Siirry sisältöön
Medialle Uutishuone Vuoden lastenhoitajalla syli täynnä lämpöä ja tarinoita, kädet täynnä taitoa
Näytteilleasettajien tiedote

Vuoden lastenhoitajalla syli täynnä lämpöä ja tarinoita, kädet täynnä taitoa

Julkaisuvapaa 19.4.2024 klo 13.30

Vuoden lastenhoitajaksi valittu Marja-Leena Varho on alalleen omistautunut ja luova lastenhoitaja, jolla on halu kehittyä ammatissaan ja olla vaikuttamassa lastenhoitoalan asioihin.

Hänellä on kyky luoda turvallinen ja lapsen huomioiva kasvuympäristö, jossa kuullaan ja vastataan lasten tarpeisiin ja kiinnostuksen kohteisiin. Marja-Leenan lähestymistapa myös lasten vanhempiin on ammattimainen, hänen ohjatessa perheitä sensitiivisesti sekä lämpimästi.

Marja-Leenan työura, joka alkoi Satakunnan keskussairaalasta jatkuen mm. Salon aluesairaalan synnytysosaston kautta nykyisin Kuvataidepäiväkoti Viikariin Porissa, osoittaa hänen kykynsä menestyä monenlaisissa ympäristöissä ja tehtävissä, sekä laajasti hankitusta ammatillisesta osaamisesta.

Vuoden lastenhoitajan mielestä lapselle on kovin merkittävää se, että aikuinen on läsnä, lapsi kokee tulleensa kuulluksi ja saa tuntea olevansa tärkeä. Vuoden lastenhoitajaa huolestuttaakin monen nykyvanhemman kiire, onko lapsen huomioimiselle riittävästi aikaa?

Vuoden lastenhoitajan meriitit eivät rajoitu vain päiväkotiympäristöön. Hän on työssään toiminut opiskelijoiden ohjaajana huomioiden hyvin heidän taustansa, ohjaten lempeästi työhön ja ammatillisuuteen. Työkavereilleen ja kollegoilleen hän on innostava ja positiivinen työkaveri, joka välittää ympärilleen yhteisöllisyyttä ja huolenpitoa.

Luottamustehtävissään ­– Satakunnan lastenhoitoalan yhdistyksen puheenjohtajana, Tehyn ammattiosastossa sekä toimiessaan Porin kaupungin pääluottamusmiehenä, Marja-Leena on osoittanut lujaa tahtoa parantaa lastenhoitoalan asioita. Hänen aktiivinen osallistumisensa yhdistystoimintaan, kädentaitojen harrastaminen ja intohimonsa liikuntaan, luontoon sekä ulkoiluun, kertovat aktiivisesta ja tasapainoisesta elämänasenteesta.

Työssään hän kokee suurimmaksi rikkaudeksi lasten kasvun ja kehityksen seuraamisen. Työn suolaksi hän nimeää lasten arjen pienet ilon aiheet ja onnistumiset. Hänen mielestään se miten työssä viihtyy, on paljon kiinni omasta asenteesta, todeten, että ”positiivinen asenne ja huumori kantavat pitkälle! ” Nämä yhdistettynä hänen aktiiviseen osallistumiseensa niin työ- kuin yksityiselämässä, tekee Marja-Leenasta erinomaisen valinnan Vuoden Lastenhoitajaksi.

Lisätietoja ja haastattelupyynnöt: 

Eila Seppälä-Vessari, toiminnanjohtaja

Suomen Lastenhoitoalan Liito SLaL ry

040 5489963    eila.seppala-vessari@slal.fi

 

Suomen Lastenhoitoalan ammattilaiset Slal ry palkitsee Vuoden lastenhoitaja -tunnustuksella lastenhoitoalan ammattilaisen, joka on tehnyt ansiokasta työtä lasten, perheiden ja lastenhoitoalan puolesta. Vuoden lastenhoitaja on aktiivinen lastenhoitoalan ammattilainen, joka toimii esimerkillisesti ja vireästi lasten puolestapuhujana.  Vuoden lastenhoitaja tekee työtään innovatiivisesti hyödyntäen työssään rohkeasti tietotekniikan tuomia mahdollisuuksia, unohtamatta lämmintä ja inhimillistä työotetta.

Liitteet

Lue lisää