Siirry sisältöön
Medialle Uutishuone Protoshopin töissä korostuvat monikäyttöisyys ja käyttäjän osallistaminen
Uutinen

Protoshopin töissä korostuvat monikäyttöisyys ja käyttäjän osallistaminen

Suomen johtavan muotoilu- ja designtapahtuma Habitaren ja Imu Designin Protoshop-näyttelyn prototyypit on valittu. Yhdennettätoista kertaa järjestettävä näyttely on alusta, jossa nuoret suunnittelijat pääsevät kohtaamaan mahdollisia tuotteiden valmistajia ja käyttäjiä. Habitare järjestetään Helsingissä Messukeskuksessa 11.-15.9.2019.

Habitaren The Block-alueelle sijoittuva Protoshop on Habitaren ja Imu Designin yhdessä kuratoima näyttely, joka toimii alustana, jossa nuoret suunnittelijat pääsevät testaamaan tuoteidoidensa kiinnostavuutta. Tämän vuotinen Protoshop koostuu kymmenestä uudesta prototyypistä, joita yhdistää oivaltava tapa löytää uusia ratkaisuja ajankohtaisiin kysymyksiin sekä kyky toteuttaa ideasta ajaton tuote.

Protoshopin kuraattoreina ovat toimineet alusta asti muotoilijat Elina Aalto, Krista Kosonen ja Saara Renvall. Vuoden 2019 Protoshop-hakuun tuli 117 ehdotusta, joiden joukosta kuraattorit etsivät ideoita, joissa yhdistyy uudenlainen näkemys vahvaan tuotepotentiaaliin.

”On kiinnostavaa nähdä vuosittain vaihtuvat aiheet joista nuoret suunnittelijat ovat kiinnostuneita. Tämän vuoden töitä yhdistää monikäyttöisyys, tehokas materiaalinkäyttö, tuotettavuus ja käyttäjien osallistaminen. Vuodesta 2009 lähtien Protoshop on esitellyt 127 prototyyppiä 120:ltä suunnittelijalta, ja Protoshopin myötä tuotantoon on päätynyt kymmeniä tuoteideoita sekä kotimaisille että pohjoismaisille valmistajille”, Imu Designin Elina Aalto kertoo.

Protoshopin pääyhteistyökumppani on Glorian Koti. ”Glorian Koti on ollut rohkeampien ja intohimoisten sisustajien puolella jo 25 vuotta. Nuoret suunnittelijat tuovat Glorian Kotiin ihastuttavaa energiaa. On tärkeää, että klassisen kauneuden ja sisustustrendien rinnalla kulkee myös uuden sukupolven täysin uusi, raikas ajattelutapa”, sanoo Glorian Kodin päätoimittaja Saila-Mari Kohtala.

Protoshopiin vuonna 2019 valitut työt ovat:

NUKU, Elisa Defossez

Modulaarinen akustinen elementti, joka saa orgaanisen, aaltoilevan muotonsa laattojen kiinnittyessä toisiinsa.

MR, Anna-Sofia Juntunen

Lehtiteline, jossa materiaalinkäyttö ja valmistusvaiheet on riisuttu minimiin.

DAWN, Iina Kettunen

Lasinen verhopidike, joka niputtaa verhot kauniisti yhteen.

HILJA, Helmi Liikanen

Monikäyttöinen kudottu kangas, joka toimii sekä vilttinä että taidetekstiilinä.

UUNO, Fanni Laukkanen

Kahvilatuoli, johon on integroitu säilytyslokero henkilökohtaisille tavaroille.

FRIENDS, Tomi Laukkanen

Jakkarasta ja pöydästä koostuva kalustesarja, joka voidaan myös pinota hyllyksi.

VARPU, Laura Meriluoto

Lattiavalaisin, jossa on valonlähteen lisäksi suurentava linssi. Osien suhdetta muuttamalla valaisin toimii joko yleis- tai kohdevalona.

VARJO, Onni-Vilhelm Ojanen

Kattovalaisin, jossa kasvi toimii varjostimena.

NIGHT FLOWERS, Matilda Palmu

Sarja sisustustekstiilejä, joka on saanut inspiraationsa kuihtuvista tulppaaneista.

MAIDEN, Jukka Surakka

Pöytä- ja lattiavalaisimen muodostama tuotepari, jonka kaarevat muodot ovat syntyneet vapaasti piirtämällä.

Tuotekuvat Protoshopiin valituista tuotteista Messukeskuksen materiaalipankissa.

Habitare: Messukeskus, tiedottaja Eva Kiviranta, p. 040-7756609, eva.kiviranta@messukeskus.com

Imu Design: Imu Design, www.imudesign.org, Saara Renvall p. 050 585 7399, saara@imudesign.org Imu Design, Elina Aalto p. 050 511 8888 elina@imudesign.org

Habitare
Suomen suurin huonekalu-, design- ja sisustustapahtuma Habitare järjestetään Messukeskuksessa Helsingissä 11.–15.9.2019. Habitare tarjoaa elämyksiä ja ideoita sisustamisesta sekä kodin ja tilojen toiminnallisuudesta ja visuaalisuudesta. Habitare tuo esiin uuden suunnittelijapolven ajatuksia ja töitä sekä herättää keskustelua. Habitaren Kansainvälinen Ystävä vuonna 2019 on Alberto Alessi. Samaan aikaan Habitaren kanssa: Hifi. | www.habitare.fi | @HabitareFair | www.facebook.com/habitare | #habitare2019

Lue lisää