Siirry sisältöön
Sopimusehdot Laskutettavat liput maksu- ja sopimusehdot

Laskutettavat liput maksu- ja sopimusehdot

Yritykset ja yhdistykset, joilla on voimassa oleva y-tunnus tai rekisteritunnus, ja luottopäätös on myönteinen, voivat tilata lippuja laskulle. Tilaus tulee tehdä kirjallisena, jonka jälkeen Messukeskus lähettää tilausvahvistuksen ja tilaaja kuittaa tiedot oikeaksi. Tämän jälkeen tilaus on sitova ja lippu/liput lähetetään annettuun osoitteeseen. Muutoksia tai peruutusta ei voi tehdä tilausvahvistuksen kuittaamisen jälkeen. Messukeskus ei vastaa tapahtuman mahdollisista ohjelmamuutoksista.

Suomalaisilla yrityksillä on maksuehto 14 pv netto, ellei toisin kirjallisesti sovita.
Poikkeukset: jos tapahtuman alkuun on 30–8 vrk, maksuehto on 7 päivää. Jos tilaus on tehty lähempänä kuin 7-0 vrk ennen tapahtuman alkamista, maksuehto on HETI.
Laskulle tulee palvelulisä voimassa olevan hinnaston mukaisesti.

Mikäli tapahtuman ajankohta siirrettäisiin, pyrkii Messukeskus varmistamaan, että jo ostetuilla lipuilla pääsee tapahtumaan myös uutena ajankohtana. Messukeskus ei lunasta lähetettyjä lippuja takaisin, mikäli tapahtuma perutaan tai siirretään niin sanotun ylivoimaisen esteen takia. Ylivoimaiseksi esteeksi katsotaan sellainen Messujen sopimusvelvollisuuden estävä tai kohtuuttoman vaikeaksi tekevä este, jota ei ole voitu sopimusta tehdessä kohtuudella ennakoida, ja jonka aiheuttaa jokin ulkopuolinen poikkeuksellinen este, kuten esimerkiksi luonnonmullistus, energiajakelun keskeytys, tartuntataudit (epidemia tai pandemia), viranomaisen asettama yleinen rajoitus, tulipalo, työselkkaus, kaikki tapahtumapaikkaa, tapahtumaa, olosuhteita tai syytä koskevat päätökset tai toimet, jotka tekevät tapahtumapaikan käytöstä tai tapahtuman järjestämisestä huomattavasti vaikeampia ja / tai mahdotonta, tai muu yhtä merkittävä ja epätavallinen syy.

Koronatodistuksen edellyttäminen asiakkailta

Messukeskuksella on oikeus tartuntatautilain nojalla edellyttää asiakkailtaan sisäänpääsyn ehtona tartuntatautilain mukaisen EU:n digitaalisen koronatodistuksen (Koronatodistuksen) esittämistä. Koronatodistusta voidaan edellyttää asiakkailta, jos Messukeskuksen tiloihin tai siellä järjestettävään tapahtumaan kohdistuu valtioneuvoston, aluehallintoviraston tai kunnan määräämiä rajoituksia.

Mikäli Messukeskus edellyttää Koronatodistusta, Asiakas ei pääsee tapahtumaan tai Messukeskuksen tiloihin ilman hyväksyttyä Koronatodistusta. Todistus luetaan sisäänpääsyvaiheessa THL:n lukijasovelluksella. Jos sovellus lukee todistuksen hyväksytyksi, ruudulle tulee näkyviin henkilön nimi ja vihreä väri. Jos todistus hylätään, ruudulle ei tule nimeä vaan vain punainen väri. Messukeskuksella on oikeus tarkastaa todistuksen esittäjän henkilöllisyys sen varmistamiseksi, että todistus on henkilön oma. Koronatodistuksen esittämisvelvollisuus ei koske alle 16-vuotiaita.

Jos Asiakkaan sisäänpääsy tiloihin tai tapahtumaan evätään sen takia, että hänellä ei ole hyväksyttyä Koronatodistusta, Messukeskus ei ole velvollinen palauttamaan Asiakkaan ostaman tuotteen tai lipun hintaa eikä Messukeskuksella ole myöskään korvausvelvollisuutta Asiakkaalle. Mikäli Messukeskus evää sisäänpääsyn terveysturvallisuuteen perustuen, vaihdetaan sisäänpääsylippu lahjalippuun, joka oikeuttaa kertakäyntiin Messukeskuksen järjestämässä tapahtumassa. Pääsylipun vaihtaminen lahjalippuun ei koske kutsulipun tai lahjalipun saaneita Asiakkaita.

Päivitetty 21.3.2023.