Siirry sisältöön
Medialle Uutishuone Messukeskuksen uusi tapahtuma Ruokamessut sai ihmiset liikkeelle
Uutinen

Messukeskuksen uusi tapahtuma Ruokamessut sai ihmiset liikkeelle

Tänä viikonloppuna ensimmäistä kertaa järjestetty ruoan ja juoman suurtapahtuma Ruokamessut innosti kuluttajia tutustumaan uutuustuotteisiin ja seuraamaan monipuolista ohjelmaa Helsingin Messukeskuksessa. Ruokamessuilla ja samaan aikaan järjestetyillä Lapsi- ja Lemmikkimessuilla vieraili kolmen päivän aikana lähes 59 000 kävijää.
 
Näytteilleasettajien osastoilla iloittiin uuden tapahtuman saamasta suosiosta. Uusi tapahtuma ylitti yritysten ennakko-odotukset.   
 
– Olimme asettaneet messuille tiettyjä tavoitteita, ja ne ovat täyttyneet selkeästi. Ensimmäistä kertaa järjestettäville messuille osallistuminen vaatii rohkeutta, ja meidän osaltamme rohkeus kannatti. Messuilla on ollut paljon laadukkaista kohtaamisia ja positiivisesti kasvisruokaan suhtautuvia ihmisiä. Olemme mukana myös ensi vuonna, sanoo Jalotofun markkinointipäällikkö Göran Enbom.    
 
Saimaan tuore maistatti messukävijöille kolmen päivän aikana yhteensä 60 kilogrammaa lohifilettä.
 
– Kolme kokkia on painanut osastollamme pitkää päivää koko viikonlopun ajan. Lohifileen lisäksi olemme maistattaneet huippukokki Sasu Laukkasen kehittelemää okonomiyakia eli japanilaista kaalipannukakkua. Vastaanotto tuotteillemme on ollut hyvin positiivinen ja messuilta jäi hieno fiilis, sanoo Saimaan Tuoreen markkinointipäällikkö Antti Hannuniemi.       
 
Ruokien ja juomien lisäksi messuilla saattoi tutustua myös keittiötuotteisiin.  
 
– Ruokamessuilla on ollut mukana korkeatasoisia näytteilleasettajia ja tunnelma on ollut kaikkina messupäivinä erinomainen. On ollut kiva huomata, että kuluttajat ovat olleet kiinnostuneita Maku Kitchen -brändimme tuotteista, sanoo Tammer Brandsin myymäläpäällikkö Reeta Tunney.   
 
Ruokamessuilla järjestettiin useita kilpailuja ja palkitsemisia. Vuoden suomalainen elintarvikeinnovaatio -palkinnon sai kaurapohjainen vuohenjuuston korvike Mö Chavre ja Ruokalähettiläs 2024 -tunnustuksen Iman ja Leena safkaa -ruokayhteisön luoneet Iman Gharagozlu ja Leena Ahokas. Lauantaina järjestetyn airfryerin SM-kilpailun voitti pirkkalalainen Sirkka Uusivirta, joka toimii myös ylläpitäjänä Facebookin Airfryer vinkit ja ohjeet -ryhmässä.  
 
Vastuullisuus näkyi monipuolisesti Ruokamessujen ohjelmassa. Tapahtuman päätyttyä osastoille jääneet ylimääräiset ruoat toimitetaan Vailla Vakituista Asuntoa ry:lle.  
Lisätietoja: Helsingin Messukeskus, viestinnän asiantuntija Antti Karjunen, p. 050 574 3444, antti.karjunen@messukeskus.com  
 
Ruokamessut järjestetään seuraavan kerran 11.–13.4.2025 samaan aikaan Lapsimessujen ja Lemmikkimessujen kanssa. Viini & Ruoka -tapahtuma kutsuu herkkusuut seuraavan kerran Messukeskukseen 24.–27.10.2024, samaan aikaan myös Helsingin Kirjamessut.     

Lue lisää