Siirry sisältöön
Medialle Uutishuone Habitare ja Helsinki Design Week yhdistävät voimansa tulevaisuuden tekijöinä – tavoitteena on vahvistaa muotoilualaa ja tarjota sen toimijoille yksi vahva alusta
Uutinen

Habitare ja Helsinki Design Week yhdistävät voimansa tulevaisuuden tekijöinä – tavoitteena on vahvistaa muotoilualaa ja tarjota sen toimijoille yksi vahva alusta

Habitare ja Helsinki Design Week yhdistävät voimansa ja aloittavat laajamittaisen ja pitkäjänteisen yhteistyön. Tavoitteena on muotoilualan vahvistaminen, muotoilijoiden ja yritysten vuoropuhelun edistäminen ja siten alan toimijoiden kasvun ja kansainvälistymisen vauhdittaminen. Habitare järjestetään 11.–15.9.2024 ja Helsinki Design Week 6.–15.9.2024.  

Tänä vuonna alkavan yhteistyön lähtökohtana on vahvistaa ja tukea muotoilualaa ja sen toimijoita tarjoamalla yksi kaupallisesti vahva alusta alan ammattilaisten ja yritysten kohtaamisille ja vuorovaikutukselle.

”Kun kaksi vahvaa toimijaa yhdistää voimansa, mahdollisuuksia vahvistaa muotoilualaa, edistää sen toimijoiden kasvua ja kansainvälistymistä on enemmän. Haasteelliset ajat ovat osoittaneet, että toimialan laajamittaisella ja vahvalla yhteistyöllä pystymme luomaan kasvua ja kiinnostavuutta koko alalle”, Helsinki Design Weekin perustaja ja omistaja Kari Korkman ja Habitaren liiketoimintapäällikkö Tanja Pasila sanovat.

Habitare messutapahtumana ja Helsinki Design Week kaupunkifestivaalina ovat Pohjoismaiden suurimpia muotoilutapahtumia, joiden vahvuudet täydentävät toisiaan.

Syksyllä 2024 Habitare on yksi Helsinki Design Weekin kolmesta päätapahtumapaikasta. Muut päätapahtumapaikat ovat Hakaniemessä Paasivuorenkatu 3:ssa sijaitseva historiallinen pankkitalo ja syyskuussa avautuva, Otaniemessä sijaitseva Aalto-yliopiston kohtaamispaikka Marsio.

Yhdessä toteutettavassa Showrooms Habitare x Helsinki Design Week -tapahtumakokonaisuudessa yritykset esittelevät keskustassa sijaitsevissa näyttelytiloissaan tuotteitaan ja palveluitaan alan ammattilaisille ja suurelle yleisölle. Showroomeilla järjestetään ohjelmaa Art Goes Showroom Habitare x Helsinki Design Week -alaotsikon alla.  

”Kun kaksi vahvaa toimijaa yhdistää voimansa, mahdollisuuksia vahvistaa muotoilualaa, edistää sen toimijoiden kasvua ja kansainvälistymistä on enemmän."

Yhteistyö näkyy myös yhdessä tuotettavana ohjelmana. Habitaren Kerroksia- ja Helsinki Design Weekin Pinnan alla -teemoihin nivoutuvan keskusteluparin ensimmäinen osa kuullaan Habitaren teemanäyttelyssä 11.9.2024 ja toinen Paasivuorenkatu 3:ssa 12.9.2024.

Suomalaisen muotoilun menestyminen vaikuttaa kaikkien suomalaisten yritysten menestykseen

Muotoilualan menestyksessä on kysymys suuremmasta asiasta kuin yksittäisten yritysten menestyksestä. Muotoilun eri muodot – tuotesuunnittelusta arkkitehtuuriin, palvelujen muotoiluun ja brändiin – koskettavat kaikkia yrityksiä. Kun muotoiluala kukoistaa, suomalaiset yritykset kukoistavat.

”Suomalaisen muotoilun menestyminen vaikuttaa huonekalu- ja sisustusalaa laajemmin kaikkien suomalaisten tuotteiden ja palveluiden kysyntään. Helsinki Design Week ja Habitare yhdistävät voimansa tulevaisuuden tekijöinä, edistääkseen muotoilijoiden ja valmistavien yritysten vuoropuhelua, avatakseen niille kansainvälisiä markkinoita ja kertoakseen uusia menestystarinoita”, Kari Korkman toteaa.  

Hänen vuonna 2005 perustamansa Helsinki Design Week on Pohjoismaiden suurin muotoilu- ja arkkitehtuurifestivaali, joka esittelee kaupunkia vuosittain uusista näkökulmista. Vuodesta 1970 järjestetty Habitare on puolestaan Pohjoismaiden suurin huonekalu-, muotoilu- ja sisustustapahtuma.

”Muotoilualan lisäksi tapahtuma-ala muuttuu nyt voimakkaasti myös kansainvälisesti. Yhdessä pystymme mahdollistamaan kansainvälisille kohderyhmille enemmän vetovoimatekijöitä. Samalla vahvistamme Suomen kansainvälistä kiinnostavuutta ja Helsingin roolia muotoilun näkökulmasta ja uusia menestystarinoita luovien kohtaamisten kautta”, Tanja Pasila sanoo.

Lisätiedot:

Pia Sievinen, communication & brand, Habitare, puh. +358 40 559 9155, pia.sievinen@messukeskus.com

Anni Korkman, ohjelmajohtaja, Helsinki Design Week / Luovi Productions, puh. + 358 40 846 5576, anni.korkman@helsinkidesignweek.com

Habitare-kuvat ovat ladattavissa täältä.

Habitare järjestetään Helsingin Messukeskuksessa 11.–15.9.2024 ja Helsinki Design Week kaupungilla 6.–15.9.2024. Showrooms Habitare x Helsinki Design Week -tapahtumakokonaisuus järjestetään Helsingin keskustassa sijaitsevilla showroomeilla 11.–15.9.2024. | habitare.fi | helsinkidesignweek.com

Lue lisää