Siirry sisältöön
Medialle Uutishuone Uudet suomenmestarit valittu – Vuoden Kokki 2023 on Johan Kurkela ja Vuoden Tarjoilija 2023 Kirsi Seppänen
Uutinen

Uudet suomenmestarit valittu – Vuoden Kokki 2023 on Johan Kurkela ja Vuoden Tarjoilija 2023 Kirsi Seppänen

Messukeskuksessa juhlittiin lauantai-iltana 28.10. uusia keittiön ja salin suomenmestareita. Vuoden Kokki 2023 on Johan Kurkela (Ravintola Grön, Helsinki) ja Vuoden Tarjoilija 2023 on Kirsi Seppänen (Ravinteli Bertha, Tampere). Finaali käytiin 27.–28.10 Viini & Ruoka -tapahtumassa Helsingin Messukeskuksessa.Vuoden Kokki- ja Vuoden Tarjoilija -kilpailujen tarkoituksena on nostaa esille keittiön ja salin huippuammattilaisia sekä lisätä ravintola-alan arvostusta ja vetovoimaisuutta. Alan arvostetuimmat kilpailut kehittävät kotimaista ruoka- ja juomakulttuuria sekä toimivat verkostoitumistapahtumana ja loistavana ponnahduslautana ravintola-alan ammattilaisille Suomessa.Vuoden Kokki Johan Kurkela ja Vuoden Tarjoilija Kirsi Seppänen iloitsivat ravintola-alan suomenmestaruuksista kahden intensiivisen finaalipäivän jälkeen.”Tosi yllättynyt ja kiitollinen fiilis. En osannut veikata yhtään voittajakolmikkoa. Tämä on iso meriitti itselle ja pääsen osaksi kovaa joukkoa, sillä finaalin tuomaripöytä on ollut täynnä omia idoleita, joista iso osa on Vuoden Kokkeja”, kertoo Vuoden Kokki Johan Kurkela.”Huikeaa, tuntuu mielettömän hyvältä. Itsellä oli hyvä fiilis molemmista kilpailupäivistä, mutta ikinä ei tiedä, miten muut suoriutuvat. Viime vuonna tuli kakkossija, niin tänä vuonna oli toive, että pääsee kirkastamaan mitalia ja niin kävi. Odotan innolla, että pääsen edustusvuonna tekemään yhteistyötä eri toimijoiden kanssa ja tutustumaan pääyhteistyökumppaneihin sekä sponsoreihin paremmin”, sanoo Vuoden Tarjoilija Kirsi Seppänen.Tuoreet suomenmestarit palkittiin apurahoin. Vuoden Kokki sai Suomen Messusäätiön lahjoittaman 10 000 euron ja Vuoden Tarjoilija MaRa ry:n lahjoittaman 10 000 euron stipendin. Tulevan vuoden aikana voittajat pääsevät tekemään erilaisia edustustehtäviä ja yhteistyötä elintarvikealan toimijoiden kanssa.Tasaiset suoritukset ja asiakaspalvelutaidot ratkaisivat voitotVuoden Kokki -kilpailu järjestettiin ensimmäisen kerran jo vuonna 1995 ja Vuoden Tarjoilija -kilpailu vuonna 2013. Kilpailuja kehitetään joka vuosi, ja kilpailutehtävät vaihtelevat vuosittain.”Voitto ansaittiin tänä vuonna tasaisella suorituksella kaikilla osa-alueilla, monipuolisuudella ja kokonaisvaltaisella ammattitaidolla”, analysoi Vuoden Kokki -kilpailun päätuomari Mikko Kaukonen.”Kilpailijat suoriutuivat kaiken kaikkiaan äärimmäisen hyvin, vaikka ensimmäisenä päivänä oli aistittavissa jännitystä. Voittaja erottautui asiakaspalvelutaidoilla, joita painotamme arvioinnissa. Huomioimme paljon myös teknillistä osaamista, jota tarvittiin esimerkiksi juuston leikkaamisessa ja salaattikastikkeen valmistamisessa”, kommentoi Vuoden Tarjoilija -kilpailun päätuomari Miia Sironen.Vuoden Kokki- ja Vuoden Tarjoilija -kilpailut ovat ravintola-alan ammattilaisten suomenmestaruuskilpailut. Tapahtuman tarkoituksena on lisätä alan arvostusta ja vetovoimaisuutta sekä kehittää suomalaista ruoka- ja juomakulttuuria.

Wihuri Metro-tukku toimii pääjärjestäjänä kilpailuissa yhteistyössä Vuoden Kokki Akatemian ja Vuoden Tarjoilija -verkoston sekä muiden yhteistyötahojen kanssa. Pääyhteistyökumppaneita ovat Helsingin Messukeskus, Metos, Valio ja Viking Line.

Suomen Messusäätiö edistää suomalaista elinkeinoelämää ja tekee tunnetuksi suomalaista teollisuutta, kauppaa ja muuta elinkeinoelämää. Säätiö jakaa vuosittain noin 400 000 euron arvosta stipendejä, avustuksia sekä tunnustus- ja kannustuspalkintoja.

Matkailu- ja Ravintolapalvelut MaRa on matkailu-, majoitus-, ravintola- ja vapaa-ajanpalvelualan sekä niihin liittyvän hyvinvointipalvelualan yrittäjien ja työnantajien edunvalvoja ja työmarkkinajärjestö.Lisätietoja Vuoden Kokki- ja Vuoden Tarjoilija -kilpailuista:Wihuri Metro-tukkuHeli KähköläMarketing Specialist+358401217395heli.kahkola@wihuri.fiLisätietoja Viini & Ruoka -messuista:Helsingin MessukeskusAntti KarjunenViestinnän asiantuntija+358505743444antti.karjunen@messukeskus.comKuvia kilpailijoista ja finaaleista osoitteessa: https://www.flickr.com/photos/193087287@N08/albums/72177720312237566/with/53289504105/Seuraa Vuoden Kokin ja Vuoden Tarjoilijan matkaa:www.vuodenkokki.fiInstagram: @vuodenkokkiInstagram: @vuodentarjoilijaLinkedIn: www.linkedin.com/company/vuoden-kokki-ja-vuoden-tarjoilija 

#vuodenkokki #vuodentarjoilija #vuodenkokkijavuodentarjoilija #ruokakulttuuri

Lue lisää