Siirry sisältöön
Medialle Uutishuone Pelaaminen ja talvilajit kokosivat alan harrastajat Messukeskukseen
Uutinen

Pelaaminen ja talvilajit kokosivat alan harrastajat Messukeskukseen

Talvimatkailun vastuullisuus ja urheilun innovaatiot nousivat tänä vuonna esiin vuoden GoExpo Winter -messuilla. Pelitapahtuma GameXpossa esillä olivat näyttävästi muun muassa kilpapelaaminen, retropelit ja cosplay. Tapahtumakokonaisuus keräsi 15.-17.11. Messukeskukseen yli 24 000 kävijää.

GoExpo Winter tarjosi ajanvietettä koko perheelle. Tapahtumassa sai kokeilla luistelua, laskettelua, lautailua ja hiihtoa. Kävijöistä 85 % tuli messuille viettämään aikaa hyvässä seurassa ja 70 % halusi myös testata eri lajeja.

Protect Our Winters Finland, Ruka ja Reima käynnistivät perjantaina GoExpo Winter -messuilla kampanjan, jolla lumileikit pyritään saamaan osaksi Unescon aineetonta maailmanperintöä. Vetoomuksen on messuviikonlopun aikana allekirjoittanut yli 1500 henkilöä osoitteessa pelastetaantalvet.fi. Kampanjan tavoitteena on muistuttaa, että on yhteisesti kaikkien vastuulla ryhtyä ilmastotekoihin, ja siten säilyttää lumiset talvet ja lumileikit myös tuleville sukupolville. Lumileikkien lisäksi osastolla käytiin keskusteluja ilmastonmuutoksesta.

- Näytimme osastolla Ilmatieteen laitoksen ennustetta ja kerroimme, että jos nyt ei ruveta tekoihin ilmaston puolesta, niin talvet katoavat ainakin Etelä-Suomesta muutaman vuosikymmenen sisällä. Monet ihmiset olivat häkeltyneitä siitä, että tilanne voi mennä oikeasti niin pahaksi, kertoo Protect Our Winters Finland ry:n puheenjohtaja Niklas Kaskeala.

GoExpo Winterin yhteydessä järjestettiin innovaatiokilpailu, jonka voitti Rentle, joka tarjoaa kokonaisvaltaisen alustan ja työkalut vuokraustoiminnan pyörittämiseen. Voittaja palkitaan messuosallistumisella kansainvälisillä ISPO-talviurheilumessuilla Saksassa.

GameXpoon tultiin tutustumaan uutuuksiin ja seuraamaan turnauksia

GameXpon kävijöistä 68 % tuli saapui Messukeskukseen tutustumaan pelialan uutuuksiin. Myös tapahtuman ohjelmassa olevat turnaukset (56%) ja mahdollisuus päästä pelaamaan itse (45%) houkuttelivat lähtemään messuille.

GameXpossa kilpapelaaminen oli näyttävästi esillä. Telia Esports Seriesin toinen kausi huipentui GameXpossa, Elisa Viihteen ja Havu Gamingin yhteinen Havu Akatemia etsi tulevaisuuden kilpapelaajia, ja PUBG1000 -turnauksessa 1000 pelaajaa kilpaili koko viikonlopun kestävässä turnauksessa.

- PUBG1000-turnausalueella meno on ollut vauhdikasta koko viikonlopun. Turnausta on jääty seuraamaan yleisöön paljon pidemmäksi aikaa kuin vuosi sitten. Tulijoita olisi ollut enemmänkin kuin mitä voitiin ottaa, ja tänä vuonna erityisen suuri osa kirjautui kilpailuun verkossa, mikä kertoo siitä kuinka sitoutuneita turnaukseen ollaan. Turnaus lanseerattiin ensimmäistä kertaa vuosi sitten, ja vuoden mittaan aiheesta käyty keskustelu on lisännyt turnauksen kiinnostavuutta, iloitsee turnauksen yhteistyökumppani Jimm’s PC-Storen toimitusjohtaja Antti Järvinen.

Tapahtumassa Suomen messusäätiön myöntämän GameXpo Awardin sai pitkän linjan esports-toimittaja ja -juontaja Teemu ”wabbit” Hiilinen.

Seuraavat yleisötapahtumat Messukeskuksessa ovat uusille ja kokeneille sijoittajille suunnattu Sijoitus Invest 26.-27.11. sekä jatkokoulutustapahtuma Studia 3.-4.12.

Lisätietoja:

GoExpo Winter:

tiedottaja, Riikka Luomanpää, riikka.luomanpaa@messukeskus.com, 050 540 4231

GameXpo:

tiedottaja, Eva Kiviranta, eva.kiviranta@messukeskus.com, p. 0407756609

www.goexpowinter.fi
IG: goexpo_official
https://www.facebook.com/GoExpoWinter/
#goexpowinter2019

www.gamexpo.fi

https://www.facebook.com/gamexpo.fi/

#gamexpo2019

Kuvia tapahtumista median edustajien käyttöön:  https://mediabank.messukeskus.com/

Tutkimustulokset: GoExpo Winter & GameXpo kävijätutkimus, TNS Kantar 2019

Lue lisää