Siirry sisältöön
Medialle Uutishuone Pelasta Itämeri -palkinnon sai Kiteen Mato ja Multa
Uutinen

Pelasta Itämeri -palkinnon sai Kiteen Mato ja Multa

Suomen Messusäätiön rahoittaman 20 000 euron Pelasta Itämeri -palkinnon sai tänä vuonna Kiteen Mato ja Multa Oy, joka on pioneeri meriruokon hyödyntämisessä kuivikkeena ja kasvualustana. Toiminta vähentää ravinnekuormitusta meressä. Ruoko on nopeakasvuinen kasvi, joka sitoo tehokkaasti hiiltä. Kun ruokopohjaisilla tuotteilla voidaan korvata turvepohjaisia tuotteita, käytön hiilijalanjälki pienenee huomattavasti. Samalla saadaan ruokojen ravinteet kiertoon. Palkinto jaettiin Vene 24 Båt -messuilla Itämeri-päivänä perjantaina 16.2.2024.

Palkinnolla tahdotaan vuosittain kiinnittää huomiota Itämeren tilaan ja palkita taho, joka on tehnyt arvokasta työtä ympäristön hyväksi. Suomen Messusäätiön rahapalkinto annetaan Vene Båt -messujen yhteydessä vuosittain henkilölle, ryhmälle, yhteisölle tai yritykselle, joka on kehittänyt innovaation, ajatusmallin tai keinon, joka vaikuttaa merien ekologisen tilan parantumiseen, tuo Suomelle positiivista imagoa ja josta voi kehittyä kansainvälisestikin merkittävä tuote tai palvelu. Tänä vuonna palkinnosta kisasivat messuilla Kiteen Mato ja Multa Oy:n meriruokon hyödyntäminen, Muoviteollisuus ry:n  koordinoima KiMuRa-reitti ja Sukellusseura H2O:n meriajokasprojekti.

Raati päätti voittajasta lyhyiden pitchausten perusteella. Päätös voittajasta oli yksimielinen. Raati perusteli päätöstään sillä, että Kiteen Mato ja Multa Oy:n tuote on pitkäkestoisen kehityksen jälkeen nyt valmis ja skaalattavissa.

Pelasta Itämeri -palkinto jaettiin kuudennen kerran

Suomen Messusäätiö jakaa palkinnon yhteistyössä Baltic Sea Action Groupin, John Nurmisen Säätiön, Pidä Saaristo Siistinä ry:n ja Tekniikka & Talous -lehden kanssa.  Palkittavasta on voinut lähettää ennakkoon ehdotuksia. Palkinnon saajasta päätti raati, johon kuuluivat Ulla Rosenström John Nurmisen Säätiöltä, Aija Kaski Pidä Saaristo Siistinä ry:stä, Ville Wahlberg Baltic Sea Action Groupista ja Harri Junttila Tekniikka & Talous -lehdestä.

Vuonna 2019 Pelasta Itämeri -palkinnon voitti Solar Water Solutions Oy ja vuonna 2020 Origin by Ocean. Vuoden 2021 palkinto jaettiin Christian Feodoroffin perustaman Seaboost Oy:n ja Loviisan Veneveistämön kesken. Kunniamaininnan sai ylitarkastaja Oskari Hanninen Tukesilta. Vuoden 2022 palkinnon sai Weeefiner Oy ja vuonna 2023 Watec Consulting.

Suomen Messusäätiö on yleishyödyllinen säätiö, joka tukee suomalaista osaamista ja elinkeinoelämää, jakaen vuosittain noin 500 000 €:n arvosta avustuksia, apurahoja ja tunnustuspalkintoja. Säätiön avustuksilla pyritään vastaamaan aikamme merkittäviin haasteisiin ympäristön, väestömuutoksen, teknologian &digitalisaation, talouden ja kaupungistumisen alueilla.

Vene 24 Båt Helsingin kansainväliset venemessut järjestetään 9. - 18.2.2024 Helsingin Messukeskuksessa. Tapahtuma on avoinna la-su klo 10-18.

Lisätietoja:  Teija Armanto, puh. 050 376 0804, teija.armanto@messukeskus.com
Kiteen Mato ja Multa Oy, Aimo Turunen,  aimo@matojamulta.com puh.  0400 275 928

www.venemessut.fi #venemessut #
Kuvia palkinnonjaosta tulossa http://mediabank.messukeskus.com

Lue lisää