Siirry sisältöön
Medialle Uutishuone Lemmikkimessujen ohjelmassa runsaasti näyttelyjä ja tietoa eläinten hoidosta 
Uutinen

Lemmikkimessujen ohjelmassa runsaasti näyttelyjä ja tietoa eläinten hoidosta 

Lemmikkimessut Helsinki 2024 järjestetään 20.–21.4.24 samaan aikaan Lapsimessujen ja uuden Ruokamessut 2024 -tapahtuman kanssa. Lemmikkimessuilla pääsee tutustumaan runsaaseen lemmikkien lajikirjoon ryömivistä matelijoista pörröisiin kissoihin ja hauskoihin papukaijoihin. Tänä vuonna Lemmikkimessuilla on myös erityisen laaja valikoima koirarotuja.   

Lemmikkimessuilla on monipuolinen edustus lemmikkieläinten lajiyhdistyksiä, mikä antaa kävijöille mahdollisuuden tutustua kattavasti erilaisiin lemmikkeihin ja niiden hoitoon. Tapahtumassa järjestetään erilaisia lemmikkinäyttelyitä, kuten Cat Fanciers Finlandin kissanäyttely ja Showtasticin järjestämiä koirien näyttelytreenejä ja Match Show. Tänä vuonna on luvassa myös kaksi Suomen Kennelliiton järjestämää kaikkien koirarotujen pentunäyttelyä, joissa esittäytyy 900 pentua.  

Lemmikkimessujen Tietoisku-lavalla opastetaan lemmikkien hankinnan ja hyvinvoinnin saloihin. Eläinkouluttaja Tommy Wirén ja Kirsi Salmijärvi Suomen Kennelliitosta tulevat kertomaan, mitä pitää ottaa huomioon koiraa hankittaessa. Pihkalaastarien käytöstä lemmikkien hoidossa kertovat tarkemmin Niina Autti ja Kirsi Suhonen, ja koiran perushoitoon opastaa Suomen Kennelliitosta Laura Lehdistö. Kissojen kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin kuuluu terve suu, josta tulee puhumaan eläinlääkäriopiskelija Erja Knuth, ja sosiaalinen kanssakäyminen, mistä kertoo enemmän eläintenkouluttaja Jenni Yli-Tainio. Kuljetuslaatikon muokkaamisesta viihtyisäksi kissalle tulee antamaan vinkkejä eläintenkouluttaja Janina Rönnqvist.  

Tapahtumassa pääsee tutustumaan erilaisiin jyrsijöihin ja niiden hoitoon. Gerbiileistä ja deguista lemmikkinä tulevat kertomaan tarkemmin Suomen Gerbiiliyhdistyksestä Minttu ja Nessa Vettenterä. Marsun hankkimista pohtivien kannattaa suunnata kuuntelemaan, kun Suomen Marsuharrastajien Aida Depner kertoo marsujen ja lapsiperhe-elämän yhdistämisestä. Kaneihin pääsee tutustumaan messuilla Suomen Lemmikkikanien tietoiskuissa. 

Lemmikkimessuilla pääsee rapsuttelemaan Kennelliiton kaverikoiria, jotka vierailevat ohjaajiensa kanssa erilaisten asiakasryhmien luona. Kaverikoirat vievät iloa ihmisten luokse, joilla ei ole mahdollisuutta hankkia omaa koiraa ja ovat siten sopeutuneet toimimaan erilaisten ihmisten kanssa.  

Helsingin eläinsuojeluyhdistys HESY ry auttaa kodittomia eläimiä Suomessa. Yhdistys tulee messuille esittelemään toimintaansa ja kertomaan, miten ihmiset voivat auttaa hylättyjä eläimiä. Rescue-eläimestä haaveilevat saavat myös messuilta runsaasti tietoa siitä, mitä ottaa huomioon ennen kodittomien eläinten adoptoimista.  

Pienimmät messukävijät voivat kokeilla kepparirataa, joka jo viime vuonna houkutteli uusia kokeilijoita harrastuksen pariin.  

Lemmikkimessut järjestetään omassa hallissaan Lapsimessujen yhteydessä la-su 20.-21.4.2024. Perjantai 19.4.2024 on allergiavapaa päivä. Lapsi- tai Lemmikkimessuille ei voi tuoda omia lemmikkejä. Ainoastaan opas- ja avustajakoirat sekä näihin tehtäviin harjoittelevat, opastunnuksin merkityt koirat voivat vierailla messuvieraiden mukana Messukeskuksessa.   

|https://lemmikki.messukeskus.com |FB: @lemmikkimessuthelsinki|IG: #lemmikkimessut2024| 

Lisätiedot:  

Messukeskus, Anu-Eveliina Mattila, p. 050 555 6183, anu-eveliina.mattila@messukeskus.com.  

Lue lisää