Siirry sisältöön
Medialle Uutishuone Studiassa 2023 kohtaavat tulevaisuuttaan suunnittelevat nuoret ja presidenttiehdokkaat
Uutinen

Studiassa 2023 kohtaavat tulevaisuuttaan suunnittelevat nuoret ja presidenttiehdokkaat

Suomen suurin opiskelu- ja uratapahtuma Studia tuo yhteen opintojaan suunnittelevat nuoret ja 130 vaihtoehtoja tarjoavaa näytteilleasettajaa sekä tarjoaa ajankohtaisen ohjelman. Keskiviikon 29.11. Presidenttiehdokkaat grillissä -keskustelussa ehdokkaat vastaavat Suomen Lukiolaisten Liiton kysymyksiin, miten he edistäisivät nuorille tärkeitä asioita. Studia järjestetään Helsingin Messukeskuksessa 28.–29.11.2023 yhteistyössä Suomen Lukiolaisten liiton kanssa.

Suomen suurin opiskelu- ja uratapahtuma Studia pyrkii vastaamaan kysymykseen Mitä opiskella? ja tarjoaa vastauksia kymmenien mukana olevien kotimaisten ja kansainvälisten koulujen, oppilaitosten sekä yritysten muodossa.

Studia 2023 tarjoaa valintojen tueksi ajankohtaisen ja monipuolisen ohjelman asiantuntijapuheenvuoroineen ja keskusteluineen.

Keskiviikkona 29.11. klo 10.30 kuullaan Vuoden palomies 2023 -tunnustuksen lokakuussa saaneen palomies Sari Rautialan opiskelijatarina. Rautiala valmistui ensimmäisenä naisena palomieheksi nykyisestä Pelastusopistosta vuonna 1995 ja on toiminut pelastusalalla lähes 30 vuoden ajan.

Samana päivänä klo 11 presidenttiehdokkaat vastaavat Suomen Lukiolaisten Liiton Presidenttiehdokkaat grillissä -tentissä siihen, miten he edistäisivät nuorille tärkeitä asioita presidenttinä. Suomen Lukiolaisten Liiton vuoden 2023 ja 2024 puheenjohtajien Ella Siltasen ja August Kiattrakoolchain juontamassa keskustelussa ovat mukana Mika Aaltola, Li Andersson, Sari Essayah, Pekka Haavisto, Jussi Halla-aho, Harry Harkimo, Olli Rehn ja Alexander Stubb.

"Studia-messuilla lukiolaiskohderyhmä on huomioitu hyvin. On tärkeää, että lukiolaisilla on mahdollisuus tutustua konkreettisesti niin erilaisiin aloihin ja työelämään kuin yhteiskunnalliseen vaikuttamiseen puheenvuorojen, ohjelmanumeroiden ja tarinoiden kautta”, Suomen Lukiolaisten Liiton puheenjohtaja Ella Siltanen sanoo.

Entä miksi LUT-yliopistossa on tyytyväisimmät opiskelijat? Rehtori Juha-Matti Saksaa haastattelee aiheesta LUTin työelämäprofessori Sami Sykkö klo 12 alkaen.

Studian kaksipäiväinen ohjelma pitää lisäksi sisällään laajan opiskelijoiden hyvinvointiin ja jaksamiseen keskittyvän kokonaisuuden, jossa teemoina ovat muun muassa nuorten yksinäisyys oppilaitoksissa, opiskelijoiden tukeminen, ADHD-oireisen oppijan tukeminen ja nuorten muistihaasteet.

Nuorten muistihaasteet ja keskittyminen ovat aiheena neuropsykologi Kaisa Kanervan puheenvuorossa, jossa hän avaa syitä muistihaasteisiin ja tarjoaa ratkaisuja, mikä voisi olla avuksi. Puheenvuoro kuullaan keskiviikkona 29.11. klo 12.

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:

Pia Sievinen, viestinnän asiantuntija, Helsingin Messukeskus, p. 040 559 9155, pia.sievinen@messukeskus.com

Suomen suurin opiskelu- ja uratapahtuma Studia järjestetään Helsingin Messukeskuksessa 28.–29.11.2023. Tapahtuman järjestävät yhteistyössä Messukeskus ja Suomen Lukiolaisten Liitto.

Lue lisää