Skip to content
Medialle Uutishuone Lapsiperheet ja eläinystävät valloittavat viikonloppuna Messukeskuksen
Uutinen

Lapsiperheet ja eläinystävät valloittavat viikonloppuna Messukeskuksen

Kevään odotetuin lapsiperheiden tapahtuma avautuu tulevana perjantaina ja tarjoaa aikaisempaa enemmän elämyksiä ja kasvatuksen ajankohtaisia aiheita. Pohjoismaiden suurin lapsiperheiden tapahtuma järjestetään Messukeskuksessa pe-su 14.–16.4.2023. Lemmikkimessut järjestetään samanaikaisesti la-su ja tarjoaa erittäin laajan kattauksen erilaisia lajinäyttelyjä ja tietoiskuja. 

Yli 200 näytteilleasettajan lisäksi Lapsimessut leikittää ja liikuttaa alakouluikäisiä lapsia ja heidän vanhempiaan. La-su samalla lipulla pääsee myös Lemmikkimessuille, joka järjestetään omassa tilassaan ja tarjoaa näyttelyjä, kilpailuja ja tietoa lemmikin hankinnasta. Siellä on helppo tutustua erilaisiin kissa- ja koirarotuihin sekä lukuisiin erilaisiin lemmikkieläimiin. 

Hallit täyttyvät leikistä, musiikista, teatterista, shoppailusta ja toiminnallisista pisteistä, mutta myös tärkeistä kasvatuksen ja ruuhkavuosien aiheista.Varhaiskasvatuksen ammattilaisille, opiskelijoille ja vanhemmille suunnattuja tietoiskuja järjestetään Kasvu-lavalla. Vekarat-lavalla on teatteri- ja musiikkiesityksiä sekä Satuhahmobileet.   

”Lapsimessut suunnitellaan nyt aikaisempaa enemmän myös alakouluikäisille lapsille ja heidän vanhemmilleen niin elämysten kuin ohjelmankin puolesta. Lapsimessuilla on myös tärkeämpi rooli keskustelualustana ja -avaajana lasten oikeuksia ja perheiden hyvinvointia koskevissa aiheissa”, sanoo Lapsimessuista vastaavaMarcus BergströmMessukeskuksesta.   

Tuleville ja nykyisille vanhemmille suunnattuja tietoiskuja järjestetään Kasvulavalla. Perjantaina 14.4.Key Note-puheenvuorossa Lapsiasian valtuutettuElina Pekkarinenkertoo lapsen oikeuksista hyvän lapsuuden rakentajina. Kasvulavan ohjelmissa nousevat tänä vuonna tunnetaidot ja positiivinen kasvatus konfliktitilanteiden ratkaisijana, josta kertoo suosittu kasvatusbloggaaja ja kouluttajaTiia Trogen.   

Avauspäivän paneelikeskustelussa puhuttaa perhevapaauudistus. Mutta miten työelämässä suhtaudutaan isien pidempiin perhevapaisiin, lisääntyviin joustoihin tai työnteon ja perhevapaiden yhdistämiseen? Tuetaanko työpaikoilla kaikkien vanhempien urakehitystä?Mothers in Businessinpaneelikeskustelussa etsitään ratkaisuja työelämän perhevapaaystävällisyyden lisäämiseen. 

Vekarat-lavalla uutuutena Heurekan tiedeshow, Lumikuningatar ja Jääprinsessa 

Pop-up tiedeshow ”Sähköä ja ilmaa” tuttuja ilmiöitä yllättävillä tavoilla, esittäjänä Lapsimessuilla ensimmäistä kertaa Tiedekeskus Heureka. Monipuolista ja liikuttavaa ohjelmaa vetävät tutut toimijat kuten mm. JamKids, StepUp School sekä Siina ja Taikaradio -orkesteri. Uusimmat lastenvaatemallistot esitellään jälleen muotinäytöksissä. Ruffle Armyn jättisaippuakuplashow ja Pikku Myyn Jymy-yllätys viihdyttävät kaikenikäisiä. Lapsimessujen kohokohtia nähdään jälleen Satuhahmokulkueessa, joka kiertää messualueen ja päätyy jokaisena messupäivänä ”bileisiin” klo 10.15 Kasvulavalle ja 14.15.Vekarat-lavalle.    

 

Messukeskus järjestää Lapsimessut yhteistyökumppaneinaan Suomen Lastenhoitoalan Liitto, Lasten ja nuorten keskus sekä EFU-Projektit Oy.   

Lapsimessut Helsingin Messukeskuksessa 14.-16.4.2023 ja samaan aikaan järjestettävät Lemmikkimessut 15.-16.4.2023 |www.lapsimessut.fi | #lapsimessut2023 | fb+ ig: @lapsimessut | www.lemmikkitapahtuma.fi | #LemmikkimessutHelsinki | Fb: @LemmikkimessutHelsinki  

Lisätiedot: Messukeskus, liiketoimintavastaava Marcus Bergström, 0445624524,marcus.bergstrom@messukeskus.com; viestinnän asiantuntija Anu-Eveliina Mattila, 050555 6183, anu-eveliina.mattila@messukeskus.com 

Kuvia edellisiltä Lapsimessuilta ja messujen tunnus: https://mediabank.messukeskus.com/kuvat/Lapsimessut+%7C+Child+Fair/ 

Read more