Siirry sisältöön
Medialle Uutishuone Helsingin Messukeskus valitsi NoHo Partnersin uudeksi strategiseksi kumppanikseen uudistamaan ravintolapalvelunsa
Uutinen

Helsingin Messukeskus valitsi NoHo Partnersin uudeksi strategiseksi kumppanikseen uudistamaan ravintolapalvelunsa

Messukeskus ja NoHo Partners yhteistyöhön
Helsingin Messukeskuksen ja NoHo Partnersin yhteistyön myötä Suomen suurimman tapahtumakeskuksen ravintolamaailma uudistuu merkittävästi. Kuva: Mikko Uosukainen


Helsingin Messukeskus ja NoHo Partners Oyj ovat solmineet monivuotisen sopimuksen ravintola- ja catering-palveluista. Sopimus astuu voimaan 1.7.2023. Yhteistyön myötä Suomen suurimman tapahtumakeskuksen ravintolamaailma uudistuu merkittävästi.

NoHo Partners Oyj on vuonna 1996 perustettu suomalainen ravintola-alan palveluihin erikoistunut konserni. Yhteistyö Messukeskuksen kanssa lukeutuu NoHo Partnersin suuriin kaupunkihankkeisiin. Yhtiö on perustanut tapahtumiin ja elämyksiin keskittyvän liiketoimintayksikön NoHo Eventsin, joka tavoittelee johtavaa asemaa Pohjoismaissa.

- Helsingin Messukeskus on suomalaisten tapahtumien, kongressien ja messujen instituutio. On kunnia-asia päästä mukaan kehittämään sen ravintolatoimintoja yhdessä Messukeskuksen kanssa. Otamme haasteen vastaan nöyrin, mutta innostunein mielin ja laitamme peliin koko osaamisemme suurista yleisötapahtumista ja ravintolabrändeistä. Messukeskuksen ravintolatoiminnat ovat kokoluokassaan ainutlaatuiset Suomessa ja niiden kehittäminen ja kasvattaminen osuu strategiamme ytimeen, sanoo NoHo Partners -konsernin toimitusjohtaja Aku Vikström.

Helsingin Messukeskus järjestää vuosittain kymmeniä isoja ammatti- ja yleisömessuja, satoja kokouksia, tuhansien osallistujien kansainvälisiä kongresseja, yritys- ja viihdetapahtumia sekä juhlia, joissa vierailee vuosittain yhteensä noin miljoona kävijää. Messukeskuksen ravintolatoiminnan kokonaismyynti on noin 15 miljoonaa euroa vuodessa.

- Tapahtuma-ala kehittyy nopeasti, ja ravintolapalvelut ovat yhä tärkeämpi osa onnistunutta tapahtumakokemusta. Yhteistyön myötä ravintolamaailmamme uudistuu voimakkaasti, ja myös tilojen saavutettavuutta ja viihtyisyyttä parannetaan merkittävästi. NoHo Partnersin kanssa pystymme kehittämään suussa sulavia elämyksiä ja kiehtovia ravintolamiljöitä niin kotimaiselle kuin kansainväliselle asiakaskunnallemme, sanoo Helsingin Messukeskuksen toimitusjohtaja Anni Vepsäläinen.

Messukeskuksen ravintolamaailmaan kuuluu 21 erilaista ravintolaa ja kahvilaa mukaan lukien Messukeskuksen yhteydessä toimivan hotellin ravintolapalvelut. Hallitiloissa catering pystytään tarvittaessa järjestämään samanaikaisesti jopa 10 000 juhlavieraalle. Liiketoiminta on erittäin monipuolista ja asiakaskunta kansainvälinen. Tarjoaman on venyttävä notkeasti fine diningista sormisyötäviin ja samppanjabaariin, herkullisista kahvilatuotteista laadukkaaseen lounaspöytään ja salaattibaarista rentoon ja nopeasti nautittuun pikaruokaan.

Vastuullisuus ravintolapalveluissa sekä ruoan korkea laatu, alkuperä ja jäljitettävyys ovat molemmille sopimuskumppaneille tärkeitä tavoitteita. Yhteisiin suunnitelmiin kuuluvat muun muassa vastuulliset ja eettisesti kestävät hankinnat, ruokahävikin torjuminen, energiankulutuksen vähentäminen, ympäristöä säästävien pakkausmateriaalien hyödyntäminen ja tehokas kierrätys.

Helsingin Messukeskus on ihmisläheinen media ja turvallisuudestaan palkittu tapahtumatalo, joka luo kasvua aitojen kohtaamisten kautta. Suomen suurin tapahtumajärjestäjä tuottaa laadukkaita tapahtumia sekä vuokraa tilojaan ja palvelujaan erilaisten tapahtumien areenaksi. Messukeskuksen itse tuottamia tapahtumia ovat mm. Habitare, Educa, FinnBuild, Helsingin Kirjamessut, Matkamessut ja Vene Båt. Vierastapahtumina Messukeskuksen tiloissa järjestetään mm. Slush, Nordic Business Forum, Kennelliiton Koiramessut sekä lukuisia kansainvälisiä kongresseja ja yritystapahtumia vuosittain. Omistajayritys Suomen Messut Oyj perustettiin vuonna 1919.  www.messukeskus.com 

NoHo Partners Oyj on vuonna 1996 perustettu suomalainen ravintola-alan palveluihin erikoistunut konserni. Vuonna 2013 ensimmäisenä suomalaisena ravintolatoimijana Nasdaq Helsinkiin listautunut pörssiyhtiö on kasvanut voimakkaasti koko historiansa ajan. Konsernin yhtiöihin kuuluu noin 250 ravintolaa Suomessa, Tanskassa ja Norjassa. Yhtiön tunnettuja ravintolakonsepteja ovat mm. Elite, Savoy, Teatteri, Sea Horse, Stefan’s Steakhouse, Palace, Löyly, Hanko Sushi, Friends & Brgrs, Campingen ja Cock’s & Cows. Konserni työllistää sesongista riippuen noin 2 100 henkilöä kokoaikaiseksi muutettuna. Yhtiö tavoittelee 400 miljoonan euron liikevaihtoa vuoden 2024 loppuun mennessä. Yhtiön visiona on olla Pohjois-Euroopan johtava ravintolayhtiö. www.noho.fi

Lisätietoja:

Helsingin Messukeskus (Suomen Messut Oyj)
toimitusjohtaja Anni Vepsäläinen, 0400 400 074, anni.vepsalainen@messukeskus.com

NoHo Partners Oyj
Aku Vikström, toimitusjohtaja, puh. 044 235 7817
Jarno Suominen, varatoimitusjohtaja, puh. 040 721 5655
Maria Koivula, johtaja NoHo Events, puh. 050 366 2382

Lue lisää