Siirry sisältöön
Medialle Uutishuone Hausjärven lukio palkittiin Studia-messuilla kestävän kehityksen edistämisestä: ”Pienet lukiot voivat kääntää pienuuden voimavaraksi heikkouden sijaan”
Uutinen

Hausjärven lukio palkittiin Studia-messuilla kestävän kehityksen edistämisestä: ”Pienet lukiot voivat kääntää pienuuden voimavaraksi heikkouden sijaan”

Suomen Lukiolaisten Liitto ja Helsingin Messukeskus myönsivät tänään avautuneilla Studia-messuilla 2000 euron arvoisen lukiolaisstipendin Hausjärven lukiolle. Vuonna 2023 stipendin myöntöperusteissa korostuivat opiskelijalähtöisesti koulussa tehdyt kestävyysinnovaatiot. Suomen suurin opiskelu- ja uratapahtuma Studia järjestetään Helsingin Messukeskuksessa 28.–29.11.2023 yhteistyössä Suomen Lukiolaisten liiton kanssa.

Lukiolaisstipendin tarkoituksena on palkita ansioituneita lukiolaisia, jotka ovat edistäneet taloudellisesti tai ekologisesti kestävää lukiotoimintaa. Stipendin 2000 euron arvoisen palkintosumman lahjoitti Suomen Messusäätiö.

Tänä vuonna stipendi myönnettiin Hausjärven lukiolle, joka on panostanut lukiolaisten viihtyvyyteen järjestämällä talkoovoimin yhteisiä ilmaisia aktiviteetteja, kuten lautapeli-iltoja, vaellusviikonloppuja ja urheilutapahtumista. Huolehtimalla opiskelijoiden henkisestä jaksamisesta sekä tasapainottamalla opiskelua ja palautumista Hausjärven lukiossa on onnistuttu myös saavuttamaan hyviä oppimistuloksia. Tapahtumien järjestelyissä on huomioitu ekologisuus ja kestävyys niin ruoan, liikkumisen kuin yhteistyökumppanien valintojen kautta.

”Tämä on iso voitto meidän lukiollemme ja hieno osoitus kaikille pienille lukioille ympäri Suomea. Pienet lukiot voivat kääntää pienuuden voimavaraksi heikkouden sijaan”, Hausjärven lukion kolmannen vuosikurssin opiskelija Minttu Härkönen hehkuttaa.

"On hienoa, miten arvostetaan ja tuetaan lukioyhteisöä, joka asettaa nuorten henkisen hyvinvoinnin etusijalle. Me tehtiin tämä porukkana yhdessä", lukion opiskelijakunnan ohjaava opettaja Robert Hakamo kiteyttää.

Stipendin saajasta päätti Suomen Lukiolaisten Liiton ja Messukeskuksen edustajista koottu raati hakemusten perusteella. Raati oli erityisen vakuuttunut siitä, kuinka monipuolisesti Hausjärven lukio on pystynyt huomioimaan kestävyyttä arjessaan, vaikka lukioyhteisö koostuu alle sadasta henkilöstä.

”Hausjärven lukion hakemuksessa korostui, miten pienikin toimija voi saada isoja muutoksia aikaan olemalla kekseliäs ja puhaltamalla yhteen hiileen. Toimeen tarttuminen ja positiivinen asenne vievät pitkälle”, Suomen Lukiolaisten Liiton varapuheenjohtaja Patrik Wilska kertoo.

Stipendin saaja julkistettiin Studia-messuilla Helsingin Messukeskuksessa tiistaina 28.11.2023. Stipendin vastaanottivat Hausjärven lukion opiskelijat Joni Kareinen, Minttu Härkönen, Justus Rantanen ja Julius Tusa sekä lukion opiskelijakunnan ohjaava opettaja Robert Hakamo.

Kuvat palkinnon luovutustilaisuudesta ovat ladattavissa täältä

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:

Hanna Hämäläinen, markkinoinnin asiantuntija, Suomen Lukiolaisten Liitto, p. 050 512 9934, hanna.hamalainen@lukio.fi

Pia Sievinen, viestinnän asiantuntija, Helsingin Messukeskus, p. 040 559 9155, pia.sievinen@messukeskus.com

Suomen suurin opiskelu- ja uratapahtuma Studia järjestetään 28.–29.11.2023 Helsingin Messukeskuksessa. Tapahtuman järjestävät yhteistyössä Messukeskus ja Suomen Lukiolaisten Liitto.

Lue lisää