Siirry sisältöön
Medialle Uutishuone Vuoden Kaunein Sormus 2019 -finalistit rohkaisevat juhlimaan näyttävästi
Uutinen

Vuoden Kaunein Sormus 2019 -finalistit rohkaisevat juhlimaan näyttävästi

Vuoden Kaunein Sormus 2019 -kilpailun yleisöäänestys on käynnissä netissä. Korusuunnittelijoille suunnatun kilpailun teema on tänä vuonna juhlat, ja kilpailu kannustaa suomalaisia käyttämään koruja entistä rohkeammin osana juhlapukeutumista. Finaalisormuksia koristavat muun muassa kahvikuppi, ilmapallot ja ampiainen. Voittajasormuksen suunnittelija palkitaan Suomen Messusäätiön lahjoittamalla 3000 euron stipendillä.

Vuoden Kaunein Sormus 2019 -kilpailun teema ”Juhlasta juhlaan” haastoi korusuunnittelijat pohtimaan, millainen koru sopii erilaisiin juhlatilanteisiin. Lisäksi kilpailuun osallistuvia korusuunnittelijoita pyydettiin esittämään lyhyitä tarinoita siitä, miten kilpailusormus symboloi juhlaa ja on osa juhlapukeutumista.

Kilpailun avulla halutaan kannustaa suomalaisia käyttämään koruja rohkeasti osana juhlapukeutumista – olipa kyseessä sitten gaalajuhla, vappu tai syntymäpäiväjuhlat. Juhlakoruja voi kantaa mukanaan samalla tavoin kuin juhlakenkiä: koru otetaan juhlissa esiin korupussukasta ja sujautetaan siihen takaisin kotimatkan ajaksi.

Kilpailuun osallistui tänä vuonna lähes 70 sormusta, joista korualan, designin ja viestinnän ammattilaisista koostunut raati valitsi 10 finalistia. Yleisöäänestys on käynnissä netissä Häät.fi:ssä 31.10.2019 saakka. Nettisivuilla esitellään finaaliin yltäneet sormukset ja tarinat niiden taustalla.

Sormuksiin voi tutustua ja suosikkiaan äänestää myös Messukeskuksessa 18.–20.10. järjestettävillä I love me -messuilla Vuoden kaunein sormus 2019 -osastolla. Kilpailun nettisivu löytyy osoitteesta: https://www.haat.fi/artikkeli/aanesta-vuoden-kaunein-sormus-2019

Sormukset juhlistavat elämää, luontoa ja yhteistä iloa

Kaikki kilpailuun osallistuneet sormukset edustavat suomalaista korusuunnittelua ja kultaseppätyötä. Suunnittelijat ovat heittäytyneet rohkeasti tämän vuoden juhlateemaan, ja kilpailun raati iloitsi niistä monista eri lähestymistavoista, joilla teemaa oli käsitelty.

Juhlasormuksessa voi olla tilanteen mukaan vaikkapa samppanjatorni, kahvikuppi tai iloiset ilmapallot. Juhlatunnelmaan pääsee niin gaalajuhlien punaisella matolla kuin juhannusyön mystisessä tunnelmassakin. Sormukset juhlistavat myös luontoa, niissä näkyy ampiainen ja keväällä sulavat jääpuikot. Yksi finaalisormus juhlistaa elämän ainutkertaisuutta ja toinen yhdessä jaettua iloa. Äidiltä tyttärelle periytyvä sormus kantaa juhlamuistot sukupolvelta toiselle.

