Siirry sisältöön
Medialle Uutishuone Työkokemusta täsmätyökykyisille: Helsingin Messukeskuksen ja Ammattiopisto Liven yhteistyö jatkuu vuonna 2024
Uutinen

Työkokemusta täsmätyökykyisille: Helsingin Messukeskuksen ja Ammattiopisto Liven yhteistyö jatkuu vuonna 2024

Helsingin Messukeskuksen ja Ammattiopisto Liven yhteistyö tarjoaa käytännön työkokemusta erityistä tukea tarvitseville. Liven opiskelijat tutustuvat erilaisiin tapahtuma-alan tehtäviin kuluvalla kevätkaudella Matkamessuilla 19.–21.1., Kevätmessuilla 21.–24.3. ja Lapsimessuilla 19.–21.4.

Helsingin Messukeskus tarjoaa Ammattiopiston Liven opiskelijoille ainutlaatuisen oppimis- ja työympäristön isojen yleisötapahtumien aikana. Ammattiopisto Live on pääkaupunkiseudun suurin ammatillinen erityisoppilaitos, jossa opiskelee vuosittain yli tuhat henkilöä. Opiskelijat pääsevät muun muassa avustamaan tapahtumien rakentamisessa, tukemaan näytteilleasettajien hyvinvointia osastotauottajina, osallistumaan tapahtuma-aikaiseen asiakaspalveluun ja huolehtimaan Messukeskuksen siisteydestä.

– Olemme kiitollisia siitä, että yhteistyö Messukeskuksen kanssa on jatkunut jo useamman vuoden ajan. Myös tänä vuonna opiskelijamme saavat aitoja työelämäkokemuksia omalla henkilökohtaisella polullaan. Opiskelijamme ovat kertoneet, että työskentely Messukeskuksessa tapahtumien aikana antaa arvokasta kokemusta asiakaspalvelutehtävistä, itseluottamusta ja rohkeutta vuorovaikutustilanteisiin. Nyt tulevilla Matkamessuilla Liven opiskelijat jakavat esitteitä ja pitävät pientä pop-up myyntipistettä, jossa on tarjolla opiskelijoiden valmistamia tuotteita, sanoo Liven asiakkuuspäällikkö Annika Lipponen.

Messukeskus on työllistänyt erityistä tukea tarvitsevia yhteistyössä Ammattiopisto Liven kanssa vuodesta 2018 alkaen. Viime vuonna noin 200 opiskelijaa osallistui Messukeskuksen tapahtumatuotantoihin eri tehtävissä. Myös tänä vuonna sadat opiskelijat osallistuvat messutapahtumien tuottamiseen.

– Messukeskus haluaa olla turvallinen ja kannustava työympäristö kaikille, lähtökohdista riippumatta. Messuilla voimmekin tarjota hyvin monipuolisia tehtäviä erilaisista taustoista tuleville. Olemme saaneet paljon hyvää palautetta yhteistyöstä sekä henkilökunnaltamme että asiakkailtamme, toteaa Messukeskuksen vastuullisuuspäällikkö Hanne Lindroos.

Live työskentelee sen hyväksi, että mahdollisimman moni pystyy toimimaan suomalaisen yhteiskunnan täysipainoisena jäsenenä. Live tarjoaa yksilöasiakkailleen ammatillista erityisopetusta, neurologista kuntoutusta, ammatillisen koulutuksen ja kuntoutuksen sekä työllistymisen valmennus- ja asiantuntijapalveluita viitoittaen työelämäpolkuja tuhansille asiakkailleen.

Lisätietoja:
Live-säätiö, asiakkuuspäällikkö Annika Lipponen, 050 557 1495, annika.lipponen@inlive.fi
Helsingin Messukeskus, vastuullisuuspäällikkö Hanne Lindroos, p. 040 861 5151, hanne.lindroos@messukeskus.com

Helsingin Messukeskus on Suomen elämyksellisin tapahtumakortteli ja vaikuttavin kohtaamismedia. Onnistuneet kohtaamiset jättävät vahvan muistijäljen ja tuottavat kiistatonta tulosta. Suomen suurin tapahtumajärjestäjä tuottaa laadukkaita tapahtumia sekä vuokraa tilojaan ja palvelujaan erilaisten tapahtumien areenaksi. Messukeskuksen itse tuottamia tapahtumia ovat mm. Habitare, Helsingin Kirjamessut, Educa, FinnBuild, Matkamessut ja Vene Båt. Vierastapahtumina Messukeskuksen tiloissa järjestetään mm. Slush, Nordic Business Forum, Assembly sekä lukuisia kansainvälisiä kongresseja ja yritystapahtumia vuosittain. Tilat käsittävät 7 hallia, 40 muuntuvaa kokoustilaa, 21 ravintolaa ja oman tapahtumahotellin. Omistajayritys Suomen Messut Oyj perustettiin vuonna 1919. | Messukeskus. The real social media. | www.messukeskus.com @messukeskus

Live-säätiö työskentelee sen hyväksi, että mahdollisimman moni pystyy toimimaan suomalaisen yhteiskunnan täysipainoisena jäsenenä. Live tarjoaa yksilöasiakkailleen ammatillista erityisopetusta, neurologista kuntoutusta, ammatillisen koulutuksen ja kuntoutuksen sekä työllistymisen valmennus- ja asiantuntijapalveluita. Live-säätiön palveluksessa työskentelee noin 800 asiantuntijaa. Live-säätiö, aiemmalta nimeltä Invalidisäätiö, perustettiin vuonna 1940 talvisodassa vammautuneiden hoitoa, kuntoutusta ja ammatillista koulutusta varten. Säätiö on tuottanut yli kahdeksan vuosikymmenen ajan palveluita yhteiskunnan muuttuviin tarpeisiin. www.livesaatio.fi

Lue lisää