Siirry sisältöön
Medialle Uutishuone Suomen parhaat ravintolat julkistetaan Gastro-messuilla
Uutinen

Suomen parhaat ravintolat julkistetaan Gastro-messuilla

Gastron kulinarismia vuodelta 2022.

Suomen 50 Parasta Ravintolaa 2024 -listaus julkistetaan Gastro Helsinki -ammattitapahtumassa Helsingin Messukeskuksessa 13.3. Listauksen tulokset perustuvat ravintola-alan ja ruokakulttuurin vaikuttajille järjestettävään äänestykseen, jonka toteuttaa vuosittain Viisi Tähteä -verkkomedia. 


50 parhaan ravintolan lisäksi listataan myös sijoille 51–100 yltäneet ravintolat sekä palkitaan mm. ravintolamaailman Ammattilaisten Ammattilainen ja Paras Muutoksentekijä. Viisi Tähteä -median toteuttama ravintolaäänestys täyttää tänä vuonna 20 vuotta.

­”Äänestys sulkeutui viime sunnuntaina ja äänestäjiä oli yli 400. Valtakunnallisena 50 Parasta Ravintolaa -lista kuvastaa hyvin ilmiöitä, joita alan ammattilaiset arvostavat muuttuvassa maailmassa. Tämän vuoden listalla on runsaasti uusia tulokkaita”, Viiden Tähden päätoimittaja Eeropekka Rislakki kertoo.


Tähän saakka kaikki ykkössijat ovat menneet helsinkiläisille ravintoloille. Ensimmäiset seitsemän vuotta ykkössijaa piti hallussaan Hans Välimäen johtama Chez Dominique. Neljänä viime vuonna voittaja on ollut Ravintola Palace, jonka Eero Vottonen on vienyt tähtiloistoon.

Helsingin Messukeskus on ravintolalistauksen pääyhteistyökumppani. Muita kumppaneina ovat E.Ahlström, Quandoo-pöytävarausjärjestelmä ja Wihuri Metro-tukku.

Gastro Helsinki ravintola-alan asialla

Ravintolalistauksen julkistuksen lisäksi Gastro-messuilla on tuhti kattaus ajankohtaista asiaa ravintola-alan ammattilaisille. Tapahtuman ohjelmassa on muun muassa paneelikeskustelu ravintolaruokailun uusista trendeistä sekä puheenvuoroja huomisen johtajuudesta, tulevaisuustaidoista ja tekoälyn hyödyntämisestä ravintoloissa. Ohjelma kokonaisuudessaan on julkaistu verkkosivuilla www.gastrohelsinki.fi.

Lisätietoja ja haastattelupyynnöt:

50 Parasta Ravintolaa, Viisi Tähteä
päätoimittaja Eeropekka Rislakki, p. 0400 436825, eeropekka@viisitahtea.com
toimituspäällikkö Heikki Kähkönen, p. 050 353 8885, heikki@viisitahtea.com

Gastro Helsinki, Helsingin Messukeskus
viestinnän asiantuntija Antti Karjunen, p. 050 574 3444, antti.karjunen@messukeskus.com

Gastro Helsinki on Suomen suurin hotelli-, ruoka- ja ravintola-alan ammattitapahtuma, joka kokoaa yhteen toimialan päättäjät, ammattilaiset ja opiskelijat. Gastro-messut järjestetään joka toinen vuosi Helsingin Messukeskuksessa, seuraavan kerran 13.–15.3.2024. Tapahtuman pääyhteistyökumppaneina toimivat Mara ry, Restamark ja Vitriini-lehti ja mediakumppaneina Viisi Tähteä -verkkomedia ja Avecmedia.fi. | www.gastrohelsinki.fi | @GastroHelsinki | #gastrohelsinki


Kuvia edellisistä tapahtumista vapaasti toimitusten käyttöön Messukeskuksen kuvapankista https://mediabank.messukeskus.com.

Lue lisää