Siirry sisältöön
Medialle Uutishuone Habitare Choice esittelee ajatuksen kestävästi toteutetusta kodista ja asumisesta
Uutinen

Habitare Choice esittelee ajatuksen kestävästi toteutetusta kodista ja asumisesta

Habitare Choice -alueella esitellään ensi syksynä ajatuksia siitä, miten toteuttaa vastuullinen koti ja mikä on esimerkiksi pintamateriaalien merkitys osana kestävää asumista. Pohjoismaiden johtava huonekalu-, muotoilu- ja sisustustapahtuma Habitare järjestetään Helsingin Messukeskuksessa 11.–15.9.2024.    

Habitaressa toista kertaa nähtävältä Habitare Choice -alueelta voi poimia ideoita siihen, miten koko kodin tiloihin voi tehdä vastuullisia valintoja. Yritysten askeleita kohti kestävämpää tulevaisuutta esittelevällä alueella esittäytyy laaja joukko vastuullisin arvoin toimivia yrityksiä.

”Habitare Choice nostaa tänä vuonna esiin esimerkiksi pinta- ja rakennusmateriaaleja ja esittelee ajatuksen siitä, miten rakentaa kestävämpi koti ja tehdä vastuullisia valintoja. Koti voi olla rakenteista lähtien ekologinen”, alueen kuratoiva sisustusstylisti Susanna Vento sanoo.

Habitare Choicessa nähdään muun muassa uudelleen käyttöön tarkoitettuja purettuja materiaaleja, vehnän oljesta valmistettua olkilevyjä- ja eristeitä, luonnonkiviä sekä ympäristöystävällisiä maaleja. Mukana on teknologiaa ja kierrätettäviä huonekaluja.

Habitare Choice esittelee ajatuksen siitä, miten rakentaa kestävämpi koti. Koti voi olla rakenteista lähtien ekologinen.

Susanna Vento, sisustusstylisti ja Habitare Choice -alueen kuraattori

Alueella on lisäksi läpi tapahtuman workshop-tyylistä ohjelmaa, kuten tuoksutyöpajoja.  

”Uskon ja olen huomannut, että enää ei kerätä niin paljon tavaraa. Aineettomia asioita, kuten kokemuksia, oppeja ja elämyksiä, kerätään yhä enemmän. Kun oppii taidot ja ymmärryksen asioiden tekemisestä, arvostus jokaista tuotetta kohtaan muuttuu radikaalisti. Samalla käsittää, miten jokin on tehty, mitä tekemiseen tarvitaan ja mikä on tekemisen vaiva”, Vento pohtii.   

Habitare Choicessa ovat mukana muun muassa:

Arkivé Atelier I Artek I Bolon I EcoPanel (ent. Olkilevy) I Genelec I Hiil I Jokipiin Pellava I Lapuan Kankurit I Loki I Martela Outlet I Mysoda I OnePan I Pidät I Sees I Spolia Design I Suomen Luonnonmaalit

Lisätiedot:

Pia Sievinen, communication & brand, Habitare, puh. +358 40 559 9155, pia.sievinen@messukeskus.com

Pohjoismaiden johtava huonekalu-, muotoilu- ja sisustustapahtuma Habitare Helsingin Messukeskuksessa 11.–15.9.2024. | habitare.fi | @habitarefair | #habitare2024 

Lue lisää