Siirry sisältöön
Medialle Uutishuone Habitare Choice nostaa näkyviin yritysten vastuullisia askeleita – uuden alueen kuratoi sisustusstylisti Susanna Vento
Uutinen

Habitare Choice nostaa näkyviin yritysten vastuullisia askeleita – uuden alueen kuratoi sisustusstylisti Susanna Vento

Suomen johtava huonekalu-, design- ja sisustustapahtuma Habitare tuo syksyn tapahtumaan uuden vastuullisuutta ja kestävyyttä esiin nostavan Choice-alueen. Habitare Choice kutsuu mukaan yrityksiä ja toimijoita, jotka ovat tehneet tietoisia valintoja kohti vastuullisempaa ja kestävämpää tulevaisuutta. Näyttelyn kuratoi sisustusstylisti Susanna Vento. Habitare järjestetään Helsingin Messukeskuksessa 13.–17.9.2023.

Habitaren uusi Choice-alue nostaa esiin yritysten ja toimijoiden tekoja kohti vastuullisempaa ja kestävämpää tulevaisuutta. Esillä on tuotteita ja tuotekonsepteja, joiden keskiössä on vastuullisuus ja kestävyys. Yhteistyössä sisustusstylisti Susanna Venton kanssa toteutettavan alueen arvoihin kuuluu sallivuus ja se, että vastuulliset teot tulevat huomatuiksi.

”Haluamme nostaa näkyviin yrityksiä ja toimijoita, jotka ovat ottaneet huomattavia askeleita kestävämpään suuntaan niin tuotannossa kuin materiaaleissa. Jos jokin yritys tekee jotain vastuullisuuteen liittyvää erityisen hyvin, ihmisten pitäisi tietää siitä. Muutos alkaa yksittäisistä valinnoista ja uudenlaisista tavoista toimia. Samalla on tärkeää muistaa, että yritykset eivät voi muuttua hetkessä. Habitare Choice on paikka siihen, että pienet hyvät teot tulevat huomatuiksi”, Susanna Vento kertoo suunnittelun lähtökohdista.

Hän haluaisi Habitare Choicessa vierailevien kokevan ahaa-elämyksiä ja oivalluksia kestävään suunnitteluun liittyen. Vastuullisuus ja ekologisuus eivät poissulje estetiikkaa ja sitä, etteivätkö tuotteet voisi myös näyttää hyvältä ja kauniilta.

”Vastuullisuuden kuuluisi olla jokaisen meistä kuluttamisen ytimessä ja jokaisen yrityksen liiketoiminnan lähtökohta. Maailma on kuitenkin monimuotoinen ja alati muuttuva, todelliset haasteet ihmistä isompia. Siksi pienilläkin teoilla on väliä. Ne kertautuvat ja vievät asioita eteenpäin kohti parempaa tulevaisuutta. Choice on Habitaren orgaaninen kehityspolku suositusta Eettisen alueen konseptista kohti laajempaa kannanottoa ja mahdollisuuksia”, Habitaren luova johtaja Laura Sarvilinna kertoo ja lisää:

”Choice esittelee kävijöille yrityksiä, innovaatioita, palveluja ja arvoja, joiden kautta pääsemme lähemmäs parempaa huomista. Toivomme, että jonain päivänä vastuullisuus ei olisi enää alue, kampanja tai erikoisuus vaan sisäänrakennettuna kuluttajien valinnoissa ja yritysmaailmassa. Siihen asti iloitsemme Habitare Choicen tuomista näkökulmista ja tarjoamasta."

Habitare Choice toivottaa vastuullisesti toteutettujen tuotteiden ja konseptien ohella tervetulleeksi materiaali-innovaatiot. Alueella käytetyt messurakenteet ovat 100-prosenttisesti kierrätettäviä.

”Suomessa on tehty hienoja innovaatiota, esimerkkinä sellupohjaiset tekstiilit ja biohajoavat pakkausmateriaalit. Ja muutokset ovat todella upeita. Kuka tahansa meistä voi jo tehdä yhä vastuullisempia valintoja”, Vento muistuttaa.

Habitare Choicessa mukana olevat yritykset julkistetaan kevään 2023 aikana.

Lisätiedot: 

Laura Sarvilinna, luova johtaja, Habitare, laura.sarvilinna@messukeskus.com

Pia Sievinen, viestinnän asiantuntija, Helsingin Messukeskus, pia.sievinen@messukeskus.com

Suomen suurin huonekalu-, muotoilu- ja sisustustapahtuma Habitare järjestetään Helsingin Messukeskuksessa 13.–17.9.2023. Habitare tarjoaa elämyksiä ja ideoita sisustamiseen sekä kodin ja tilojen toiminnallisuuteen ja visuaalisuuteen. Habitare tuo esiin uuden suunnittelijapolven ajatuksia ja töitä sekä herättää keskustelua. | www.habitare.fi | @HabitareFair | facebook.com/habitare | #habitare2023 

Lue lisää