Vuoden Kaunein Sormus 2019 finalistit ja raadin arviot:

 1. Äiti maa | design Hanna Rainio (Kätkö Koru)
  Pehmeän luonnollinen sormus, joka on kuin luonnon muovaama.
 2. Hei, vähänks meillä on kivaa | design Ville Redman (Supervirasto)
  Sormus joka nostattaa juhlatunnelmaa! Siinä on liikettä, lennokkuutta ja leikillisyyttä.
 3. Primavera | design Anneli Aaltonen (Papaja)
  Älykäs mutta kupliva sormus, joka vie 30-luvun tunnelmaan.
 4. Gala | design Petri Pulliainen (Petri Pulliainen)
  Klassinen muotoilu ja futuristinen toteutus. Samaan aikaan maskuliininen ja feminiininen.
 5. Loiste | design Marika ja Ulla Korkeila (Korkeila Helsinki)
  Kiehtova sormus, jossa on ylellistä art deco -tyyliä, mutta myös jylhyyttä.
 6. Opus | design Vesa Nilsson (OZ Jewel)
  Ajatonta muotoilua - retro ja moderni samaan aikaan. Rohkeaa ilottelua väripaletilla.
 7. Pretty in pink | design Laura Darth (By Laura Darth)
  Herkkä, kaunis ja romanttinen, yksinkertaisuudessaan klassisen puhdas.
 8. Pullakahvi | design Pekka Kulmala (Kultaseppä Kulmala)
  Sormuksessa on perinnettä ja lämpöä, leikkisyyttä ja huumoria.
 9. Freya | design Annika Eklöf (Atelier Eklöf)
  Onnistunut runsauden ja selkeyden liitto, jossa on kerroksellisuutta ja tarinallisuutta.
 10. Paravespula vulgaris | design Päivi Hakkarainen (Arthropoda)
  Pienoisveistos, joka muistuttaa meitä elämän kiertokulusta ja luonnon jokapäiväisestä juhlasta.

Vuoden Kaunein Sormus -kilpailun järjestävät vuosittain yhteistyössä I love me -messut ja Häät-media. Kilpailu järjestetään tänä vuonna 12. kerran. Kultasepät saivat ilmoittaa omat sormuksensa kisaan kevään ja kesän aikana. Esiraati valitsi 67 kilpailuun ilmoitetusta työstä 10 sormusta yleisöäänestykseen. Esiraatiin kuuluivat radiojuontaja Hanna Kinnunen, Suomen Kultaseppien Liiton toimitusjohtaja Henrik Kihlman, Design District Helsingin hallituksen puheenjohtaja ja Designmuseon yhteistyöpäällikkö Piia Lehtinen, Huutokauppa Helanderin johtava intendentti Hanne Siekkinen, Häät-lehden ja Häät.fin päätoimittaja Sari Yli-Salomäki ja I love me -messujen tiedottaja Riikka Luomanpää. Sormuksia arvioidessaan raati kiinnitti huomiota niiden laatuun, omaperäisyyteen ja estetiikkaan. Sen lisäksi pohdittiin myös sitä, miten sormuksen tarina tukee muotokieltä ja miten se ilmentää annettua teemaa.

I love me on tyylin, hyvän olon ja itsestä huolehtimisen tapahtumakokonaisuus. Se järjestetään seuraavan kerran 18.–20.10.2019 Messukeskuksessa Helsingissä. www.iloveme.fi

Seuraava Häät-lehti ilmestyy Lehtipisteisiin 10.10.2019. Verkossa hääparit suunnittelevat häitä hääsuunnittelusovellus Häät.fin avustuksella osoitteessa www.haat.fi

Suomen Messusäätiö jakaa vuosittain noin 400 000 eurolla stipendejä, apurahoja ja palkintoja. Tunnettuja Messusäätiön palkintoja ovat muun muassa Vuoden nuori suunnittelija -palkinto, Kaj Franck -muotoilupalkinto ja Habitare-suunnittelukilpailu.

Messukeskus – Sata vuotta tapahtumien keskipisteessä | 100.everma.dev

Lisätietoja:

Messukeskus, tiedottaja Riikka Luomanpää, p. 050 540 4231, riikka.luomanpaa@messukeskus.com

Häät-lehti ja Häät.fi, päätoimittaja Sari Yli-Salomäki, p. 040 505 7345, sari.yli-salomaki@editus.fi

Kuvia sormuksista medioiden käyttöön: http://bit.ly/Sormus2019

Lue lisää