Siirry sisältöön
Medialle Uutishuone Gastro Helsinki ja MaRa vahvistavat ravintola-alaa yhdessä – MaRasta tapahtuman pääyhteistyökumppani 2024
Uutinen

Gastro Helsinki ja MaRa vahvistavat ravintola-alaa yhdessä – MaRasta tapahtuman pääyhteistyökumppani 2024

Gastro Helsinki on sopinut yhteistyökumppanuudesta Matkailu- ja Ravintolapalvelut MaRan kanssa. Pääyhteistyökumppanina MaRa muun muassa tuottaa messuille ohjelmaa sekä tarjoaa jäsenilleen tietoa tapahtumasta ennakkoon. Gastro Helsinki järjestetään Helsingin Messukeskuksessa 13.–15.3.2024.

Gastro-messujen missiona on horeca-toimialan tukeminen. Yhteistyökumppanuuden myötä ravintola-alaan liittyvät puheenaiheet tulevat entistä vahvemmin esille tapahtumassa. Gastroa kehitetään vahvasti kohtaamispaikaksi, jossa alan ammattilaiset ja päättäjät voivat keskustella ajankohtaisista aiheista ja tulevaisuuden kehityssuuntauksista.

– Gastro on tärkeä tapahtuma koko ravintola-alalle. Se on merkittävä paikka esitellä palveluita ja verkottua muiden alalla toimivien kanssa, minkä lisäksi Gastron yhteydessä voimme nostaa esille tärkeitä puheenaiheita julkiseen keskusteluun, sanoo MaRan toimitusjohtaja Timo Lappi.

Ravintola-ala on kokenut myllerryksiä viimeisten vuosien aikana. MaRan kesäkuun lopulla julkaiseman jäsenkyselyn mukaan alan tulevaisuuden näkymät ovat kuitenkin positiiviset.

– Lähes puolet matkailu- ja ravintola-alan yrityksistä odottaa tällä kesäkaudella ainakin jonkin verran parempaa liikevaihtoa viime vuoden kesään verrattuna, ja reilu viidennes odottaa liikevaihdon pysyvän ennallaan. Myös kevät meni myönteisissä merkeissä: huhtikuussa alan yritysten myynnin määrä oli keskimäärin 7 % suurempi kuin vuonna 2019, Lappi kertoo.

Gastro Helsinki 2024 -messujen ohjelman suunnittelu on parhaillaan käynnissä Messukeskuksessa. Tapahtumaa suunnitellaan tiiviissä yhteistyössä alan toimijoiden kanssa.  Ensimmäiset ohjelmatiedot julkistetaan ensi syksyn aikana.

MaRa edistää alan yritysten toimintaedellytyksiä elinkeinopolitiikassa ja työmarkkina-asioissa. MaRassa on 3 100 jäsentä, joilla on 7 700 toimipaikkaa.
Joka toinen vuosi järjestettävä horeca-alan ammattitapahtuma Gastro Helsinki kokoaa yli 250 yritystä ja runsaat 15 000 kävijää keskustelemaan ruoka- ja ravintola-alan ajankohtaisista aiheista. Tapahtuma järjestetään seuraavan kerran Helsingin Messukeskuksessa 13.–15.3.2024.

Lisätietoja:

Matkailu- ja Ravintolapalvelut MaRa, toimitusjohtaja Timo Lappi, p. 040 734 5549, timo.lappi@mara.fi

Helsingin Messukeskus, liiketoimintapäällikkö Noora Haatainen, p. 040 450 3503, noora.haatainen@messukeskus.com ja viestinnän asiantuntija Antti Karjunen, p. 050 574 3444, antti.karjunen@messukeskus.com

Kuvia edellisistä tapahtumista vapaasti toimitusten käyttöön Messukeskuksen kuvapankista https://mediabank.messukeskus.com.

Lue lisää