Siirry sisältöön
Medialle Uutishuone Helsingin Messukeskuksen liiketoiminta elpyi vauhdilla
Uutinen

Helsingin Messukeskuksen liiketoiminta elpyi vauhdilla

Messukeskus ilmasta
Helsingin Messukeskus toteutti vuonna 2022 ennennäkemättömän tiiviin ohjelman koronakaudelta siirtyneine tapahtumineen.

Helsingin Messukeskuksen juuri julkaistu vuosikertomus 2022 osoittaa, että viime vuosi oli konsernin liiketoiminnassa edelleen poikkeuksellinen. Liiketoiminta oli pandemiarajoitusten vuoksi pysähdyksissä maaliskuun loppuun saakka. Kun tapahtumarajoitukset purettiin, toteutettavana oli ennennäkemättömän tiivis messuohjelma koronakaudelta siirtyneine tapahtumineen.

Messukeskuksen liiketoiminta käynnistyi vuoteen 2022 epävakaassa toimintaympäristössä. Euroopan muuttuneen turvallisuustilanteen, energiakriisin, taantuman ja korkean inflaation vaikutukset Suomen talouteen olivat isot. Messukeskuksessa huomioitavana olivat myös pitkä tapahtumatauko, tapahtumien siirtyminen uusiin ajankohtiin ja poikkeusaikaa väistämättä seuranneet henkilöstömuutokset.

Messukeskus vastasi haasteisiin tiivistämällä yhteydenpitoa asiakkaisiin entisestään, viestimällä vahvasti tapahtumien paluusta ja työskentelemällä monin keinoin kävijämäärien palauttamiseksi.

Liiketoiminnan käynnistyminen sujui keväästä 2022 lähtien hyvin. Loppukevään ja syksyn ohjelma oli ennennäkemättömän tiivis. Messukeskus ja tytäryritys Expomark Oy järjestivät vuoden aikana 25 messutapahtumaa, ja itse tuotettujen tapahtumien lisäksi Messukeskuksessa järjestettiin 27 vierastapahtumaa, 476 kokousta, kongressia ja juhlaa sekä yksi viihdetapahtuma. Konsernin liikevaihto vuonna 2022 oli 46 miljoonaa euroa.

Messukeskus jatkoi pitkäjänteistä vastuullisuustyötään ja sai ensimmäisenä tapahtumajärjestäjänä Suomessa GOLD Excellent -tasoisen SHORE-turvallisuussertifikaatin, joka todentaa laadukkaan työn riskienhallinnassa ja vastuullisen liiketoiminnan rakentamisessa.

Messukeskus on yrityspäättäjien eniten arvostama yritys

Onnistuneesta paluusta tapahtuma-arkeen todistaa helmikuussa julkistettu Taloustutkimuksen vuoden 2022 Työelämän päättäjät (TEP) -tutkimus. Messukeskus on jo kolmatta vuotta peräkkäin yrityspäättäjien eniten arvostama yritys ja myös toimialansa ylivoimaisesti tunnetuin yritys Suomessa.

”Poikkeuksellisen ja erittäin vauhdikkaan vuoden aikana meitä kantoi vahva luottamus siihen, että liiketoimintamme perustuu kestävään mission. Teemme työtä suomalaisen elinkeinoelämän hyväksi, ja siihen meillä on erinomaiset edellytykset, osaaminen ja kokemus. Messu- ja tapahtumajärjestäjät ry:n loppuvuonna 2022 teettämän laajan messukävijätutkimuksen tulokset ovat rohkaisevia ja kertovat ihmisten kaipuusta messuille ja live-tapahtumiin. Valtaosa vastaajista arvelee käyvänsä messuilla jatkossa yhtä usein kuin kävi ennen koronaa”, sanoo Messukeskuksen toimitusjohtaja Anni Vepsäläinen.

Helsingin Messukeskuksen vuosikertomus 2022 on julkistettu ja löytyy osoitteesta: www.messukeskus.com/vuosikertomus-2022

Lisätietoja:
toimitusjohtaja Anni Vepsäläinen, 0400 400 074, anni.vepsalainen@messukeskus.com
viestintäpäällikkö Tarja Gordienko, 050 5847 262, tarja.gordienko@messukeskus.com

Kuvia Helsingin Messukeskuksesta ja tapahtumista

Lue lisää