Siirry sisältöön
Medialle Uutishuone Habitaressa tutustuttiin sisustuksen ja muotoilun uusiin tuuliin – kävijät tulivat paikalle hakemaan tietoa ja inspiraatiota
Uutinen

Habitaressa tutustuttiin sisustuksen ja muotoilun uusiin tuuliin – kävijät tulivat paikalle hakemaan tietoa ja inspiraatiota

Suomen johtava huonekalu-, sisustus- ja muotoilutapahtuma Habitaressa inspiroiduttiin sisustuksesta ja uutuuksista viiden päivän ajan. Habitare järjestetään seuraavan kerran 13.17.9.2023 Helsingin Messukeskuksessa.

Alustavien tietojen mukaan tapahtumassa vieraili n. 34 500 kävijää, joiden joukossa niin yleisökävijöitä kuin ammattilaisiakin. Habitare järjestettiin 7.–11.9.2022 Helsingin Messukeskusessa.

Habitareen tultiin tutustumaan uutuuksiin ja hankkimaan tietoa hankintoja varten

Habitaren kävijöille tehtyyn kyselyyn vastanneista reilu 70 % piti messukokemusta hyvänä tai erinomaisena. Kävijätutkimuksen vastausten perusteella Habitareen tultiin pääasiassa hakemaan tietoa, vinkkejä tai inspiraatiota tuleviin hankintoihin, viihtymään sekä tutustumaan uutuuksiin ja trendeihin.

Ensimmäistä kertaa Habitaressa mukana olevan huonekaluliike Veken osastolla Folk-alueella on käynyt messujen aikana kuhina.

– Ajatuksenamme oli tuoda Habitareen minimyymälä, jossa esittelemme paljon valmiita kokonaisuuksia, tarjoamme inspiraatiota sekä myymme huonekalujen lisäksi myös piensisustustavaraa, jota onkin mennyt kaupaksi erittäin hyvin. Halusimme esitellä Habitaressa ensimmäistä kertaa myös uusia kotimaisesta männystä valmistettuja tuotesarjojamme Taimi ja Havu, jotka valmistamme itse, ja kävijät ovatkin olleet niistä erittäin kiinnostuneita. Tavoitteenamme oli myös lisätä tunnettuuttamme messukävijöiden joukossa. Habitaressa olemmekin päässeet kertomaan kävijöille meistä ja siitä, että suositun verkkokaupan lisäksi palvelemme asiakkaita myös myymälöissä Rovaniemellä, Oulussa, Vantaalla ja Tampereella ja ensi keväästä eteenpäin myös Raisiossa, kertoo huonekaluliike Veken myyntijohtaja Samuel Kuusela.

Kotimaisesta puukomposiitista kylpyhuonetuotteita valmistavan Woodion tavoitteena oli lisätä tunnettuuttaan ja päästä tapaamaan kuluttajia ja alan ihmisiä.

– On ollut ilo päästä kohtaamaan ihmisiä, jotka ovat olleet meistä kiinnostuneita. Se on vahvistanut tunnetta siitä, että meidän tuotteillemme on tarvetta ja kiinnostusta ja että olemme oikealla asialla! Olemme tavoittaneet täällä oikeaa kohderyhmää: monet osastolla käyneistä ammattilaisista ovat tarjonneet antoisia keskusteluita ja uusia mahdollisuuksia yhteistyölle. Olemme päässeet tapaamaan myös useita kuluttajia, joiden suunnitelmissa Woodio on alustavasti ehkä ollut. Uusi materiaali herättää luonnollisesti paljon paitsi kiinnostusta myös kysymyksiä, joita nyt on päästy yhdessä ratkomaan, sanoo Woodion myyntijohtaja Juha-Matti Luhtasaari.

Habitare Kansainvälisen Ystävän valinta ilmiöksi

Habitaren Kansainvälinen Ystävä, arkkitehti, kuraattori, tutkija ja toimittaja Joseph Grima valitsi suosikkinsa messujen valikoimista. Grima valitsi muun muassa suosikkiosastonsa, -tuotteensa ja -materiaalinsa Habitaresta.

Parhaaksi ilmiöksi Grima valitsi Habitaren.

– Haluan nostaa esille Habitare-messut ilmiönä ja samalla antaa ulkopuolista perspektiiviä tapahtumasta. Minusta on erityisen hienoa, että Habitareen ovat tervetulleita alan ammattilaisten lisäksi myös kaikki sisustuksesta ja designista kiinnostuneet. Se onkin minusta Habitaren suurin vahvuus: kansainvälisistä tapahtumista puuttuu se tunnelma, joka Habitaressa on. Usein kansainväliset design-tapahtumat ovat valtavan suuria, jolloin kävijällä ei ole mitenkään mahdollisuutta tutustua koko tarjontaan. Habitare on helposti lähestyttävä, jolloin ihmisiin tuotteiden ja suunnitelmien takana on helppo tutustua. On harvinaista, että samassa tapahtumassa pääsevät kohtaamaan niin yritykset, loppukäyttäjät kuin suunnittelijatkin. Tarvitsemme lisää Habitareja ympäri maailman!, Grima avasi valintaansa.

Lue lisää Joseph Griman valinnoista täällä.

Habitaren teema Reimagine – Mielikuvituksen aika kehotti pohtimaan ennakkoluulottomasti, millaista tulevaisuuden asuminen ja eläminen voisi olla. Habitaressa nähtiin tänä vuonna useita näyttelyitä, joissa pääsi tutustumaan mm. nuoriin muotoilijoihin, palkittuihin tekijöihin sekä trendeihin ja yhteiskunnallisiin ilmiöihin. Habitaren perhealueella, yhdessä Muumimuseon kanssa toteutetussa Habi Kidsissä seikkailtiin muumien kanssa. Habitare-suunnittelukilpailun voittajaksi valittiin Kaisa Minkkinen työllään Origo. Lue lisää suunnittelukilpailusta täällä.

Samaan aikaan järjestettiin Kuva & Ääni -tapahtuma

Samaan aikaan Messukeskuksessa järjestettiin Kuva & Ääni -tapahtuma, joka tarjosi ideoita ja tietoa sekä uusimpia välineitä valo- ja videokuvaamiseen sekä äänen käsittelyyn ja tallentamiseen.

Kuva & Ääni -lavalla Finnfoto-palkinnon sai Joonas Mankki. Mankki on kehittänyt Kuvatilaus.fi-palvelun. Palkinnon myönsi Finnfoto – Suomen Valokuvajärjestöt ry. Mankki sai 5000 € palkinnon, jonka myönsivät Finnfoto ja Suomen Messusäätiö.

Seuraavan kerran Habitare järjestetään Helsingin Messukeskuksessa 13.–17.9.2023. Habitare käynnisti Messukeskuksen vilkkaan tapahtumasyksyn. Messukeskuksessa järjestetään syksyn aikana mm. Hyvä Ikä ja Fysioterapia & Kuntoutus (28.–29.9.), FinnBuild (4.–6.10.), MaatalousKonemessut (13.–15.10.), I love me (21.–23.10.) ja Helsingin Kirjamessut (27.–30.10.).

Kuvia tapahtumasta Messukeskuksen kuvapankissa.

Lisätietoja:

Habitare, tiedottaja Marissa Rämänen, marissa.ramanen@messukeskus.com, puh. 0440467220

*Kävijätutkimus: Explori: Habitaren kävijätutkimus n=171.

Lue lisää