Siirry sisältöön
Medialle Uutishuone Vuoden nuori suunnittelija 2024 -kilpailu etsii suomalaisen muodin uusia lahjakkuuksia
Uutinen

Vuoden nuori suunnittelija 2024 -kilpailu etsii suomalaisen muodin uusia lahjakkuuksia

Vuoden nuori suunnittelija 2024 -kilpailu on käynnistynyt. Vaatesuunnittelun opiskelijoille suunnattu kilpailu on nostanut 30 vuoden ajan esiin suomalaisen muodin tulevaisuuden lahjakkuuksia ja pinnan alla olevia ilmiöitä. Kilpailun teema on Nimeämätön (Untitled). Raadin uusi puheenjohtaja on Glorian päätoimittaja Kristiina Raitala. Vuoden nuori suunnittelija 2024 nähdään I love me -tapahtumassa 29.11.–1.12.2024.

Taiteilijat usein sanovat, että teoksella ei ole nimeä. Untitled ei ohjaa eikä rajaa vastaanottajaa eikä tekijää. Kumpikin saa muodostaa oman näkemyksensä. Nimeämätön (Untitled) on 30. kertaa järjestettävän Vuoden nuori suunnittelija 2024 -kilpailun teema.

”On ilo ja kunnia päästä muodin ammattilaisten ja muotia rakastavien raatilaisten kanssa tutustumaan nuorten suunnittelijoiden töihin ja nostamaan esiin uusia lahjakkuuksia. He vievät suomalaista muotia tulevaisuuteen uusin ja raikkain ajatuksin”, kilpailuraadin uusi puheenjohtaja Glorian päätoimittaja Kristiina Raitala sanoo.

Vaatesuunnittelun opiskelijoille suunnatussa kilpailussa etsitään kilpailuteemaa heijastelevia uutta luovia ja toteutettavissa olevia suunnitelmia.

Kilpailutehtävä on kaksiosainen. Ensimmäisen osa pitää sisällään teemaa tulkitsevan kokonaisuuden suunnittelun. Toiseen osaan kuuluu Mielinauhan 2025 suunnittelu. Mielinauha on MIELI Suomen mielenterveys ry:n vuosittain toistuva valtakunnallinen kampanja, jonka tuotoilla tuetaan mielenterveystyötä ja kriisityötä Suomessa. MIELI ry on I love me -tapahtuman pääyhteistyökumppani.

Vuoden nuori suunnittelija nostaa keskusteluun pinnan alla olevia ilmiöitä

Vuoden nuori suunnittelija -kilpailun voittaja saa Suomen Messusäätiön lahjoittaman 5000 euron stipendin sekä oman osaston I love me -tapahtumassa. Kilpailu tuo voittajalle näkyvyyttä ja avaa uusia ovia hänen matkallaan suunnittelijana.

Lisäksi suunnittelukilpailu nostaa vaatteiden kautta näkyviin ja keskusteluun pinnan alla olevia ilmiöitä. Vuonna 2023 kilpailun voittanut vaatesuunnittelija Henna Lampinen toi kilpailutyönsä kautta esiin muotialalla olevan laihuuden ideaalin ja sen, miten tämä jättää monenlaiset kehot pois muodin tiloista. Lampinen on voittonsa jälkeen perustanut oman yrityksen ja valmistelee parhaillaan kahta vaatemallistoa lihaville kehoille. 

”Vastavalmistuneena suunnittelijana kilpailuun osallistuminen on ollut merkittävää, sillä se on toiminut erinomaisena ponnahduslautana Suomessa. Kilpailun kautta olen saanut hienoja yhteistyö- ja verkostoitumismahdollisuuksia ja päässyt puhumaan itselle tärkeistä teemoista”, Henna Lampinen sanoo.

Kilpailun raadissa suomalaisen muodin vaikuttajia

Vuoden nuori suunnittelija 2024 -kilpailun voittajan valitsee muotialan vaikuttajista koostuva raati. Raadissa ovat mukana puheenjohtajana vuoden alussa aloittanut Glorian päätoimittaja Kristiina Raitala, muotitaiteilija Ritva Falla, muodin sanansaattaja Taru Marjamaa, muotisuunnittelija Hammi Mettinen, vaatesuunnittelija Katri Niskanen, stylisti ja muotitoimittaja Nina Nuorivaara ja vaatesuunnittelija Mari Talka. Raadin uusina jäseninä ovat aloittaneet muotisuunnittelijat Teemu Muurimäki ja Mert Otsamo. Vuosittain vaihtuvana jäsenenä mukana on lisäksi kilpailun edellisen vuoden voittaja, vaatesuunnittelija Henna Lampinen.

Kilpailuun osallistutaan ilmoittautumislomakkeen kautta 3.6.2024 mennessä. Kilpailun voittaja julkistetaan marraskuussa.

Osallistumisohjeet ja linkki ilmoittautumiseen löytyvät osoitteesta: https://iloveme.messukeskus.com/vuoden-nuori-suunnittelija/

Lisätiedot:

Pia Sievinen, viestinnän asiantuntija, Helsingin Messukeskus, puh. 040 559 9155, pia.sievinen@messukeskus.com

Vuoden nuori suunnittelija -kilpailu on Suomen Messujen ideoima ja Suomen Messusäätiön rahoittama kilpailu vaatesuunnittelun opiskelijoille. I love me tuo yhteen hyvinvoinnin, kauneuden ja muodin kiinnostavimmat brändit ja esittelee tuoreimmat ilmiöt Helsingin Messukeskuksessa 29.11.–1.12.2024. iloveme.fi | @iloveme_official

Lue lisää