Siirry sisältöön

Case: Amfi maailmankiertueen pysähdyspaikkana

Folkpop heräsi eloon Messukeskus Amfissa

Messukeskus toimi ruotsalaisen First Aid Kit -popduon maailmankiertueen pysähdyspaikkana helmikuussa 2023

Ruotsalainen popduo First Aid Kit on valloittanut maailmankiertueellaan huippuareenan toisensa jälkeen aina Lontoon Hammersmith Apollosta Berliinin Columbiahalleen ja Tukholman Globenista New Yorkin Radio City Music Halliin.

Kun kiertue saapui Suomeen, maineikkaiden konserttipaikkojen ketjuun liittyi Messukeskuksen Amfi-sali. Fullsteamin promoottori Artemi Remes haeskeli Helsingistä sopivaa tilaa ja muisti, että ovathan Messukeskuksessa aikoinaan esiintyneet myös David Bowie ja Ozzy Osbourne – miksei sitten First Aid Kit! Intuitio ei pettänyt, sillä First Aid Kitin kiitelty soundi täytti Messukeskuksen upeasti.

Amfista löytyy tilaa sekä istuma- että seisomakatsomoille. Istumapaikoille nousevaan katsomoon mahtuu yli 4000 kuulijaa. Baari- ja ravintolapalvelut ovat salin välittömässä tuntumassa. Messukeskukseen on helppo tulla mistä päin Suomea tahansa, ja paikka on useimmille tuttu jo entuudestaan messuvierailujen perusteella.

Amfi toimi konserttipaikkana erittäin hyvin ja saimme siitä positiivista palautetta sekä artistilta että yleisöltä. Tämän kokoluokan saleja ei Helsingissä ole muita, ja niin sijainti kuin palvelut sopivat konserttikäyttöön mainiosti. Käytännön järjestelyihin saimme tukea Messukeskuksen tapahtuma-ammattilaisilta. Kokemus oli niin hyvä, että Amfi on suunnitelmissa tuleviinkin tuotantoihimme.”

Artemi Remes, Fullsteam