Siirry sisältöön
Medialle Uutishuone Messukeskus työllistää täsmätyökykyisiä ja tukee Suomen UNICEFin ponnistuksia Helsingin Kirjamessuilla ja Viini & Ruoka -messuilla
Uutinen

Messukeskus työllistää täsmätyökykyisiä ja tukee Suomen UNICEFin ponnistuksia Helsingin Kirjamessuilla ja Viini & Ruoka -messuilla

Helsingin Messukeskus jatkaa työtään sosiaalisen vastuun saralla. Ammattiopisto Liven opiskelijat osallistuvat tänä viikonloppuna järjestettävien Helsingin Kirjamessujen ja Viini & Ruoka -messujen toteutukseen. Lisäksi kirjamessut toimivat alustana Suomen UNICEFin avustustyölle.

Messukeskus on kestävyydessä tapahtuma-alan edelläkävijä ja tekee työtä sosiaalisen, taloudellisen ja ympäristövastuun alueilla. Erityistä tukea tarvitsevia Messukeskus on työllistänyt yhteistyössä Live-säätiön ylläpitämän Ammattiopisto Liven kanssa vuodesta 2018 alkaen. Yhteistyö on kasvanut vuosi vuodelta. Kuluvana vuonna noin 200 opiskelijaa osallistuu Messukeskuksen tapahtumatuotantoihin eri tehtävissä.

Kirjamessuilla ja Viini & Ruoka -messuilla Liven opiskelijoiden työtehtävät käsittävät mm. asiakaspalvelua, messualueen siisteydestä huolehtimista, näytteilleasettajien tauottamista ja opiskelijoiden omien tuotteiden myyntiä.

”Yhteistyömme Ammattiopisto Liven kanssa mahdollistaa monipuoliset työtehtävät erityistä tukea tarvitseville opiskelijoille. Tavoitteenamme on tarjota heille arvokas mahdollisuus työelämäkokemuksen kartuttamiseen”, sanoo Messukeskuksen vastuullisuuspäällikkö Hanne Lindroos.

Messukeskus panostaa myös yhteiskunnalliseen hyvinvointiin. Suomen UNICEF on alkavana vuonna mukana viikonlopun tapahtumissa kutsumassa messukävijöitä mukaan auttamaan maailman lapsia. Viime vuonna yhteistyö tuotti hyviä tuloksia: messuilla kuukausilahjoittajiksi ryhtyneiden tuella UNICEF pystyy esimerkiksi hankkimaan yli 1300 aliravitulle lapselle hengen pelastavaa, elintärkeää maapähkinätahnaa.

"Haluamme olla osa muutosta yhteiskunnassa ja näyttää esimerkkiä siitä, miten yritykset voivat vaikuttaa positiivisesti ympäröivään maailmaan. Helsingin Kirjamessut ja Viini & Ruoka -messut tarjoavat meille loistavan foorumin jakaa näitä arvoja", sanoo Lindroos.

Helsingin Kirjamessut ja Viini & Ruoka järjestetään Helsingin Messukeskuksessa 26.–29.10.2023. Lisäksi Messukeskuksessa on lauantaina ja sunnuntaina avoinna myös erityisruokavalioiden tapahtuma Lautasella. Suomen UNICEFin työhön voi tutustua hallissa 6, osastolla 6p40.

Lisätietoja:

Helsingin Messukeskus, vastuullisuuspäällikkö Hanne Lindroos, p. 040 861 5151, hanne.lindroos@messukeskus.com ja viestinnän asiantuntija Antti Karjunen, p. 050 574 3444, antti.karjunen@​messukeskus.com

 

Helsingin Messukeskus

Helsingin Messukeskus on Suomen elämyksellisin tapahtumakortteli ja vaikuttavin kohtaamismedia. Onnistuneet kohtaamiset jättävät vahvan muistijäljen ja tuottavat kiistatonta tulosta. Suomen suurin tapahtumajärjestäjä tuottaa laadukkaita tapahtumia sekä vuokraa tilojaan ja palvelujaan erilaisten tapahtumien areenaksi. Messukeskuksen itse tuottamia tapahtumia ovat mm. Habitare, Helsingin Kirjamessut, Educa, FinnBuild, Matkamessut ja Vene Båt. Vierastapahtumina Messukeskuksen tiloissa järjestetään mm. Slush, Nordic Business Forum, Assembly, Kennelliiton Koiramessut sekä lukuisia kansainvälisiä kongresseja ja yritystapahtumia vuosittain. Tilat käsittävät 7 hallia, 40 muuntuvaa kokoustilaa, 21 ravintolaa ja oman tapahtumahotellin. Omistajayritys Suomen Messut Oyj perustettiin vuonna 1919. | Messukeskus. The real social media. | www.messukeskus.com @messukeskus

Lue lisää