Siirry sisältöön
Medialle Uutishuone Cyber Security Nordic kiinnosti ennätysmäärin
Uutinen

Cyber Security Nordic kiinnosti ennätysmäärin

Cyber Security Nordic 2023 -tapahtuma järjestettiin 7.–8. marraskuuta ja se tarjosi keskusteluita digitalisaatiosta, tietoturvasta, kyberrikollisuudesta ja lainvalvonnasta, kyberhyökkäyksistä ja -puolustuksesta sekä geopolitiikasta. Verkostoituminen ja iloiset kohtaamiset antoivat mahdollisuuden puhua alan keskeisistä aiheista.

Cyber Security Nordic 2023 -tapahtumassa oli ennätykselliset 47 näytteilleasettajaa, ja siihen osallistui yli 1900 yksityisen ja julkisen sektorin kyberturvallisuusammattilaista. Kansainväliset ja kotimaiset huippuosaajat pitivät ajankohtaisia esityksiä kahdella eri lavalla.

Maailman uhkakuvat ovat muuttuneet ja tämä näkyi tämän vuoden tapahtuman keskusteluissa. Kyberrikollisuutta ja kyberuhkia käsiteltiin useissa keynote-puheenvuoroissa. Truesecin Alexander Andersson ja Fabio Viggiani opastivat kuulijoita koko kyberhyökkäyksen elinkaaren alusta loppuun. Aihetta tarkasteltiin myös geopolitiikan näkökulmasta paneelikeskustelussa How the Europe tackles Cyber Threats ja Valentino De Sousan avainpuheessa The Cyber Threat Landscape of the Nordics.

Yksi odotetuimmista puhujista, asianajaja ja aktivisti Max Schrems, pureutui aiheeseen puheessaan Data Transfers from the EU to Third Countries in this Current Political Situation. Microsoftin Rachel Chernaskeyn avainpuhe avasi, miten kansallisvaltiot yrittävät käyttää vaikuttamisoperaatioita samanaikaisesti kyberhyökkäysten kanssa ja miten nämä operaatiot vaikuttavat ja muokkaavat vaaleja, konflikteja ja muita maailman suuria tapahtumia.

"Osallistuimme tapahtumaan ensimmäistä kertaa, ja olemme erittäin tyytyväisiä kohtaamista ja keskusteluista niin toimialan ihmisten kuin mahdollisten asiakkaiden kanssa. Tämän erinomaisen kokemuksen perusteella olemme kiinnostuneita osallistumaan tapahtumaan myös ensi vuonna", sanoo HP:n markkinointipäällikkö Riku Nuottajärvi.

Kari Huolila, Senior Security Manager Accenturelta, kertoo, että tapahtumassa he tapasivat nykyisiä ja tulevia asiakkaita henkilökohtaisesti ja keskustelivat alan aiheista. Huolilan mukaan kyberturvallisuuden tulisi olla osa jokaisen organisaation toimintaa.

"Kyberturvallisuus on ajankohtainen aihe kaikissa organisaatioissa tällä hetkellä. Olemme erittäin tyytyväisiä ammattilaiskävijöiden määrään sekä tapahtuman lämpimään ilmapiiriin", sanoo Marcus Bergström, Helsingin Messukeskuksen liiketoimintapäällikkö. Seuraava Cyber Security Nordic järjestetään 29.–30. lokakuuta 2024.

Cyber Security Nordic -kilpailun voittaja vuonna 2023 on Laavat

Cyber Security Nordic -kilpailun voittaja vuonna 2023 on Laavat. Voittaja sai 10 000 euron palkinnon, jonka lahjoitti Suomen Messusäätiö. Kilpailun finaali järjestettiin pitchauskilpailuna Cyber Security Nordic -tapahtumassa 7. marraskuuta. Kilpailun tavoitteena oli löytää innovatiivisia ratkaisuja ja palveluita, jotka vaikuttavat kyberturvallisuusalan kehitykseen ja kasvuun Suomessa ja joilla on potentiaalia kansainväliseen menestykseen.

Cyber Security Nordic -tapahtuman ohjelma on nähtävissä osoitteessa www.cybersecuritynordic.com. Tapahtuman järjesti Helsingin Messu- ja Kongressikeskus yhteistyössä Suomen Tietoturva-klusterin (FISC) kanssa. Tapahtuman strategisina kumppaneina toimivat Accenture, HP, HSLSoftware, Huawei, Microsoft, Net Nordic, Nixu ja Trend Micro. Cyber Security Nordic järjestettiin Helsingin Messu- ja Kongressikeskuksessa 7.–8. marraskuuta 2023 jo viidennen kerran.

Lisätietoja:

Tapahtumaviestintä Anu-Eveliina Mattila, Helsingin Messukeskus, puh: +358 50 555 6185, anu-eveliina.mattila@messukeskus.com

www.cybersecuritynordic.com #CyberSecurityNordic

Kuvia tapahtumasta: http://mediabank.messukeskus.com

Lue lisää