Siirry sisältöön
Medialle Uutishuone Helsingin Messukeskukselle kansainvälinen SHORE-turvallisuussertifikaatti ensimmäisenä tapahtumajärjestäjänä Suomessa
Uutinen

Helsingin Messukeskukselle kansainvälinen SHORE-turvallisuussertifikaatti ensimmäisenä tapahtumajärjestäjänä Suomessa

Kuvassa Helsingin Messukeskuksen turvallisuusjohtaja Mika Vakkilainen (vas.), SAFE Asset Groupin toimitusjohtaja Erik Engstrand, Messukeskuksen toimitusjohtaja Anni Vepsäläinen ja Holiday Inn Helsinki - Expo -hotellin Cluster General Manager Hanna Niitynperä.

Helsingin Messukeskus on saanut ensimmäisenä tapahtumajärjestäjänä Suomessa GOLD Excellent -tasoisen SHORE-turvallisuussertifikaatin. Sertifikaatti todentaa ensiluokkaiset turvallisuuskäytännöt ja riskienhallinnan sekä Messukeskuksessa että sen omistamassa Holiday Inn Helsinki - Expo -hotellissa. Näin laaja SHORE-sertifiointi on ainoa laatuaan maailmassa.

Sertifikaatin nimi SHORE muodostuu sanoista Safe, Hospitality, Office, Retail ja Exhibitions. SHORE-sertifikaatti myönnetään toimijoille, jotka noudattavat todistetusti kansainvälisiä riski- ja turvallisuusstandardeja sekä alan parhaita käytäntöjä. Sertifikaatin myöntää kansainvälinen, riippumaton riskienkartoitusasiantuntija SAFE Asset Group.

Messukeskukselle myönnetty SHORE-sertifikaatti kattaa myös Holiday Inn Helsinki – Expon toiminnot. Näin laaja SHORE-sertifiointi on ainoa laatuaan maailmassa. Messukeskus omistaa tilojensa yhteydessä toimivan hotellikiinteistön, jota operoi Scandic Hotels Oy, IHG Hotels Limited'in lisenssillä.

Sertifikaatin saaminen edellyttää perusteellista dokumentaatiota turvallisuuden johtamisesta, toimenpiteistä ja ylläpidosta. Auditoinnissa arvioitiin kuusi keskeistä osa-aluetta: riskienhallinta ja johtamisjärjestelmä, omaisuuden suoja, kävijöihin ja vierastapahtumien järjestäjiin liittyvät kysymykset, turvallisuus sekä kriisinhallinta ja liiketoiminnan jatkuvuuden turvaaminen. Kesäkuussa suoritetun kaksipäiväisen auditoinnin aikana turvallisuuskäytäntöjä myös testattiin, avainhenkilöitä haastateltiin ja tilat käytiin perusteellisesti läpi.

- Messukeskus on organisaationa hyvin ratkaisukeskeinen, haasteisiin tartutaan ripeästi. Turvallisuuskäytännöt ja riskienhallinta on dokumentoitu poikkeuksellisen tarkasti. On ollut hienoa havaita, miten vakuuttavalla tavalla Messukeskus rakentaa asiakkailleen kansainväliset kriteerit täyttävää turvallista tapahtumaympäristöä, sanoo SAFE Asset Groupin toimitusjohtaja Erik Engstrand.

- Haluamme tarjota kaikille asiakkaillemme laadukkaan ja turvallisen tapahtumakokemuksen. SHORE-sertifikaatti todentaa perusteellisen työmme riskienhallinnassa ja vastuullisen liiketoiminnan rakentamisessa. Nykyisessä maailmantilanteessa luotettavuus ja turvallisuus on tapahtumatalolle merkittävä kilpailuetu, sanoo Messukeskuksen toimitusjohtaja Anni Vepsäläinen.

Keväällä 2021 Helsingin Messukeskus sai myös COVID 19 -sertifikaatin ensimmäisenä pohjoismaisena tapahtumatalona tunnustukseksi esimerkillisestä työstä koronaturvallisuuden hyväksi. Messukeskuksella on myös ISO 9001:2015 sertifikaatti johtamisjärjestelmälleen sekä ISO 14001:2015 -ympäristösertifikaatti.

Helsingin Messukeskus on ihmisläheinen media ja turvallisuudestaan palkittu tapahtumatalo, joka luo kasvua aitojen kohtaamisten kautta. Suomen suurin tapahtumajärjestäjä tuottaa laadukkaita tapahtumia sekä vuokraa tilojaan ja palvelujaan live-, hybridi- ja virtuaalitapahtumien areenaksi. | www.messukeskus.com | @messukeskus

Lisätietoja:

Helsingin Messukeskus, toimitusjohtaja Anni Vepsäläinen, puh. 040 040 0074, anni.vepsalainen@messukeskus.com; viestintäpäällikkö Tarja Gordienko, 050 5847 262, tarja.gordienko@messukeskus.com

SAFE Asset Group, toimitusjohtaja Erik Engstrand, +46 70 720 3001, Erik@safeassetgroup.com (keskustelukieli ruotsi tai englanti)

Lue lisää