Siirry sisältöön
Medialle Uutishuone Ravintola-alan uusi nousu potkaistaan vauhtiin maaliskuussa: Gastro Helsinki ravistelee alan asenteita ja ennustaa ravintoloiden uudet pelisäännöt
Uutinen

Ravintola-alan uusi nousu potkaistaan vauhtiin maaliskuussa: Gastro Helsinki ravistelee alan asenteita ja ennustaa ravintoloiden uudet pelisäännöt

Suomen merkittävin hotelli-, ravintola- ja ruoka-alan ammattitapahtuma Gastro Helsinki nostaa alaa puhuttavat aiheet framille Helsingin Messukeskuksessa 13.–15.32024. Ohjelmassa käsitellään muun muassa ravintolaruokailun tulevaisuutta, mara-alan tarvitsemia yhteiskunnallisen vaikuttamisen taitoja sekä tekoälyä. 

Joka toinen vuosi järjestettävä Gastro Helsinki kokoaa Messukeskukseen yli 250 yritystä ja runsaat 15 000 kävijää. Tapahtuma toimii myös tärkeänä yhteiskunnallisen keskustelun foorumina, jonka missiona on tukea koko toimialaa. Kolmen messupäivän aikana keskustellaan toimialan keskeisistä tulevaisuuden kysymyksistä.

Ravintolamaailma on jatkuvassa liikkeessä. Vastatakseen kuluttajien muuttuviin vaatimuksiin ravintoloiden tulee vaalia luovuutta, kestävyyttä ja asiakaskokemusta, mutta miten tämä oikein tehdään?  Ravintolaruokailun tulevaisuudesta ja uusista trendeistä Gastro-messuilla keskustelevat ravintoloitsijat Pekka Terävä (Olo Collection), Jani Unkeri (Ravintola Juurella), Remi Trémouille (restaurant Solitary) ja Tero Mäntykangas (Lapland Hotels). Paneelin moderaattorina toimii Ella Kanninen.

Alan toimintaedellytysten kannalta poliittisilla päätöksillä on suuri merkitys. Pohjoisranta BCW:n johtava konsultti Hanna Kuntsi kannustaa yhteiskunnalliseen vaikuttamiseen puheenvuorossaan ”Rohkeasti lobbaamaan” ja kertoo samalla, miten ala näyttäytyy poliitikon silmin ja miten käytännössä kehityksen suuntaan voi vaikuttaa aktiivisella viestinnällä ja poliittisella vaikuttamisella.

Tekoäly puhuttaa mara-alallakin. Mistä mara-alan tekoäly on tehty, kuka sen valmistaa ja kenen reseptiikan mukaisesti? Elämystalouden lehtori Aarni Tuomi ja ruokatoiminnan johtamisen lehtori Ville Parkkinen Haaga-Helia ammattikorkeakoulusta keskustelevat näistä aiheista ja tarjoavat konkreettisia vinkkejä tekoälyn hyödyntämiseen.

Johtaminen on keskeinen osa työhyvinvointia sekä alan veto- ja pitovoimaa. Tutkimusten mukaan erityisesti nuoret toivovat johtajuudelta entistä inhimillisempiä arvoja ja ominaisuuksia. Tulevaisuuden johtamista mara-alalla pohtivat ravintolapäällikkö Mika Kytöaho (NoHo) ja rehtori ja toimitusjohtaja Juha Ojajärvi (Perho). Keskustelua fasilitoi työelämän kehittämiskonsultti Laura Sarparanta Työterveyslaitoksen TYÖ2030-ohjelmasta.

Gastron ohjelmassa on myös muun muassa Nobel-banketin toteutuksesta vastanneen ja Ruotsia Bocuse d’Or -kilpailussa edustaneen Jimmi Erikssonin puheenvuoro sekä maisteri Simo Frangénin vastuullisuusvisa. Ohjelma kokonaisuudessaan on julkaistu tapahtuman nettisivuilla www.gastrohelsinki.fi.

Suomen suurin hotelli-, ruoka- ja ravintola-alan ammattitapahtuma Gastro Helsinki avaa ovensa Helsingin Messukeskuksessa 13.–15.3.2024. | www.gastrohelsinki.fi | @GastroHelsinki | #gastrohelsinki

Lisätietoja:

Helsingin Messukeskus, viestinnän asiantuntija Antti Karjunen, p. 050 574 3444, antti.karjunen@messukeskus.com

Kuvia edellisistä tapahtumista vapaasti toimitusten käyttöön Messukeskuksen kuvapankista https://mediabank.messukeskus.com.

Lue lisää