Siirry sisältöön
Medialle Uutishuone Earth Hour 2024: Messukeskus sammuttaa valonsa ympäristön puolesta
Uutinen

Earth Hour 2024: Messukeskus sammuttaa valonsa ympäristön puolesta

Messukeskus osallistuu WWF:n Earth Hour -ympäristökampanjaan sammuttamalla valonsa tunnin ajaksi lauantai-iltana 23.3. klo 20.30 alkaen.

Messukeskus sammuttaa Earth Hour -tunnin ajaksi ulkovalonsa, halliensa ja kokoustilojensa sisävalot sekä mainos- ja opastenäytöt. WWF:n Earth Hourin tavoitteena on muistuttaa planeettamme merkityksestä sekä tarpeesta suojella sitä. Tempaus kokoaa maailmanlaajuisesti miljoonia ihmisiä yhteen ilmastokriisin puolesta ja pyrkii näin vaikuttamaan kulutustottumuksiin ja ajamaan kiireellistä muutosta maapallon hyväksi.

100 % hiilineutraali Messukeskus vuonna 2029

Messukeskuksen ympäristötyön tavoitteena on olla vuonna 2029 täysin hiilineutraali.

Tavoitteeseen pyritään muun muassa kasvattamalla uusiutuvan energian osuutta ja hyödyntämällä hiilineutraaleja vaihtoehtoja. Messukeskus on puolittanut vedenkulutuksensa vuosikymmenen aikana ja kertakäyttötuotteiden käyttöä karsitaan määrätietoisesti. Messukeskus sai ensimmäisenä suomalaisena messu- ja kongressikeskuksena ISO 14001 -ympäristösertifikaatin jo vuonna 2009.

Messukeskuksen ympäristöinvestointeihin lukeutuu myös messuhallien katoille yhteistyössä Helen Oy:n kanssa vuonna 2009 avattu aurinkovoimala, joka tuottaa aurinkosähköä läpi vuoden. Voimalan vuosituotanto 2023 oli 419 MWh, mikä vastaa 168 kerrostalokaksion vuosittaista sähkönkulutusta.    

Helsingin Messukeskus tekee pitkäjänteistä työtä sosiaalisen, taloudellisen ja ympäristövastuun saroilla. Ympäristöjärjestelmä ISO 14001 sertifioitiin vuonna 2009 ensimmäisenä suomalaisena tapahtumajärjestäjänä. Messukeskus toi vuonna 2022 pääkaupunkiseudulle 128 miljoonan euron tulovirran ja messutoiminnan työllisyysvaikutus oli 1740 henkilötyövuotta. Kestävyys on keskeinen osa Messukeskuksen strategiaa, jossa linjataan kestävyyden olevan ennen kaikkea tekoja. | Messukeskus. The real social media. | www.messukeskus.com @messukeskus

Lisätietoja: Messukeskus, viestinnän asiantuntija Antti Karjunen, p. 050 574 3444, antti.karjunen@messukeskus.com

Kuvia Messukeskuksesta ja Messukeskuksen tapahtumista vapaasti toimitusten käyttöön: https://mediabank.messukeskus.com.

www.messukeskus.com | #messukeskus #earthhour #BiggestHourForEarth #vastuullisuus

Lue lisää