Siirry sisältöön
Medialle Uutishuone Sairaanhoitajapäivät kannustaa hoitotyön ammattilaisia vahvistamaan osaamistaan  
Uutinen

Sairaanhoitajapäivät kannustaa hoitotyön ammattilaisia vahvistamaan osaamistaan  

Suomen suurin hoitotyön ammattitapahtuma Sairaanhoitajapäivät kutsuu hoitotyön ammattilaiset kouluttautumaan, verkostoitumaan ja tutustumaan alan uutuuksiin Helsingin Messukeskukseen 2.–3.10. Tapahtuman teemana on Vahvista osaamistasi.   

Lokakuun alussa hoitotyön osaamisen kehittämiseen on tarjolla erinomaisia mahdollisuuksia alan suurimmassa koulutustapahtumassa. Sairaanhoitajapäivien laajassa luento-ohjelmassa esitellään kliinisten aiheiden ohella myös esimerkiksi potilasturvallisuutta, johtamista ja työskentelykulttuuria. Suositut työpajat ovat jälleen osa tapahtuman ohjelmaa, ja työpajoihin voivat ilmoittautua luentolipun ostaneet. Ilmoittautuminen työpajoihin avautuu syyskuussa.  

Maksuton näyttelyalue esittelee alan uutuuksia ja tarjoaa tuoreita tietoiskuja

Sairaanhoitajapäivien luento-ohjelman lisäksi tapahtumassa järjestetään kattava näyttely, jossa on mukana alan keskeisiä toimijoita. Näytteilleasettajien osastoilla voi tutustua muun muassa hoitotyön uutuusvälineisiin ja -palveluihin. Näyttelyalueella on myös Klinikka-ohjelmalava, jossa järjestetään molempina tapahtumapäivinä maksuttomia tietoiskuja.  

Klinikka-lavan ohjelmassa korostuvat julkisessa keskustelussa pinnalla olevat aiheet. Saattohoidon kouluttaja ja palliatiivisen hoitotyön asiantuntija Marjaana Väänänen pitää puheenvuoron kuolevan ihmisen kivusta. Hänen mukaansa saattohoidossa kipu on paljon muutakin kuin fyysistä kipua, ja tietoisku tarjoaa hoitotyön ammattilaisille keinoja kuolevan potilaan kivun tunnistamiseen ja lievittämiseen sekä elämänlaadun vaalimiseen. Saattohoitoa toteutetaan suuressa osassa hoitotyön toimintaympäristöjä.

Lääkehoidossa on monta kriittistä vaihetta, joissa voi tapahtua potilasvahinkoja. Potilasvakuutuskeskuksen potilasturvallisuuslääkäri Morag Tolvin ja ylilääkäri Lasse Rämön tietoiskussa käydään läpi, missä tilanteissa ja millä lääkkeillä tapahtuu eniten vahinkoja. Lisäksi annetaan vinkkejä vaaran paikkojen välttämiseen.

Sairaanhoitajapäivillä myös palkitaan väestön hyvinvoinnin ja terveyden edistäjä Ihmisen parhaaksi -tunnustuksella, jonka tarkoituksena on nostaa esille hoitotyön innovaatioita, parhaita käytäntöjä ja vastuullisia ratkaisuja. 5000 euron arvoisen stipendin lahjoittaa Suomen Messusäätiö.

Klinikka-lavan ohjelma on julkaistu osoitteessa www.sairaanhoitajapaivatnayttely.fi. Luento-ohjelmaan voi tutustua ja luentoliput ostaa osoitteessa https://sairaanhoitajat.fi/sairaanhoitajapaivat-2024.

Sairaanhoitajapäivät 2.–3.10.2024 Helsingin Messukeskuksessa. Hoitotyön suurimman vuotuisen koulutus- ja näyttelytapahtuman järjestävät yhteistyössä Suomen Sairaanhoitajat ja Helsingin Messukeskus. #sairaanhoitajapäivät #sairaanhoitajat


Lisätietoja luento-ohjelmasta: Suomen Sairaanhoitajat, asiantuntija Maarit Ahtiala, maarit.ahtiala@sairaanhoitajat.fi p. 050 5847 262, https://sairaanhoitajat.fi/sairaanhoitajapaivat-2024

Lisätietoja näyttelystä: Helsingin Messukeskus, viestinnän asiantuntija Antti Karjunen, antti.karjunen@messukeskus.com, p. 050 5847 262, www.sairaanhoitajapaivatnayttely.fi

Lue lisää