Siirry sisältöön
Medialle Uutishuone Vuoden vierasvenesatama 2022 äänestys käynnistyy
Uutinen

Vuoden vierasvenesatama 2022 äänestys käynnistyy

Suomen vierasvenesatamat kisaavat jälleen Vuoden vierasvenesatama 2022 -titteleistä ja 2500 euron palkinnoista. Tänäkin vuonna palkitaan erikseen rannikkoalueen ja Järvi-Suomen suosikki. Kilpailulla innostetaan vierasvenesatamia lisäämään ja parantamaan palvelutarjontaansa.

Äänestyksessä ovat mukana kaikki viralliset vierasvenesatamat, jotka tarjoavat yöpymiseen soveltuvia vieraspaikkoja oheispalveluineen sekä ne vieraslaiturit, jotka ovat aikaisemmin äänestyksessä menestyneet. Satamia on noin 250, joista rannikolla 170 ja sisävesillä 80. Määrä koostuu palvelusatamista, vieraslaitureista ja vierassatamista.

Vuoden vierasvenesatamat saavat kunnialaatan ja Suomen Messusäätiön myöntämän 2500 euron palkinnon, joka on tarkoitettu vierasvenesataman kehittämiseen. Äänestyksen voittajat julkistetaan Vene 22  Båt -messuilla 11.2.2022 Helsingissä ja voittaneilla vierasvenesatamilla on myös osasto messuilla.

Äänestys on käynnissä 1.7.–30.9.2021 verkkosivuilla www.satamassa.fi ja äänestää voivat kaikki vierasvenesatamien vieraat. Kaikkien äänestäjien kesken arvotaan 300 euron veneilytuotelahjakortti ja 10 kahden henkilön lippupakettia Vene 22 Båt -messuille. Suomen Purjehdus ja Veneily ry on järjestänyt kisan perinteisesti jo vuodesta 1987. Vuoden Vierasvenesatama 2021 -voittajat olivat rannikolta Nauvon vierasvenesatama ja sisävesiltä Sysmän Ilola Inn. Lisäksi palkittiin kunniamaininnoin ÖRÖ ja Brännskär rannikolta , sekä sisävesiltä Luhanka ja Korpilahti.


Vuoden 2021 voittajat aloittavat uutta veneilykautta

Nauvon vierasvenesatama on avannut ovensa jo huhtikuun lopussa. Kelit ovat olleet suotuisat ja kausi on lähtenyt käyntiin vilkkaana. ”Pyrimme pitämään vierasvenesataman auki sen mukaan, miten veneilijät liikkuvat. Kelit tietysti vaikuttavat, mutta jos veneilijöitä riittää, vierasvenesatama on auki. Tänä vuonna veneilykausi Nauvossa voi jatkua hyvinkin lokakuulle asti”, kertoo yrittäjä Tero Sintonen Nauvon vierasvenesatamasta. ”Nyt jo huomamme, että tulossa on viime vuotistakin vilkkaampi veneilykausi ja olemme siihen varautuneet kunnostamalla paikkoja ja parantamalla palveluja. Tarjolla on nyt entistä monipuolisempi valikoima pyöriä ja sup-lautoja.  Varaudumme tulevaan kauteen myös lisäämällä henkilökuntaa sekä satamaan että ravintolaan.”

Ilola Inn Sysmässä Päijänteen itärannalla odottaa veneilykauden avautumista. Vielä nyt vierasvenesatamassa on hiljaista, mutta hotellipäällikkö Satu Ärling odottaa innolla juhannuksen jälkeistä aikaa. ”Vuoden vierasvenesatama 2021 voiton jälkeen meille on tullut paljon yhteydenottoja ja kiinnostus on herännyt. Uskon, että edessä on vilkas kesä, joka jatkuu juhannuksesta elokuun loppuun venetsialaisiin asti. Olemme varautuneet siihen kehittämällä satamapalveluja ja kiinnittämällä niihin oman henkilön. Odotamme täällä jo nyt kovasti kesävieraita ja upeaa kesää.” Ilola Inn aloitti toimintansa viime kesänä, joten nyt alkaa vierasvenesataman toinen veneilykausi.

Lisätietoja:

Suomen Purjehdus ja Veneily ry – Segling och Båtsport i Finland rf: Mirja Rosenberg, veneilykoordinaattori ja koulutuspäällikkö: puh. 040 507 2953, mirja.rosenberg@spv.fi

Vene 22 Båt -messut: Teija Armanto, tiedottaja, Messukeskus, puh. 050 376 0804, Teija.Armanto@messukeskus.com

Vuoden vierasvenesatamat 2021:
Nauvo: Tero Sintonen, puh 0400 531707, tero@ctravintolat.fi, www.naguhamn.fi
Ilola Inn, Sysmä: Satu Ärling, puh 050 338 1291, info@ilolainn.fi, www.ilolainn.fi

Vene 22 Båt -messut
11.– 20.2.2022 Messukeskus, Helsinki
www.venemessut.fi
#venemessut
Kuvia 2021 voittajista & vuoden vierasvenesatama 2022 logo: http://mediabank.messukeskus.com

Lue lisää