Siirry sisältöön
Medialle Uutishuone Messukeskus kirkastaa kestävyystyötään
Uutinen

Messukeskus kirkastaa kestävyystyötään

Helsingin Messukeskus edistää kestävyystyötään linjaamalla toimintansa kannalta keskeisimmät kestävyysteemat ja niihin liittyvät tavoitteet. Teemoja on työstetty muun muassa eri sidosryhmille tehtyjen kyselyjen pohjalta. Kestävyys on merkittävä osa Messukeskuksen strategiaa.  

Messukeskuksen kestävyystyö jakaantuu kolmen teeman ympärille. Messukeskus ilmoittaa tavoitteekseen järjestää yhdessä asiakkaidensa kanssa vetovoimaisia ja turvallisia, kohtaamisia mahdollistavia tapahtumia, jotka ovat myös ympäristön kannalta kestäviä. Kolmanneksi päämääräkseen Messukeskus kertoo panostavansa hyvinvoiviin työntekijöihin ja yhteistyökumppaneihin sekä turvalliseen työympäristöön. Näitä tavoitteita mitataan muun muassa tulo- ja työllisyysvaikutuksella, hiilijalanjäljellä ja henkilöstön työtyytyväisyydellä.  

”Kestävyys vaikuttaa yhä enemmän asiakkaiden valintoihin ja on yritykselle merkittävä kilpailuetu. Kolmen teeman mukaiset tavoitteet jakaantuvat kattavasti koskemaan ympäristöä, sosiaalista vastuullisuutta sekä taloutta ja hallintoa. Kullekin päämäärälle on lisäksi asetettu selkeät mittarit. Kestävyysteemat työstettiin muun muassa B2B-asiakkaillemme, kävijöillemme ja henkilöstöllemme tehtyjen kyselyiden pohjalta”, sanoo Messukeskuksen vastuullisuuspäällikkö Hanne Lindroos.

Kestävyys on keskeinen osa Helsingin Messukeskuksen strategiaa. Kestävyys sanoitetaan strategiassa mahdollisimman konkreettisesti.

”Meille kestävyys on tekoja – niin isoja kuin pieniä. Jatkamme muun muassa laajaa vastuullisuustyötämme sosiaalisen vastuun saralla arvostettujen toimijoiden kanssa. Lisäksi tavoittelemme hiilineutraalia Messukeskusta ja tapahtumiemme talousvaikutuksen kasvua yli 500 miljoonaan euroon vuoteen 2029 mennessä”, toteaa Messukeskuksen toimitusjohtaja Anni Vepsäläinen.

Helsingin Messukeskus on kestävyydessä tapahtuma-alan edelläkävijä ja tekee työtä sosiaalisen, taloudellisen ja ympäristövastuun alueilla. Ympäristöjärjestelmä ISO 14001 sertifioitiin vuonna 2009 ensimmäisenä suomalaisena tapahtumajärjestäjänä. Messukeskus on käynnistänyt valmistautumisen EU:n kestävyyssääntelyn (CSRD) tuomiin muutoksiin. Kestävyystyöstä raportoidaan vuosittain YK:n kestävän kehityksen tavoitteiden mukaisesti. Messukeskus on myös Helsingin kaupungin ilmastokumppani, Sustainable Travel Finland -yritys ja sitoutunut Glasgow’n ilmastojulistuksen tavoitteisiin.

Lisätietoja:

Helsingin Messukeskus, vastuullisuuspäällikkö Hanne Lindroos, p. 040 861 5151, hanne.lindroos@messukeskus.com

Helsingin Messukeskus, toimitusjohtaja Anni Vepsäläinen, p. 0400 400 074, anni.vepsalainen@messukeskus.com

Helsingin Messukeskus

Helsingin Messukeskus on Suomen elämyksellisin tapahtumakortteli ja vaikuttavin kohtaamismedia. Onnistuneet kohtaamiset jättävät vahvan muistijäljen ja tuottavat kiistatonta tulosta. Suomen suurin tapahtumajärjestäjä tuottaa laadukkaita tapahtumia sekä vuokraa tilojaan ja palvelujaan erilaisten tapahtumien areenaksi. Messukeskuksen itse tuottamia tapahtumia ovat mm. Habitare, Helsingin Kirjamessut, Educa, FinnBuild, Matkamessut ja Vene Båt. Vierastapahtumina Messukeskuksen tiloissa järjestetään mm. Slush, Nordic Business Forum, Assembly, Kennelliiton Koiramessut sekä lukuisia kansainvälisiä kongresseja ja yritystapahtumia vuosittain. Tilat käsittävät 7 hallia, 40 muuntuvaa kokoustilaa, 21 ravintolaa ja oman tapahtumahotellin. Omistajayritys Suomen Messut Oyj perustettiin vuonna 1919. | Messukeskus. The real social media. | www.messukeskus.com @messukeskus

Lue lisää