Siirry sisältöön
Medialle Uutishuone Muodin kiertotalouskilpailu on avautunut – haussa kiertotalouden periaatteita liiketoiminnassaan noudattavia yrityksiä, tuotteita ja suunnittelijoita
Uutinen

Muodin kiertotalouskilpailu on avautunut – haussa kiertotalouden periaatteita liiketoiminnassaan noudattavia yrityksiä, tuotteita ja suunnittelijoita

I love me -messujen ja Jalotus ry:n yhteistyössä järjestämä Muodin kiertotalouskilpailu on käynnissä. Suomen Messusäätiön tukemassa kilpailussa etsitään toimijoita, jotka kunnioittavat ja hyödyntävät kiertotalouden periaatteita eri näkökulmista. Pohjois-Euroopan johtava hyvinvointitapahtuma I love me järjestetään Helsingin Messukeskuksessa 29.11.–1.12.2024.

Kolmatta kertaa järjestettävä Muodin kiertotalouskilpailu kutsuu mukaan muoti- ja tekstiilialan toimijoita. Kilpailussa on kolme palkintokategoriaa: elinkaaren pidentäjä, design/designer ja inspiroija. Näistä jokaisen voittaja saa Suomen Messusäätiön myöntämän 2500 euron arvoisen palkinnon.

Kilpailun voittajat valitsevassa asiantuntijaraadissa ovat mukana Emilia Gädda, johtava asiantuntija, vastuullisuus ja kiertotalous, Suomen Tekstiili & Muoti ry; Pirjo Hirvonen, muodin emeritaprofessori, Aalto-yliopisto; Outi Pyy, Head of Sustainability, Ivalo.com ja Noora Shingler, yrittäjä ja vastuullisuusvaikuttaja.  

I love me -messut haluaa edistää muotialan kestävyyttä osaltaan ja tuo esiin kiertotaloutta innovatiivisesti hyödyntäviä toimijoita.  

”I love me -messut toimii alustana merkitykselliselle keskustelulle muoti- ja tekstiilialalla. On tärkeää tuoda kilpailun kautta esille kestävien valintojen mahdollisuuksia suurelle yleisölle”, I love me:n liiketoimintapäällikkö Noora Haatainen kertoo.  

I love me järjestää kilpailun yhdessä kestävän elämän siirtymäliike Jalotus ry:n kanssa. Jalotus on valtakunnallinen ympäristöjärjestö, joka edustaa Suomea kansainvälisissä siirtymäliikeverkostoissa. Jalotuksen missiona on auttaa 200 000 suomalaista siirtymään kestävään elämäntapaan vuoteen 2030 mennessä. 

”Muotiteollisuus tuottaa kymmenen prosenttia maailman hiilidioksidipäästöistä, joka on enemmän kuin lentämisen ja laivaliikenteen päästöt yhteensä. Muodin täytyy muuttua kestävämmäksi, jotta saamme päästöt alas. Jokaisen kuluttajan päätöksillä on muutoksessa merkitystä”, Jalotuksen perustaja ja luova päällikkö Anna Evilä sanoo.

Lisätiedot ja osallistumisohjeet: https://iloveme.messukeskus.com/kiertotalouskilpailu/

Kilpailuun osallistutaan täyttämällä lomake I love me:n verkkosivuilla 20.10.2024 mennessä. Kilpailun voittaja julkistetaan tapahtumassa 29.11.2024.

Lisätiedot:  

Pia Sievinen, viestinnän asiantuntija, Helsingin Messukeskus, puh. 040 559 9155, pia.sievinen@messukeskus.com 

Anna Evilä, perustaja ja luova päällikkö, Jalotus ry, puh. 041 5362 764, anna.evila@jalotus.fi

Iloveme järjestetään Helsingin Messukeskuksessa 29.11.–1.12.2024. Pohjois-Euroopan suurin ja energisin hyvinvointitapahtuma tuo yhteen kauneuden, hyvinvoinnin ja muodin kiinnostavimmat brändit ja tuoreimmat ilmiöt. iloveme.fi I @iloveme_official I #iloveme2024  

Lue lisää