Siirry sisältöön
Medialle Uutishuone Helsingin Erämessut järjestetään venemessujen ensimmäisenä viikonloppuna helmikuussa
Uutinen

Helsingin Erämessut järjestetään venemessujen ensimmäisenä viikonloppuna helmikuussa

Helsingin kansainväliset venemessut Vene 25 Båt saa rinnalleen Helsingin Erämessut, jotka järjestetään nyt ensimmäistä kertaa perjantaista sunnuntaihin 7. – 9.2.2025 Helsingin Messukeskuksessa. Helsingin Erämessuilla on esillä retkeily ja metsästys. Kalastus ja vesiharrasteet pysyvät Vene 25 Båt -messuilla, jotka järjestetään 7. – 16.2.2025 Helsingin Messukeskuksessa. Helsingin Erämessut ja 7. – 9.6.2024 Riihimäellä järjestettävät Kansainväliset Erämessut ovat sisartapahtumia.

Helsingin Messukeskus tiedotti marraskuussa, että Kansainväliset Erämessut siirtyy vuoden 2024 jälkeen Riihimäen Messuilta Helsingin Messukeskuksen tytäryhtiön Expomark Oy:n järjestettäväksi. Vaikka järjestäjätaho vaihtuu, Erämessujen messujohtaja Ninni Manninen jatkaa edelleen työtään joka toinen vuosi kesäkuussa järjestettävien Riihimäen Erämessujen parissa. Manninen on myös mukana vahvasti järjestämässä Helsingin Erämessuja ja vastaa niiden sisällöstä ja myynnistä. ”Erämessujen järjestäminen Helsingissä on uusi mahdollisuus. Olen ollut yhteydessä tärkeimpiin alan yrityksiin ja kaikki ovat suhtautuneet asiaan erittäin kiinnostuneesti. Samanaikaisuus venemessujen kanssa tuo paljon lisäarvoa tapahtumalle, ovathan useat metsästäjät ja retkeilijät myös veneilijöitä. Kalastus on vahvasti esillä venemessuilla ja se on hyvä asia”, toteaa Manninen.

Helsingin Erämessut tarjoaa ohjelmaa retkeilystä ja metsästyksestä. Tuotteitaan ja palvelujaan esittelevät näitä aihealueita edustavat yritykset. Tapahtuma ei ole kopio Riihimäen Erämessuista vaan siitä tehdään omanlaisensa, vaikkakin messut jatkaa Riihimäen Erämessujen tarinaa ja on osa tapahtumaketjua.

Riihimäkeläinen perheyritys Joutsen Finland Oy osallistuu Riihimäen Erämessuille ja uskoo Helsingin Erämessujen tuovan uudenlaista näkökulmaa. ”Samanaikaisuus venemessujen kanssa tuo lähellemme kävijäkohderyhmän, joka on meille vielä hiukan tuntematon, mutta erittäin kiinnostava sillä veneilijät käyttävät paljon untuvatakkeja ja -vuodevaatteita. Joutsenen untuvatuotteet ovat monikäyttöisiä ja vastuullisia valintoja. Haluamme tarjota tuotteita, jotka sopivat moneen - retkelle, veneeseen, mökille ja kotisohvalle. Viime kesänä lanseerattu untuvaponcho käy hyvin lämmittämään veneen kannelle tai nuotion ääreen”, kertoo muotiliiketoiminnan vetäjä Katja Helén Joutsen Finland Oy:stä. ”Oikeastaan haluamme, että ihmiset ostavat vähemmän, mutta laadukasta, monikäyttöistä ja kestävää.”

Metsästyksen ja luonnossa liikkumisen pioneeri Sako Suomi esittelee Riihimäen Erämessuilla metsästys- ja urheiluammuntatuotteita Sako-, Tikka- ja Beretta-merkeiltä. Helsingin Erämessuille Sako suunnittelee tulevansa jälleenmyyjänsä Ruoton kautta. ”Helsingin Erämessujen ajankohta on erittäin hyvä helmikuussa. Silloin ei järjestetä muita alan tapahtumia. Helsingin Messukeskukseen on helppo tulla ja tapahtuma on sisätiloissa aina säältä suojassa”,  toteaa maajohtaja Jukka Ketola Sako Oy:stä.  

Helsingin Messukeskus järjestää Helsingin Erämessut 2025 ensimmäistä kertaa 7. – 9.2.2025 Helsingin Messukeskuksessa. Samaan aikaan Messukeskuksessa on Helsingin kansainväliset venemessut Vene 25 Båt, jotka kestävät kymmenen päivää 7. – 16.2.2025. Molempiin tapahtumiin pääsee tutustumaan samalla pääsylipuilla.

www.helsingineramessut.fi

www.venemessut.fi

Lisätietoja:

viestinnän asiantuntija Teija Armanto, puh. 050 376 0804, teija.armanto@messukeskus.com
Helsingin Erämessut, tapahtuman sisällöstä ja myynnistä vastaava Ninni Manninen, puh.  050 362 6051, ninni.manninen@riihimaenmessut.fi

Lue lisää