Siirry sisältöön
Medialle Uutishuone Studiassa 2023 kohdattiin tulevaisuuden merkeissä ja tutustuttiin opintomahdollisuuksiin 13 400 nuoren voimin
Uutinen

Studiassa 2023 kohdattiin tulevaisuuden merkeissä ja tutustuttiin opintomahdollisuuksiin 13 400 nuoren voimin

Suomen suurin opiskelu- ja uratapahtuma Studia toi Helsingin Messukeskukseen kahden päivän aikana 13 400 uteliasta nuorta, jotka tutustuivat tulevaisuuden yli 130 näytteilleasettajan tarjoamiin opiskelumahdollisuuksiin Suomessa ja maailmalla. Keskiviikkona kuultu Presidenttiehdokkaat grillissä -tentti herätti kiinnostusta ja sai ennätysyleisön. Studian järjestävät yhteistyössä Helsingin Messukeskus ja Suomen Lukiolaisten Liitto.

Suomen suurin opiskelu- ja uratapahtuma Studia tarjoili kahden päivän ajan kattavasti vaihtoehtoja tulevaisuuden opiskelu- ja urakysymyksiin ja toi yhteen 13 400 (+32 %) tulevaisuuttaan suunnittelevaa nuorta sekö yli 130 näytteilleasettajaa.

”Studia on ollut onnistunut tapahtuma. Meillä on ollut runsaasti kyselijöitä kaikille kolmelle alallemme, mikä on positiivista. Täällä on ollut myös todella paljon kansainvälisistä ohjelmista kiinnostuneita henkilöitä, mikä on meille positiivinen yllätys, kun olemme kansainvälinen yliopisto. Ständillämme on ollut hyviä keskusteluita ja motivoituneita hakijoita”, Studiassa mukana olleen Aalto-yliopiston markkinointiasiantuntija Ilona Koria kertoo.

Studia 2023 oli onnistuminen myös Salon Lakkitehtaalle ja vastasi heidän tavoitteisiinsa.  

”Nuoret ovat meille merkittävä kohderyhmä ja Studia on yksi vuoden päätapahtumistamme. Tunnelma on ollut positiivinen ja nuoria todella paljon liikkeellä. Kahdessa päivässä olemme saaneet upeita kohtaamisia ja kohdanneet valtavan määrän nuoria”, Salon Lakkitehtaan toimitusjohtaja Ville Nuutinen sanoo.

Helsingin Messukeskuksen ja Suomen Lukiolaisten Liitto järjestävät Studian vuosittain yhteistyössä.

”Olemme nähneet Studiassa ennätysmäärän nuoria, jotka ovat olleet kiinnostuneita tulevaisuudestaan niin opintojen kuin myös uran ja turvallisuuden puolesta. On suuri ilo nähdä, että ihmisiä kiinnostaa, mitä on tarjolla tulevaisuuden tarjonnassa. Tavoitteemme ovat toteutuneet ehdottomasti. Olemme tavoitelleet sitä, että pystyisimme lisäämään nuorten tietämystä jatkosuunnitelmista elämässä”, Suomen Lukiolaisten Liiton varapuheenjohtaja Patrik Wilska iloitsee.

Nuoret tarvitsevat tilan ja mahdollisuuden kohdata jo opiskelevia nuoria, miettiä ja vertailla vaihtoehtoja sekä ihan vain aistia tunnelmia omasta tulevaisuuden polusta. Kaikki nämä täyttyvät Studian osastoilla, joissa tärkeintä antia vuosittain ovat osastoilla tapahtuvat kohtaamiset. Olemme erittäin tyytyväisiä Studian onnistumiseen, Helsingin Messukeskuksen liiketoimintapäällikkö Tanja Pasila sanoo.

Kuvat Studiasta 2023 ovat ladattavissa täältä.

Lisätiedot:

Pia Sievinen, viestinnän asiantuntija, Helsingin Messukeskus, p. 040 559 9155, pia.sievinen@messukeskus.com

Suomen suurin opiskelu- ja uratapahtuma Studia järjestetään seuraavan kerran 26.–27.11.2024 Helsingin Messukeskuksessa. Tapahtuman järjestävät yhteistyössä Messukeskus ja Suomen Lukiolaisten Liitto.

Lue lisää