Siirry sisältöön
Medialle Uutishuone Muodin kiertotalouspalkinnot jaetaan I love me -messuilla lokakuussa – alan suunnannäyttäjiä etsitään Jalotus ry:n kanssa
Uutinen

Muodin kiertotalouspalkinnot jaetaan I love me -messuilla lokakuussa – alan suunnannäyttäjiä etsitään Jalotus ry:n kanssa

Kiertotalouden ja vastuullisuuden teemat nousevat ensi syksyn I love me -messuilla esiin entistä vahvemmin. Jalotus ry:n kanssa yhteistyössä järjestettävässä kiertotalouskilpailussa etsitään muodin ja tekstiilialan toimijoita, jotka hyödyntävät ja edistävät toiminnassaan kiertotaloutta. Pohjois-Euroopan johtava hyvinvointitapahtuma I love me järjestetään 20.–22.10.2023 Helsingin Messukeskuksessa.

I love me -messut haluaa edistää muoti- ja tekstiilialan vastuullisuutta nostamalla esiin kiertotaloutta innovatiivisesti hyödyntäviä toimijoita. Toista kertaa järjestettävä kiertotalouskilpailu kutsuu mukaan muoti- ja tekstiilialan toimijoita.

Palkintokategorioita on kolme: elinkaaren pidentäjä, designer ja motivaattori. Näistä jokaisen voittaja saa Suomen Messusäätiön myöntämän 2500 euron arvoisen palkinnon. Innovaattori-kunniamaininnalla palkitaan lisäksi toimija, joka on innovaatiollaan edistänyt tekstiilien kiertotaloutta.

”I love me -messut toimii alustana merkitykselliselle keskustelulle muoti- ja tekstiilialalla ja jakaa tietoa suurelle yleisölle. On upeaa tuoda kilpailun kautta esille kestävien valintojen mahdollisuuksia”, I love me:n liiketoimintapäällikkö Noora Haatainen kertoo.

I love me järjestää kilpailun yhdessä kestävän elämän siirtymäliike Jalotus ry:n kanssa. Jalotus perustettiin Sitran ja Keravan kaupungin toimesta vuonna 2018. Jalotuksen missiona on saada 200 000 suomalaista siirtymään kestävään elämäntapaan vuoteen 2030 mennessä.

”Muotiteollisuus tuottaa kymmenen prosenttia maailman hiilidioksidipäästöistä, joka on enemmän kuin lentämisen ja laivaliikenteen päästöt yhteensä. Muodin täytyy muuttua kestävämmäksi, jotta saamme päästöt alas. Jokaisen kuluttajan päätöksillä on muutoksessa merkitystä”, Jalotuksen perustaja ja luova päällikkö Anna Evilä sanoo.

Kilpailun voittajat valitsevassa asiantuntijaraadissa ovat mukana Emilia Gädda, johtava asiantuntija, vastuullisuus ja kiertotalous, Suomen Tekstiili & Muoti ry; Pirjo Hirvonen, muodin emeritaprofessori, Aalto-yliopisto; Joni Mäkitalo, vastuullisuusjohtaja, Spinnova; Outi Pyy, Head of Sustainability, Ivalo.com ja Noora Shingler, yrittäjä ja vastuullisuusvaikuttaja.

Kilpailuun osallistutaan täyttämällä lomake I love me -tapahtuman verkkosivuilla ja toimittamalla kilpailuesitys Helsingin Messukeskukseen 1.9.2023 mennessä.

I love me:n kiertotalousalue tuo esiin vastuullisempia ja kestävämpiä vaihtoehtoja

I love me -messujen kiertotalousalue tuo yhteen vastuullisemmista ja kestävämmistä valinnoista kiinnostuneet kävijät ja kiertotaloutta liiketoiminnassaan hyödyntävät muoti- ja tekstiilialan yritykset ja toimijat. Alue tarjoaa katsauksen kiertotaloutta edistäviin toimijoihin ja innostaa oppimaan vastuullisesta kuluttamisesta alan suunnannäyttäjiltä.

Kiertotalouskilpailun lisätiedot ja osallistumisohjeet löytyvät osoitteesta: https://iloveme.messukeskus.com/kiertotalouskilpailu/

Lisätiedot: 

Pia Sievinen, viestinnän asiantuntija, Helsingin Messukeskus, puh. 040 559 9155, pia.sievinen@messukeskus.com

Anna Evilä, perustaja ja luova päällikkö, Jalotus ry, puh. 041 5362 764, anna.evila@jalotus.fi

Iloveme on kauneuden, muodin ja kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin tapahtumakokonaisuus, joka järjestetään 20.–22.10.2023 Helsingin Messukeskuksessa. Pohjois-Euroopan suurin ja energisin hyvinvointitapahtuma tuo yhteen kiinnostavimmat brändit ja tuoreimmat ilmiöt. iloveme.fi I facebook.com/iloveme.fi I @iloveme_official I #iloveme2023

Lue lisää