,3 miljoonaa euroa.

Kansainvälisten kongressien merkitys Helsingille ja Suomelle on suuri.  Vuonna 2023 Messukeskuksessa järjestettiin kahdeksan kansainvälistä kongressia, joiden delegaattimäärä oli 15 500 ja tulo- ja työllisyysvaikutus lähes 30 miljoonaa euroa.

Mittavin palvelu-uudistus oli Messukeskuksen koko ravintolatarjoaman uudistaminen yhteistyössä uuden ravintolakumppanin NoHo Partnersin kanssa. Lisäksi lanseerattiin tapahtumia sekä täysin uudenlainen tila- ja palvelukonsepti BÖLE Arena & Club.

Taloustutkimuksen vuoden 2023 Työelämän päättäjät -tutkimuksessa Helsingin Messukeskus oli toimialansa kärkeä ja alan yritysten ylivoimainen ykkönen messu- ja näyttelytilojen toimivuudessa, palvelutarjonnassa sekä luotettavuudessa ja toimintavarmuudessa.

Kestävyystyössä edettiin voimakkaasti

Kestävyys nousi painopistealueeksi strategiaan. Keskeisille sidosryhmille tehtiin laaja kestävyysaiheinen kysely, jonka pohjalta johdettiin kaksoisolennaisuusanalyysi. Analyysi kirkasti kolme kestävyysteemaa, joille määriteltiin tavoitteet ja mittarit. Kestävyystyön etenemisestä kertoo tarkemmin Messukeskuksen Kestävyysraportti 2023.

”Vuosi on ensimmäinen ohjelmallisesti ehjä pandemian jälkeen, ja pääsimme jälleen kehittämään tapahtumiamme, palvelujamme ja strategiaamme pitkäjänteisesti.​ Haemme kasvua niin uusista asiakkuuksista, tapahtumista ja liiketoimintamalleista kuin asiakkaidemme entistä paremmasta palvelusta kokonaisratkaisujen tarjoajana. Haluamme kasvaa kestävästi ja dataan tukeutuen. Vastuullisuus on meille tekoja ”, sanoo Messukeskuksen toimitusjohtaja Anni Vepsäläinen.

Linkki: Suomen Messut Oyj:n Vuosikertomus 2023
Kuvapankkiin

Lisätietoja:
toimitusjohtaja Anni Vepsäläinen, 0400 400 074, anni.vepsalainen@messukeskus.com
viestintäpäällikkö Tarja Gordienko, 050 5847 262, tarja.gordienko@messukeskus.com

Lue lisää