Siirry sisältöön
Medialle Uutishuone Lautasella-tapahtuma esittelee erityisruokavalioita lokakuussa
Uutinen

Lautasella-tapahtuma esittelee erityisruokavalioita lokakuussa

Erityisruokavaliota noudattaville ja niistä kiinnostuneille suunnattu Lautasella-tapahtuma tarjoaa messukävijöille tietoa, inspiraatiota ja uutuustuotteita. Teemoina nousevat esille niin gluteenittomuus, vege ja vegaanisuus kuin erilaiset allergiat. Lautasella 2023 järjestetään Helsingin Messukeskuksessa 28.–29.10. samaan aikaan Viini & Ruoka -messujen ja Helsingin Kirjamessujen kanssa. Tapahtuman järjestävät yhteistyössä Messukeskus ja Keliakialiitto.

Lautasella-lavan ohjelmassa on luvassa asiantuntijoiden puheenvuoroja, kiinnostavia haastatteluja, paneelikeskusteluja, vertaistukea ja arjen vinkkejä. Kävijöille tarjoillaan tuoretta tietoa esimerkiksi gluteenittomasta ruokavaliosta ja kasvisruoasta sekä käytännön vinkkejä leivontaan ja juhliin.

Paikalla on useita asiantuntijoita, joita ovat muun muassa Keliakialiiton asiantuntijalääkäri, lääketieteen tohtori Pilvi Laurikka sekä Keliakialiiton ravitsemusterapeutit Miika Wynne-Ellis ja Sanna Arnala. Laurikka kertoo vatsavaivoista ja keliakiatutkimuksiin hakeutumisesta. Wynne-Ellis ja Arnala antavat puolestaan käytännön vinkkejä, miten tarkka gluteenittomassa ruokavaliossa pitää olla.

Haastateltaviksi lavalle tulevat olympiauimari, keliakiaa sairastava Matti Mattsson ja Gluteenittoman elämän lähettiläs 2022 ”Pinkit korkokengät” Maiju Hannolin, jotka kertovat gluteenittomasta arjestaan ja kokemuksistaan. Tuotekehittäjä Helena Kemppainen tarjoaa puheenvuorossaan vinkkejä, miten durraa ja teffiä voi käyttää leivonnassa.

Paneelikeskustelujen aiheena on erityisruokavalioasiakas ravintolassa ja kahvilassa. Aihetta käsitellään keliaakikon, allergisen ja vegaanin näkökulmasta. Yhtenä panelistina on mukana Vuoden Tarjoilija 2022 Joonas Heino, joka sairastaa keliakiaa ja noudattaa gluteenitonta ruokavaliota. Hän työskentelee hovimestarina Finnjävel Salongissa.

– Mielestäni tärkeintä ravintolassa asioidessa on kertoa avoimesti omasta ruokavaliostaan. Nykyisin ruokavaliovaatimuksiin suhtaudutaan vakavasti, kunhan ne vain ovat henkilökunnan tiedossa. Suosittelen myös selvittämään ainakin jonkun verran ennakkoon ravintolan tarjontaa ja ruokalistaa, Heino sanoo.

Heino on mukana erityisruokavalioasiakkaita käsittelevässä paneelikeskustelussa sunnuntaina 29.10. klo 12.

Tapahtuman ohjelma on julkaistu nettisivuilla www.lautasella.fi. Tapahtuman järjestävät yhteistyössä Keliakialiitto ja Helsingin Messukeskus. Eri järjestöistä mukana messuilla ovat Allergia, Iho- ja Astmaliitto, IBD ja muut suolistosairaudet, Marttaliitto, Suomen Luustoliitto ja Suomen Reumaliitto.

Lautasella 2023 -messuilla on oma Gluteeniton elämä -alue, jossa voi tutustuma, maistella ja ostaa gluteenittomia tuotteita. Messuilla on lisäksi toiminnallista ohjelmaa lapsille.

Erityisruokavalioita esittelevä Lautasella 2023 -tapahtuma järjestetään Helsingin Messukeskuksessa lauantaista sunnuntaihin 28.–29.10. samaan aikaan Viini & Ruoka -messujen ja Helsingin Kirjamessujen kanssa. Viini & Ruoka ja Kirjamessut ovat avoinna to–su 26.–29.10. Lautasella-tapahtuman järjestävät yhteistyössä Messukeskus ja Keliakialiitto. Viini & Ruoka -tapahtuman järjestävät yhteistyössä Messukeskus ja Viini-lehti.

www.lautasella.fi, #lautasella2023, Facebook @lautasellamessut

Lisätietoja:

Keliakialiitto, viestintäpäällikkö Leila Alivuotila, p. 050 5181034, leila.alivuotila@keliakialitto.fi. www.keliakialiitto.fi

Helsingin Messukeskus, viestinnän asiantuntija Antti Karjunen, p. 050 574 3444, antti.karjunen@messukeskus.com. www.messukeskus.com

Kuvia edellisistä tapahtumista vapaasti toimitusten käyttöön Messukeskuksen kuvapankista https://mediabank.messukeskus.com

Lue lisää