Siirry sisältöön
Medialle Uutishuone Ruokatoimittajien Ideasipuli-palkinnon 2024 sai Suomalainen menestysresepti
Uutinen

Ruokatoimittajien Ideasipuli-palkinnon 2024 sai Suomalainen menestysresepti

Ruokatoimittajat ry myönsi vuoden 2024 Ideasipuli-palkinnon Suomalainen menestysresepti -televisio-ohjelmalle. Palkinto luovutettiin tänään Gastro Helsinki -messuilla Helsingin Messukeskuksessa.

Suomalainen menestysresepti -ohjelma on jo viiden kauden ajan tuonut suomalaisille tv-katsojille tutuksi uusien elintarvikkeiden kehittämisprosessia. S-ryhmän marketkaupan ideoimassa ohjelmassa kilpaillaan siitä, ansaitseeko uusi elintarvike paikkansa ruokakaupan hyllyillä.

Ruokatoimittajat ry palkitsee joka toinen vuosi Ideasipulilla henkilön tai yhteisön, joka on antanut tuoreen ja idearikkaan panoksen ruokakulttuurin hyväksi. Vuoden 2024 Ideasipuli luovutettiin Suomalainen menestysresepti -ohjelmalle Gastro-messuilla Helsingin Messukeskuksessa.

Suomalainen menestysresepti on uudenlainen reality-ohjelma, joka avaa suurelle yleisölle kaikkea sitä, mitä uuden elintarvikkeen kehitykseen kuuluu. Vaikka kilpailu on kovaa ja kuvausjakso työntäyteinen, välittää ohjelma hyvin sen, miten positiivinen ja kunnioittava henki vallitsee niin osallistujien kesken kuin osallistujien ja tuomareiden välillä.

Katsojat pääsevät seuraamaan sitä valtavaa työmäärää, mikä uuden elintarvikkeen kehityksen taakse kätkeytyy. Ohjelman edetessä katsojat elävät tuotekehityksessä mukana ja valitsevat kilpailijoista omia suosikkejaan. Varsinainen täky tulee ohjelman päätyttyä, kun katsojat voivat ostaa kaupasta ohjelmasta tutuksi tulleita tuotteita kotiin testattavaksi. Onko tuotteissa jopa sellaisia, joista tulee uusia arjen suosikkeja?

"Olen itse seurannut Suomalainen menestysresepti -ohjelman jokaisen kauden silmä tarkkana. On todella kiehtovaa päästä seuraamaan tuotekehitystä kulissien taakse. Ohjelmassa nähdään myös se, että kaikki ei aina etene suoraviivaisesti kohti maalia – toisinaan menestys vaatii paljon yritystä", Ruokatoimittajat ry:n puheenjohtaja Kati Pohja sanoi luovuttaessaan palkintoa.

Suomalainen menestysresepti -ohjelmaformaatti tekee televisionkatsojille näkyväksi osan sitä tärkeää työtä, jonka seurauksena kuluttajilla on mahdollisuus valita ostoskoriinsa erilaisia ruokatuotteita. Kilpailun suuntaaminen pienille ja keskisuurille elintarvikealan yrityksille avaa heille mahdollisuuden lunastaa uudella tuotteella paikkansa kaupan kilpailluilla hyllymetreillä. Kilpailuun osallistumisen edellytyksenä on tällä hetkellä korkeintaan 80 miljoonan euron liikevaihto.

"On ilo olla mukana kannustamassa ja auttamassa finalisteja heidän tuotekehitysmatkallaan ja jakamassa tietoa menestystuotteen edellytyksistä kaupan näkökulmasta. Ohjelma on meille s-ryhmäläisille tärkeä ja ohjelmaa seurataan meillä yli tuhannessa toimipisteessä jännityksellä", toteaa S-ryhmän päivittäistavarakaupan johtaja ja kilpailun tuomaristoon kuuluva Sampo Päällysaho.

Ohjelman nimestä huolimatta siinä ei keskitytä reseptiin vaan kokonaisuuteen. Menestysresepti pitää sisällään onnistuneen idean, toteutuksen ja markkinoinnin. Kilpailussa haetaan kokonaiskonseptia, johon kuuluu ruoka, pakkaaminen ja liiketoimintaympäristön rakentaminen markkinointia myöten. Kisa auttaa paljon, sillä osallistuminen takaa näkyvyyden, jota ei voisi ostaa edes isolla rahalla. Vaikka itse kilpailu on suunnattu pienille ja keskisuurille yrityksille, S-ryhmä pystyy sen avulla kirittämään myös alan isompia toimijoita. Kaikkien on pysyttävä kehityksen vauhdissa, Päällysaho totesi kauden 2024 finaalissa.
Kilpailun voittaja ja muut lanseerausvalmiit finalistituotteet saavat paikan S-ryhmän ruokakauppojen hyllyiltä, ja Suomalainen menestysresepti onkin aina tuottanut lanseerausjaksonsa myydyimpiä tuotteita. Tänä vuonna Bakerikan pakastettujen keksitaikinoiden suosio löi kaiken nähneet S-ryhmäläisetkin ällikällä.

Lisätietoja Ideasipuli-palkinnosta:
Kati Pohja, puheenjohtaja, Ruokatoimittajat ry
kati.pohja@gmail.com, p. 045 8893 118

Lisätietoja Gastro Helsinki -messuista:
Antti Karjunen, viestinnän asiantuntija, Helsingin Messukeskus
antti.karjunen@messukeskus.com, p. 050 574 3444

Lue lisää