Siirry sisältöön
Medialle Uutishuone Helsingin Messukeskus jatkaa yhteistyötään Suomen UNICEFin kanssa
Uutinen

Helsingin Messukeskus jatkaa yhteistyötään Suomen UNICEFin kanssa

Unicefin ja Helsingin Messukeskuksen vuoden 2024 yhteistyö alkoi Matkamessuilta.
Unicefin ja Helsingin Messukeskuksen vuoden 2024 yhteistyö alkoi Matkamessuilta.

Suomen UNICEF on tänäkin vuonna mukana Helsingin Messukeskuksen tapahtumissa kutsumassa messukävijöitä mukaan auttamaan maailman lapsia. Tämänvuotinen yhteistyö alkoi viime viikonlopun Matkamessuilta ja jatkuu Kevätmessuilla 21.–24.3. ja Lapsimessuilla 19.4.–21.4.

Syyskaudella Suomen UNICEF on mukana Sairaanhoitajapäivillä ja Helsingin Kirjamessuilla lokakuussa.

– Olemme iloisia, että yhteistyömme Messukeskuksen kanssa jatkuu. Haluamme panostaa varainhankinnassamme miellyttäviin ja laadukkaisiin kohtaamisiin ihmisten kanssa. Messut tarjoavat meille mahdollisuuden kertoa messukävijöille maailman lasten tilanteesta ja UNICEFin työstä. Tällä hetkellä maailmassa on eniten apua tarvitsevia lapsia sitten toisen maailmansodan, ja UNICEFia tarvitaan enemmän kuin koskaan. Ilman lahjoittajiemme tukea työmme ei olisi mahdollista, sanoo Suomen UNICEFin yritysyhteistyön johtaja, Johanna Talvela.

Vuodesta 2018 alkanut yhteistyö on tuottanut hyviä tuloksia. Viime vuonna messuilla kuukausilahjoittajiksi liittyneiden avun turvin esimerkiksi lähes 4400 lasta Ukrainassa on voinut saada UNICEFilta lämpimät huovat kylmyyttä vastaan.

– Sodat ja konfliktit sekä ilmastokriisi hankaloittavat lasten elämää eri puolilla maapalloa. Meille Messukeskuksessa yhteistyö UNICEFin kanssa on tärkeä osa pitkäjänteistä sosiaalisen vastuun toimintaamme. Jokaisella tulisi olla oikeus turvalliseen lapsuuteen ja koulunkäyntiin. Haluamme kiittää kaikkia kävijöitä, jotka pysähtyivät UNICEFin messuosastolle saamaan lisätietoa auttamismahdollisuuksista, sanoo Helsingin Messukeskuksen toimitusjohtaja Anni Vepsäläinen.

Sosiaalinen vastuu on keskeinen osa Messukeskuksen kestävyysstrategiaa, jonka mukaisesti kestävyys on ennen kaikkea tekoja.

UNICEF on maailman suurin lastenjärjestö. Se edistää lapsen oikeuksia yli 190 maassa, myös Suomessa. UNICEF toimii täysin lahjoitusvaroin.

Lisätietoja:

Helsingin Messukeskus tekee pitkäjänteistä työtä sosiaalisen, taloudellisen ja ympäristövastuun saroilla. Ympäristöjärjestelmä ISO 14001 sertifioitiin vuonna 2009 ensimmäisenä suomalaisena tapahtumajärjestäjänä. Messukeskus toi vuonna 2022 pääkaupunkiseudulle 128 miljoonan euron tulovirran, ja messutoiminnan työllisyysvaikutus oli 1740 henkilötyövuotta. Kestävyys on keskeinen osa Messukeskuksen strategiaa, jossa linjataan kestävyyden olevan ennen kaikkea tekoja. | Messukeskus. The real social media. | www.messukeskus.com @messukeskus 

Lue lisää